-
Nem úgy használja ... ez a játék nyilván a videokártyát használja a hangok keltésére, a processzort mint tápegységet és nyílván a merevlemez számolja a geometriát, míg a billentyűzet és az egér foglalkozik a fizikával és a sajttal ... :) Bocs, nem akarok hülyét csinálni senkiből, de már annyira szét bosszankodtátok itt magatokat, de a játékról senki nem ír, tartalmilag értem. Én megvettem ... leszámoltam 11.800 Ft -ot a futár kezébe szerda délben, igen. Morogtam a feltelepült 15 GB miatt, zavart kicsit a Live! és a RGSC regisztrálás. Bosszankodtam a nyitás napján valószínűleg túlterhelés miatt nehézkes (lehetetlen) bejelentkezés miatt és a SecuROM védelem sokszori tévedésén (ugye ennél eredetibb lemezt nem tehetek be). Meglepve és kissé mérgesen néztem, ahogy a játék nem engedi, hogy Low textúrák és 1152x864 felbontás fölé emeljem a látványt. Pedig ezzel a géppel sem volt előtte sok olyan játék ami ne ment volna high közelben (X2 5000+ Ge8600 GTS 2GB RAM) De ...
De mindezek ellenére én mégis baromira szépnek tartom a játékot, iszonyatosan hangulatosnak és élvezetesnek, a zenék, a párbeszédek és az összes körítés poénos és fenomenális! Az AI eddig (rendőrség, hehe) teljesen kielégítő, a forgalomban vezetők épp olyan töketlenek (és picsák) mint nálunk sajnos, a fizika és a dinamizmus nekem totálisan filmszerű ... Ja és haverral egybehangzóan "Aztaaaa!" -ztunk azon, ahogy az autók billegnek, rugóznak, törnek, borulnak. És még nem is próbáltam ki az angol nevemre regisztrált :) online játéklehetősget ami tuti sokat fog dobni az eddigieken ... Szóval lehet, hogy a GTA IV gépigénye rendkívül magas, de a gyenge géppel rendelkezők sem kell hogy elhányják magukat, tapasztalatból mondom. És a feeling ... Esszem faszom megáll, hááuu :)
Légyszíves ne írjatok be ennyi fél-egymondatos roppant lehúzó negatív kritikát, mert ezzek sokaknak elveszitek a kedvét ettől az egyébként nagyon jó játéktól. Ja és én kipróbáltam Xbox360 -on, egy éjszakát játszottam rajta kollégámnál sörözés közben ... A látvány összeszedett, az igaz, nem Low, ez egyértelmű, de az sem igaz, hogy a Box -ot nem izzasztja meg a GTA IV. Sokszor lassan tölt be ott is tereptárgyakat és néha vannak kisebb lassulások is. PS3 -on pedig emlékszem csináltak egy összehasonlítást, ott meg kevesebb volt a Distance rendering vagymi, szóval a távoli objektumok megjelenítése ... Nyilván okkal. Na csak ennyit akartam. Én gyanítom, hogy a Rockstar és az ő kis outsource fejlesztő csapatai nem széles sátáni vigyorral az arcán tekintett a PC-s megjelenés felé. Gyanítom, hogy ennek a játéknak (persze néhány hiba mellett, amelyet javítani fognak) tényleg iszonyatos hardware igénye van - euphoria fizika rengeteg autón és járókelőn meg kismillió tereptárgyon, Ai szintúgy, rengeteg hang, nagy látótávolság és az ebben megjelenítendő eléggé részletes modellek, textúrák.