RedRiot#25873
Azért összességében véve hiába fikáztam én is a játékot, az elmúlt héten semmi mással nem játszottam. Vhogy sikerült olyan beállításokat találnom, hogy viszonylag jól fut a gépemen, így már a grafikai problémákon is túltettem magam.
A sztori, az apró részletek, és a video editor kárpótolják a gyatra konverziót. Ilyen élethű város PC-s játékban eddig még nem létezett. A mobiltelefon kivitelezése, hogy azon keresztül kapjuk a küldetéseket, tartjuk a kapcsolatot az NPC-kel, azon keresztül érjük el a játék menüjét óriási ötlet. A komplett metrórendszer, a taxik is feldobják az egészet.
A fizikai modell, animációk ugyancsak nagyon magas színvonalúak, és a hangeffektek is sokban hozzájárulnak az élethűséghez. A GTA:SA idején rengeteg GTA paródia került a jútúbra, amik elsősorban a darabos, néha idióta animációk kifigurázására épültek. A GTAIV animjaiba már nehezebb lesz belekötni. A filmszerkesztő mód pedig csak hab a tortán. Itt csak azt sajnálom, hogy saját zenéket nem enged betenni a filmekbe, gondolom copyright okok miatt.
Két óriási hibája van a játéknak: a WinLive-os, roksztár klubos faszoskodás, és a grafikai motor trehány átportolása. Ha ezek nem lennének, egyértelműen az év játéka lenne a GTAIV.