-
Kijött a várva várt patch, látom, csak rosszabb lett tőle, jobb nem... Törlöm is a játékot, a sunyiba, de azért a képfájlokat elrakom; Megnézem pár hónap múlva, mikor kész a honosítás, és -remélhetőleg- kijött még egy két tapasz.
Ebből az alkalomból egy rövid kis értékelés.
Védelem; Az alapötlettel nincsen gondom, és a védelem ténye természetes. Viszont ez az imbolygó kamera EMBERTELENSÉG. Nem játszottam 20-30 percnél többet úgy, hogy imbolygott a kamera, mégis, 3 napig hányingerem volt, ha bekapcsoltam a játékot. Ezer féle képen meg lehetett volna oldani a védelmet, akár ebben a módszerben is lehetett volna gondolkodni, (fél óra játék után 6-os körözés, járókelők támadása, mentés lehetetlenné tétele) bármi.... Ez a módszer, azaz az imbolygó kamera, puszta gennyesség. Mondom, én tengeri beteg lettem tőle, és napokig elkapott a hányinger a GTA indításakor. Pedig kipróbálás előtt már megrendeltem, és nem a védelem megkerülése miatt maradt el a vásárlás...
Történet, játékmenet; Profi! 28% körül vagyok, A történet jó, vannak csavarok, a küldetések, a játékmenet GTA-s, tehát jó, abszolút nincsen vele gond. Talán az egyetlen tényleg jó oldala a játéknak....
A város él, a kidolgozása szintén profi munka, bár SA után kissé picike. Ugyan a 3. szigeten még nem jártam, viszont 8-10 perc öreguras tempóban is bőven elég a 2 sziget átlós átautózásához. Többet vártam, legalább 50%-al. Mondjuk olyan 20-25 percet a térkép egyik sarkától a másikig. Most, ha a harmadik sziget megnyílik sem lesz több 15 percnél. Messze vagyunk az ígéretektől....
Hangok; Semmi különös, teljesen a helyén vannak, kis extra van benne, (akad egy két ötletes apróság) viszont a zenék nekem nem jönnek be, de ez már egyéni kérdés....
Grafika....; A játék egyik igencsak gyenge pontja.....A textúrák mosottak, ha ugyan betöltődnek, (van hogy közel érve is a távoliak maradnak betöltődve) És bár rengeteg a várost élethűbbé tevő apróság akad, az összkép hagy némi kívánni valót maga után... Az árnyékok, az élek, annyira gány munkák, hogy az 2008-ban egyszerűen elképesztő.
Optimalizáció; Egyetlen dolog jut eszembe; Szégyelljék magukat! Nincsen egy hatalmas gépem, de ehhez a látványhoz, ez a gépigény egyszerűen nevetséges! Láttunk már valóban nagy térképeket megmozgató, részletes játékokat sokkal emberibb gépigénnyel. Sacred2, TDU, hogy csak azokat említsem, amik jelenleg is a gépemen vannak, eredetiben.
Sírhatnék itt hosszan, de nem teszem.
Fércmunka sajnos, és mint ilyen, számomra pénzt nem ér. Mindenkinek azt tanácsolom, ezerrel menjen az anti-reklám! Tudom, akinek eredeti, az büszke a dologra, de legalább úgy van vele, hogy ha én meg vettem, vegye meg más is!
De ez az a színvonal, amit már nem szabad. Hacsak nem akarjuk, hogy egyre másra a fejünkre szarjanak a kiadók. Bojkottálni kell a játékot. Ez az a szint, ami már felháborító! Egyetlen megoldás létezhetne, bár ez nem fog megtörténni; VISSZA KELL HÍVNI A JÁTÉKOT, és újra kiadni, mikor elkészül.
Ez a mostani nem állapot. Felpakol az ember 2 felesleges cuccot telepítéskor. Live, SC. Majd hogy fusson, még fájlokat hoz létre a gyökérkönyvtárban, felpakol ilyen-olyan optimalizálókat, (CPU control, memória ürítő, stb) Ez komolyan mondom, nevetséges....