Javítások

Magyarítások

Lemez nélküli indítófájlok (nem crack)

Lemezes verzió

Digitális verzió

Complete Edition
A Complete Edition tartalmazza az alapjátékot és a kiegészítőket is.
  • MerlinW
    Én még mindig azért játszom, mert élvezem és nem azért mert szép. A GTA4 pedig az árnyékok izéjén kívül a maga műfajában egyáltalán nem csúnya. Persze, ha van olyan szerencsés az ember, hogy megvan hozzá a megfelelő gépe. Andreas sem volt szép a kor játékaihoz képest. A 4 hozza a GTA látványstílusát, hangulatát és a játékmenetét. Mi kell több?

És ha objektíven nézed a dolgokat, (mint írtam lehetne rajta gyorsítani - remélhetőleg fognak is) belegondolsz, hogy amit látsz a képernyő pl egy Time Square-es területen mi mindent kell matekoznia a rendszernek bizonyos szinten érthető. Elba**ták a portot ez tény. Nem védeni akarom a játékot, de Box-on is ugyanígy néz ki mint PC-n max grafikai beállítások mellett. A sebesség meg más kérdés, a konzol az céleszköz, sokkal egyszerűbb egy hardverre optimalizálni egy szoftvert , mint 1000-re.

Ez a portolás hátránya. Azokkal a játékokkal amik kifejezetten PC-re készültek (mint az általatok istenített krájzisz), sokkal jobban futnak. A konzolra írt játékokat pedig megírják az adott konzol határait figyelembe véve, de portolásnál ritkán nyúlnak mélyre a kódban.

Tudom nem szempont, de azt is figyelembe kell venni, hogy a GTA4-et nem tervezték kiadni PC-re a közösség tüntetésének eredményeképpen adták ki. Savanyú, de a R+ szívességet tett nekünk. Amit meg az ember/cég nem saját elhatározásából csinál, általában kontár munka lesz. Lásd: nem is ők portolták, hanem kiadták a kis Toronto-nak, hogy nekik ne kelljen tökölniük vele.

Tehát lehet ezt a vállalat szemszögéből is nézni. A cégeknek nem kötelességük kielégíteni a vásárlók (vagy esetünkben bizonyos rétegeinek) igényeit, abban az esetben, ha el tudnak/akarnak tekinteni az e-fajta bevételtől. Jól járhatnak, ha ügyesen csinálják, de ők tudják. Lehet tisztában vannak a PC-s eladásokkal és úgy gondolták, hogy ennyi pénz és energiabefektetést ér meg nekik ez a port. Biztos vagyok benne, hogy a R+, ha nagyon akarta volna dolgoztat még rajta, de a jelen állás szerint annyira nem érdekelte őket.
    S, ha a konzolos eladásokat megnézzük ez teljesen érthető.