54920
-
xxxpaulxxx #40890 Loáááál:D
-
nem kell vkinek egy geforce 8600gt? -
EK1TEP #40888 Milyen módot használsz?
Mitől ilyen élsimított minden? -
playstation9 #40887 hogy a ...bele ebbe a SG-be hogy még a Szerkesztési lehetöség is csak a VIP-seknek van... -
playstation9 #40886 Szerintetek mekkorasebességnövekedést éreznék ha a q9400-as CPU-t cserélném i5-re? gondolom 1-2FPS... mert mind a 2 ...4 magos nem? -
Köszi szépen jó csak nagy monitornál nem jön ki rendesen csak így nagyban de amugy télelg nagyon faszán néz ki grat! -
nem azért hogy szebb legyen, hanem hogy beférjen a szar keret nélkül, és ne töltsön 2 órát .png -t.
de hogy örülj.
1.
2.
3. -
xxxpaulxxx #40883 jogos... én fogalmaztam rosszul, az alappal gondoltam:D -
"jó csak xp-n például nem tudsz egyszerre több meghajtót defragelni:)"
Hogy a fenébe ne tudnál?:) Az alap defraggal lehet, hogy nem, de az annyit is ér. Ezzel és OO Defraggal is lehet XP, Vista, W7-en egyaránt.
Egy időben egy lemezen több particiót nem lehet, de annak egyébként sincs semmi értelme.
Felteheted, igen. -
xxxpaulxxx #40881 jó csak xp-n például nem tudsz egyszerre több meghajtót defragelni:)
Amúgy nagyon jó ez a GTA tweak cucc... mindjárt én is megcsinálom csak még backupolom a mappámat:D
Az a kérdésem, hogy ha ezt felteszem, utána ugyan úgy felrakthatom a már annyiszor említett ultimate texture pack, realism mod és társait... szóval nem lesz gebasz?:D -
Azért, hogy ne 20MB legyen a topik letöltése. Teljesen jól csinálta. Mikor láttál itt 1000 pixelnél nagyobb (2-300Kbyte) képet beszúrva? Nem sűrűn.
Nagy képet linkelni kell, arra meg vagy rákattintunk, vagy nem. Kérd tőle privátban. -
Szépek :) -
nah de miért kel lekicsinyitenni a képet? hogy szebb legyen!! tegyél be légyszíves egy 1440*900 est is -
Semmi köze a W7-hez. XP-n, Vista-n is tökéletesen megy. 3 éve használom XP-n. -
aztakurva, köszi...
minden medium, 1440x900
amd 6000+ 3.0g, 8600 256, 2gb ram
hozzáteszem ez nélkül lowon futott ugyanígy, 30 fps környékén...
első 3 képen felvettem a shadow qualityt 3ra már.
-
xxxpaulxxx #40875 feltéve, ha win7-d van -
Raxco PerfectDisk-et használom, állandóan háttérben figyel és ha nincs aktivitás defrag-ol. Teljesen intelligens, amint megmozdítod az egeret, leáll. Alapos, gyors és keveset eszik.
Egyébként gyári defrag is megoldja, egyszerűen csak ott kell hagyni éjszakára, reggelre elkészül. -
"Egy sima defrag elég a rendszer partíción és azon ahol a játék van. "
defragolj egy megtömött fél-egyterrás particiot ;) -
Rendben van az írás, bár
- a Contig-al vannak fenntartásaim. Egy sima defrag elég a rendszer partíción és azon ahol a játék van.
- A Tweak mod nem rossz, bár nekem az Environment mod jobban tetszik.
- 3-4GB RAM mellett a GameBooster felesleges, az Aero automatikusan kikapcsolt D3D aktivitás esetén, a vírusirtók nem dolgoznak teljes képernyős mód esetén, a többi process, pedig általában nem eszik sokat az általános rendszeren. Persze akik minden szirszart felpakolnak és 80 tray alkalmazást használnak, azoknak jó lehet.
- Ha a procin tekernél egyet 3-3,2Ghz-ig akkor akár high árnyék és texturabeállítások mellett is játszhatnál 20-30fps mellett.
A fentiektől függetlenül életképes a leírás, a nagyobb tweaker oldalak is hasonlót ajánlanak. -
Na ezt már nevezem!
Ez egy teljesen korrekt helpdesk:),akár még a faqba is megállná a helyét,egy kis finomítás itt-ott,majd Merlin úgyis lecsekkolja,ő majd megmondja,mit kellene még belerakni!Nos látjátok emberek,ő is írja azt a Contig.exe-t,azt a rejtélyes file-t,amit én is írtam itt => #40738(ez is amúgy defragmenteli azt a területet a meghajtón,ahol van a game),nem kell tőle félni,ha vírusos lenne,a vírusirtó úgyis jelzi,legalább is ha használsz,gondolom manapság már mindenki használ!
Amúgy körülbelül én is ennyit szoptam vele,na azért ennél asszem kevesebbet,de egy pár dolgot majd én is kipróbálok!:)Annyiban van nekem másképpen,hogy a texture quality nálam highon van,ugyan az a kártyám van mint neked,csak nekem 1 gb os kiszerelésben.
Szóval mindannyiunk nevében köszi a leírást,szerintem sok mindenkinek segíteni fogsz vele,akik az időt nem sajnálják arra,hogy ez az amúgy tök jó,csak sajnos nem optimalizált játék hajlandó legyen értelmes framerate-el elfutni a vasán!:)
Zan -
dept of field, dof, az mélységélesség. a háttér homályosabb lesz.
esetleg egy olyan modot keresnék a gta iv hez amiben a p betűre aktiválódó efekteket körülbelül fele ilyen erősre veszi. túl homályos lessz tőle a játék -
Sziasztok.
Igazából csak azért regisztráltam a fórúmon mert én is nagyon sokat szenvedtem a GTA IV-el. Nagyon sok külföldi fórumot olvastam el és próbáltam ki sok mindent, amit ott leírtak, de a végén sikerült. Az én középkategóriás (?) gépemen mostanra gyönyörűen fut. :) A gépem a következő:
ASUS P5B
Intel Core 2 Duo E6550 2.3 Ghz
Ati Radeon EAH4850 512 Ram
4 Gb Kingmax (800 mhz) ram (a vista is csak 3-at kezel…)
250 Gb Maxtor Sata + 350 Gb maxtor Sata
Windows Vista Ultimate 32bit sp2
És hogy mit kell csinálni, hogy gyönyörűen fusson? Sorolom:
Először is uninstall a régi videokártya drivert, ha megvan, akkor registry pucolás, új driver fel, és ha kell lemeztöredezetségmentesítés (de szép szó :) ).
Ha fent van a játék, akkor az összes kiadott javítófolt is legyen fen. (Jelenleg az 1.0.4.0. azt hiszem)
Ezután csekkold a következőt:
http://www.youtube.com/watch?v=I0xxPSmSYTE
Segitek, itt a következő linket keresd:
http://t3chh3lp.com/blog/2009/7/15/the-best-gta-4-tweaks-mods-and-optimization-guide-multiplaye.html
Itt kövesd az „AUTO CONFIGURATION STEP 1”-et.
Töltsd le a rapidshare linken található fájlt (contig.exe) (http://rapidshare.com/files/173211690/Contig.exe)
majd rakd a GTA IV mappájába. (c:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV)
Ennek a fájlnak csinálj egy parancsikont az asztalon, nevezd el mondjuk így: HALLO.
Az ikonon jobb egérgomb, tulajdonságok, és a parancsikon fűlőn belül található célhoz írd be a következőt: -s *.* -v (FONTOS!!! A neten ez a sor macskakörömmel szerepel (”) ezt NE rakd mellé!)
Mentés, bezárás. Indítsd el, Vista esetén mint rendszergazda futasd, a weblap szerint 15 percig fog futni egy futtatás ablakban, nekem nem futott tovább mint 5 perc.
Ezzel az első lépés megvan, de majd a játékban kapcsold ki a Clip Capture módot. Továbbá írja, hogy ha szeretnél sok árnyékot, akkor maximum 3-asra állítsd majd a shadow destinyt, ezzel a közelebbi tárgyaknak, lámpáknak már lesz árnyéka. Ha nem akarsz sok árnyékot, állítsd 0-ra ezt az értéket.
MÁSODIK LÉPÉS:
Csinálj egy txt fájlt a GTA IV mappájába (c:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV) és nevezd el így: Commandline.txt
Másold bele a következőket:
-norestriction
-nomemrestrict
-availablevidmem "x"
-percentvidmem "x"
Az első x helyére egy olyan számot kell beírnod, ami megfelel a videokártyád memóriájának.
Pl: 512 Ram esetén 1.0,
Én 1.1-et írtam be, mint a youtube-os videóban, nekem 512 ramom van a vidikarimon.
A másik x helyére azt a számot kell beírni, amennyi videó memóriát a játék rendelkezésére bocsájtasz, ha 100% akkor ez a szám a 100.
Így valahogy:
-norestriction
-nomemrestrict
-availablevidmem "1.1"
-percentvidmem "100"
Ha esetleg valamilyen eltérést találnátok a weblap és az én fordításom között, az a hiányos angol nyelvtudásomnak köszönhető. :)
AZ UTOLSÓ LÉPÉSEK:
Töltsd le a game booster nevű segédprogramot és telepitsd:
http://game-booster.en.softonic.com/
Ez a program majd kikapcsol minden feleslegesen a háttérben futó programot, ami nem kell a rendszer működéséhez, de a rendszer folyamatokat meghagyja. FIGYELEM!!! A virusírtót és az összes komponensét is kikapcsolja (kikapcsolhatod) ezért ajánlatos játék előtt a gépet lehúzni a netkábelről. Ez felszabadít memóriát, ezáltal gyorsabb lesz játék. Mellékesen magyar nyelvű a program.
Következő: Vista esetén start gomb, számítógép, jobb klikk, tulajdonságok, speciális rendszer beállítások, speciális, beállítások, legjobb teljesítmény. Ez kikapcsol minden csilli villi Vista funkciót, ezzel is memóriát, szabadit fel. A játék végeztével egyszerűen visszaállíthatsz mindent. :)
TOVÁBB IS VAN MONDJAM MÉG? :)
Csekkold a következőt: http://www.youtube.com/watch?v=XFkqZ5Dk7HQ
Mi is van itt? Szebb árnyékok, motion blur (mozgás elmosodás (bocsi a szabad fordításomért :) )és mélység élesítés (depht field) (na ezt ne kérdezzétek mi lehet, ezt nem tudom sajnos.)
Hogyan? Csekkold:
http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=386262
Itt annyi a dolgod. hogy kiválaszd a lenti listából, hogy mit szeretnél, és mit nem. Ha mondjuk, minden kell akkor azt a tweak – et töltsd le, amiben benne van minden, és így tovább.
Ha letöltötted – én a teljeset töltöttem le – akkor meg kell keresned a z alábbi könyvtárakat:
..\Grand Theft Auto IV\Common\Shaders\win32_30_atidx10
..\Grand Theft Auto IV\Common\Shaders\win32_30_low_ati
..\Grand Theft Auto IV\Common\Shaders\win32_30_nv6
..\Grand Theft Auto IV\Common\Shaders\win32_30_nv7
..\Grand Theft Auto IV\Common\Shaders\win32_30_nv8
..\Grand Theft Auto IV\Common\Shaders\win32_30
Ezeken a könytárakon belűl nevezd át a
rage_postfx.fxc
fájlokat így
rage_postfx.OLD.fxc
Majd másold be ugyanide a rar fájlban található rage_postfx.fxc fájlt. Majd így járj el minden felsorolt könyvtárnál. A játékban a motion blur effekt, meg úgy minden a P gombbal aktiválható.
AZ EREDMÉNY:
Nálam ilyen beállításokkal megy a játék: igazából képet akartam beszúrni, de nem tudtam levinni 20 kbyte-ra, ezért leírom:
VIDEO MODE: 1920x1080 (60hz)
TEXTURE QUALITY: MEDIUM
REFLECTION RESOLUTION: HIGH
WATER QUALITY: HIGH
SHADOW QUALITY: HIGH
TEXTURE FILTER QUALITY: HIGH
VIEW DISTANCE: 40
DETAIL DISTANCE: 50
VEHICLE DISTANCE: 50
SHADOW DENSITY: 3
VSYNC: OFF
DEFINITION: OFF
RESOURCE USAGE: 499/549 MB
És mit mondjak, teljesen elégedett vagyok, az eredménnyel, a fenti beállításokat mind megcsinálva, nagyon szépen fut nálam a játék, nem szaggat és szerintem a motion blur szép folyamatossá teszi az egészet. Remélem tudtam segiteni.
Kérlek írjatok majd vissza ha valaki más megcsinálta, hogy hasznos volt e ez így mind.
:)
-
ez jó, de Diósdon lakom a domb tetején, és laptoppal játszom, amiben nehezen lötyög a vga :P
Mielőtt rögtön letámadna valaki, hogy persze, mert laptop, közlöm, hogy alapból semmi baja sincs rajta a játéknak, medium high-on megy egy C2D 2.7 Ghz-s 3 giga ramos 8600GT-s laptopon, lehet vagy a windows 7 hibája, vagy annak, hogy feltettem a magyar nyelv csomagot rá, mert azóta szaporodtak meg ezek a lefagyások:S -
elment a villamos a ház előtt és lötyög a vga a gépben -
Valaki találkozott olyan hibával, hogy a játék esetenként - néha 5 perc után, néha 2 óra után - egyszer csak ugrik egyet, villan, majd visszaáll,de rettenetes szaggatással fut tovább?! mi lehet ennek az oka?? -
xxxpaulxxx #40865 Román csak fekszik mint egy rakás szar:D -
Vistánál még az Rc is ezerszer jobb:D -
van már RTM-is
azaz a gyártásra jelölt változat,pontosan ugyanezt fogod megkapni a "dobozos" kiadásban is -
Kész nálam akkor van egy Win, amikor árulják dobozban, de leginkább akkor, amikor van hozzá már SP1...
Az "RC" az nálam nem kész. -
EK1TEP #40861 Már rég kész van de mind1... -
Nem, 64-bites Vista-n nyomon (egyébként ott is van az aláírásban), maxon csak úgy engedi, ha "kiütöd" a megszorításokat a commandline.txt-ben. Beta OS-t soha nem raknék fel... -
Lumpy85 #40859 itt tényleg valami gáz van visszavettem mediumra a beállításokat és nagyon szaggat. driver cserét megnézem bár nemhiszem hogy az a baj. -
EK1TEP #40858 Na most bebasztunk vagy nem basztunk be? 
-
Kezd tisztulni a kép. Vagy csak azt hiszem.:)
Letöltöttem egy új kamerát (elvileg ezzel lehetne "beülni" az autóba, vagyis a kormány mögül látnám a világot) és a readme-ben írja, hogy ne felejtsem el a "modding patch"-et felrakni. Van is egy link egy fórumra, ahol van első körben három verzió erre a patchelésre.:D Lehet, hogy a .dat fájlok módosításához is ez kéne, de szerintem ezt most hanyagolom.
Mivel nem sikerült a 100%-os mentést működésre bírni maradt a végigjátszás. Persze tudom, ezzel kellett volna kezdeni, de úgy 30-40%-nál volt egy Win reinstall, és mivel nem mentettem a mentést kezdhettem az elejéről, ahhoz meg nem volt kedvem.
Najó, ennyit erről...majd ahogy időm engedi bűnözgetek, meg moddolok.:D -
Azért,mert új, nem biztos, hogy jobb....
Próbálj ki egy két régebbit is, vagy azt, amelyikkel XP-n jó volt. (Természetesen a Win7-es verzióját) -
Lumpy85 #40855 hülye vagyok hisz a win 7 miatt szedtem le ujat, driver hiba kilőve -
Lumpy85 #40854 drivert lecserélem kb fél éves asszem, meglesem hátha. -
Sztem ott driver hiba lehet. -
Lumpy85 #40852 Lord Myn te win 7 el nyomattad a gta 4 et? Ment rendesen? Maxon engedte a beállításokat mert neked is ha jol látom gtx 260 van.
Emberek az lehetséges akkor hogy win 7 el szaggat egy játék és nem fut el max grafikán mig xp-n meg szaggatás nélkül ment max grafikán? -
Igen azt.:)
Oké, az meg is van, csak az volt a kérdés, hogy Vistánál hol találom. Mindegy, közben megtaláltam hol lehet a rejtett mappákat előcsalogatni, mert ez volt a probléma. Így már megvan a mentések helye.