Javítások

Magyarítások

Lemez nélküli indítófájlok (nem crack)

Lemezes verzió

Digitális verzió

Complete Edition
A Complete Edition tartalmazza az alapjátékot és a kiegészítőket is.
  • ghost001
    Sziasztok.
    Igazából csak azért regisztráltam a fórúmon mert én is nagyon sokat szenvedtem a GTA IV-el. Nagyon sok külföldi fórumot olvastam el és próbáltam ki sok mindent, amit ott leírtak, de a végén sikerült. Az én középkategóriás (?) gépemen mostanra gyönyörűen fut. :) A gépem a következő:

ASUS P5B
    Intel Core 2 Duo E6550 2.3 Ghz
    Ati Radeon EAH4850 512 Ram
    4 Gb Kingmax (800 mhz) ram (a vista is csak 3-at kezel…)
    250 Gb Maxtor Sata + 350 Gb maxtor Sata
    Windows Vista Ultimate 32bit sp2

És hogy mit kell csinálni, hogy gyönyörűen fusson? Sorolom:

Először is uninstall a régi videokártya drivert, ha megvan, akkor registry pucolás, új driver fel, és ha kell lemeztöredezetségmentesítés (de szép szó :) ).

Ha fent van a játék, akkor az összes kiadott javítófolt is legyen fen. (Jelenleg az 1.0.4.0. azt hiszem)

Ezután csekkold a következőt:

http://www.youtube.com/watch?v=I0xxPSmSYTE

Segitek, itt a következő linket keresd:

http://t3chh3lp.com/blog/2009/7/15/the-best-gta-4-tweaks-mods-and-optimization-guide-multiplaye.html

Itt kövesd az „AUTO CONFIGURATION STEP 1”-et.
    Töltsd le a rapidshare linken található fájlt (contig.exe) (http://rapidshare.com/files/173211690/Contig.exe)

majd rakd a GTA IV mappájába. (c:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV)

Ennek a fájlnak csinálj egy parancsikont az asztalon, nevezd el mondjuk így: HALLO.
    Az ikonon jobb egérgomb, tulajdonságok, és a parancsikon fűlőn belül található célhoz írd be a következőt: -s *.* -v (FONTOS!!! A neten ez a sor macskakörömmel szerepel (”) ezt NE rakd mellé!)
    Mentés, bezárás. Indítsd el, Vista esetén mint rendszergazda futasd, a weblap szerint 15 percig fog futni egy futtatás ablakban, nekem nem futott tovább mint 5 perc.

Ezzel az első lépés megvan, de majd a játékban kapcsold ki a Clip Capture módot. Továbbá írja, hogy ha szeretnél sok árnyékot, akkor maximum 3-asra állítsd majd a shadow destinyt, ezzel a közelebbi tárgyaknak, lámpáknak már lesz árnyéka. Ha nem akarsz sok árnyékot, állítsd 0-ra ezt az értéket.

MÁSODIK LÉPÉS:
    Csinálj egy txt fájlt a GTA IV mappájába (c:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV) és nevezd el így: Commandline.txt

Másold bele a következőket:

-norestriction
    -nomemrestrict
    -availablevidmem "x"
    -percentvidmem "x"

Az első x helyére egy olyan számot kell beírnod, ami megfelel a videokártyád memóriájának.
    Pl: 512 Ram esetén 1.0,
    Én 1.1-et írtam be, mint a youtube-os videóban, nekem 512 ramom van a vidikarimon.

A másik x helyére azt a számot kell beírni, amennyi videó memóriát a játék rendelkezésére bocsájtasz, ha 100% akkor ez a szám a 100.

Így valahogy:

-norestriction
    -nomemrestrict
    -availablevidmem "1.1"
    -percentvidmem "100"

Ha esetleg valamilyen eltérést találnátok a weblap és az én fordításom között, az a hiányos angol nyelvtudásomnak köszönhető. :)

AZ UTOLSÓ LÉPÉSEK:

Töltsd le a game booster nevű segédprogramot és telepitsd:

http://game-booster.en.softonic.com/

Ez a program majd kikapcsol minden feleslegesen a háttérben futó programot, ami nem kell a rendszer működéséhez, de a rendszer folyamatokat meghagyja. FIGYELEM!!! A virusírtót és az összes komponensét is kikapcsolja (kikapcsolhatod) ezért ajánlatos játék előtt a gépet lehúzni a netkábelről. Ez felszabadít memóriát, ezáltal gyorsabb lesz játék. Mellékesen magyar nyelvű a program.

Következő: Vista esetén start gomb, számítógép, jobb klikk, tulajdonságok, speciális rendszer beállítások, speciális, beállítások, legjobb teljesítmény. Ez kikapcsol minden csilli villi Vista funkciót, ezzel is memóriát, szabadit fel. A játék végeztével egyszerűen visszaállíthatsz mindent. :)

TOVÁBB IS VAN MONDJAM MÉG? :)

Csekkold a következőt: http://www.youtube.com/watch?v=XFkqZ5Dk7HQ

Mi is van itt? Szebb árnyékok, motion blur (mozgás elmosodás (bocsi a szabad fordításomért :) )és mélység élesítés (depht field) (na ezt ne kérdezzétek mi lehet, ezt nem tudom sajnos.)

Hogyan? Csekkold:

http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=386262

Itt annyi a dolgod. hogy kiválaszd a lenti listából, hogy mit szeretnél, és mit nem. Ha mondjuk, minden kell akkor azt a tweak – et töltsd le, amiben benne van minden, és így tovább.
    Ha letöltötted – én a teljeset töltöttem le – akkor meg kell keresned a z alábbi könyvtárakat:

..\Grand Theft Auto IV\Common\Shaders\win32_30_atidx10
    ..\Grand Theft Auto IV\Common\Shaders\win32_30_low_ati
    ..\Grand Theft Auto IV\Common\Shaders\win32_30_nv6
    ..\Grand Theft Auto IV\Common\Shaders\win32_30_nv7
    ..\Grand Theft Auto IV\Common\Shaders\win32_30_nv8
    ..\Grand Theft Auto IV\Common\Shaders\win32_30

Ezeken a könytárakon belűl nevezd át a

rage_postfx.fxc

fájlokat így

rage_postfx.OLD.fxc

Majd másold be ugyanide a rar fájlban található rage_postfx.fxc fájlt. Majd így járj el minden felsorolt könyvtárnál. A játékban a motion blur effekt, meg úgy minden a P gombbal aktiválható.

AZ EREDMÉNY:

Nálam ilyen beállításokkal megy a játék: igazából képet akartam beszúrni, de nem tudtam levinni 20 kbyte-ra, ezért leírom:

VIDEO MODE: 1920x1080 (60hz)
    TEXTURE QUALITY: MEDIUM
    REFLECTION RESOLUTION: HIGH
    WATER QUALITY: HIGH
    SHADOW QUALITY: HIGH
    TEXTURE FILTER QUALITY: HIGH
    VIEW DISTANCE: 40
    DETAIL DISTANCE: 50
    VEHICLE DISTANCE: 50
    SHADOW DENSITY: 3
    VSYNC: OFF
    DEFINITION: OFF

RESOURCE USAGE: 499/549 MB

És mit mondjak, teljesen elégedett vagyok, az eredménnyel, a fenti beállításokat mind megcsinálva, nagyon szépen fut nálam a játék, nem szaggat és szerintem a motion blur szép folyamatossá teszi az egészet. Remélem tudtam segiteni.

Kérlek írjatok majd vissza ha valaki más megcsinálta, hogy hasznos volt e ez így mind.

:)