Történetek, amik mindenkivel megesnek utazás közben
  • PyRex
    Uhh, jó topic...

Nem érzem magam parasztnak, amikor azt mondom, hogy nem szimpi csomó idős viselkedése. Mert mondjuk ott a nagymamám, aki elmúlt 80, mégis tök normális és ő is "megveti" azokat a vele egykorúakat, akik úgy viselkednek pl. a bkv járművein, ahogy ebben a topicban már sokan leírtátok.

Szerintem mindenki tudna mesélni pér történetet. Nekem az ugrik be, amikor a 86-os buszon, a reggeli csúcsban mentem a BME-re és alig lehetett felférni a buszra, de persze a néni felpréselte magát a botjával, pedig szabályosan estek ki az emberek, amikor kinyílt az ajtó. Nos, ugye ilyen helyzetben minden megállónál tuti van leszálló. Meg is álltunk a következő megállónál. Ajtó kinyit, néni marad egyhelyben, sőt még talán tolja is az embereket, nehogy kiessen. Mondom neki, elnézést... Erre ő - még mielőtt befejeztem volna - undorító pofát vágva közli, hogy Ő NEM ITT SZÁLL LE. Na ekkor kb. eldurrant az agyam (én álltam előtte és engem is löktek már le hátulról) és egy nem durva, de erélyes mozdulattal arra késztettem, hogy lelépjen a buszról. Pff, na hogy milyen pofavágás volt...

Most ezt nem értem. Azért mert valaki elmúlt 70, miért kell bunkóparasztfasznak lennie? És akkor én vagyok a "mai fiatal" ugye? Grr.

Másik dolog, ami a közelmúltban esett meg velem: utaztam a fantasztikus kombino villamosok egyikén, amin ugye kb. feleannyi hely van, mint a régi villamosokon, ráadásul aki le akar ülni, annak keresztül kell magát verekednie a tömegen ami minden ajtónál jelen van. Na felszáll 2 néne. Ó már rögtön nyomulnak is, mert látják, hogy van hely (egy). Mondják, hogy "elnézést le szeretnék ülni" - ez volt a nyugatinál. OK, egyikük leül, villamos elindul. Kb. 40 másodperc telt el, amikor megérkeztünk a következő megállóhoz (Jászai). Néni felpattan, barátnője már töri az utat: "Jajj elnézést, le akarunk szállni". GRRRRRRRRRRR!

Bazmeg, esküszöm, több energiájuk ment el, mire átverekedtékmagukat, mintha álltak volnak nem egészen egy percet.

Egyszerűen hihetetlen, mennyire nulla logikájuk van egyeseknek. És nem hiszem, hogy mindez a koruknak köszönhető.

Akkor szoktam hangosan felröhögni, amikor ketten rástartolnak egy helyre és amikor ez egyik leül pont a másik előtt, akkor elkezdik egymást is anyázni. Multkor tényleg hangosan kiröhögtem őket, mondtam is "hát ilyen nincs" - na erre úgy elszégyelltékmagukat, hogy meg sem mukkantak, csak a pofákat vágták :))