Azért hagytak ki egy csomó mindent, mert magát a játékot jóval komolyabbra csinálták (ez a változás nekem konkrétan tetszett nagyon), emlékszem a san andreasban majdnem az összes küldi előtt-közben-után röhögtem valami ökörségen (főleg a vak japán faszi volt meredek), itt jobban bele tudtam élni magam a sztoriba.
Ami hiányzott kicsit: bicikli :D, fegyverarzenál (nagyon sokat kiszedtek, pedig minimális munka lett volna 5x ennyit csinálni.. pl gránátvető, láncfűrész, dupla stukker, ilyesmi..), a motorok fizikája furi lett eléggé, nagy játéktér.
Remélem a köv. epizódban visszatér a san andreas féle óriási bejárható terület, meg az a sok apró részlet amitől az olyan jó volt.
Amitől viszont ez iszonyat király, az a város részletessége. Lehet hallani mit beszélgetnek telefonon a járókelők, hívhatsz mentőt miután megcsapsz valakit, az esőben újsággal fej fölött rohangálnak az emberek, kiverheted kezéből a kólát, ilyesmi. (sikátorban fánkot zabáló rendőrökről nem is beszélve :DD) A fizika meg odaver mindennek, per pillanat ennél élethűbb nem létezik -.-