630
Történetek, amik mindenkivel megesnek utazás közben
-
#228 vagyis a banyatank :) -
#227 BKV-n a harciszekeres nyanák a legveszélyesebbek! -
#226 nem tömegközlekedésés, de nyanyás -
praksi #225 régen írtam ide, azóta volt egy sztori anyámmal, igaz nem buszos:
anyám lement a postára csomagot felvenni, és csak simán, egyszerűen elsétált egy néni mellett. beállt a sorba, várakozik, kb. 5-10 perc múlva megjelent ugyanaz a néni, és a posta közönsége előtt leb*szta anyámat, h mit képzel magáról, h így előreszalad, amikor láthantná, h ő (a néni) mennyire siet.
és a nénike beállt a "Csekk befizetés" ablakhoz...
(gy.k.:a csomagkiadás meg a csekkfizetés két külön ablaknál történik) -
#224 "basszameg, igen maga" xDDD -
#223 Basszameg volt az. Végülis magáztam. :) -
#222 a "basszameg" és a "baszd meg" v. "bazmeg" között óriási a különbség :D -
#221 Az oké, de a bazmeget is odatettem a végére, hogy legyen egy kis kontraszt :DD -
#220 epp ezaz, hogy tul inteligensen valaszoltal neki, a stilusabol itelve egyaltalan nem hatottad meg a normalis beszeddel... merhat buta mint a fold :] -
#219 ő úgy értette, hogy így is kérdezhetted vóna - gondolom. :) -
#218 Ha bunkón szólítanak meg, akkor többnyire direkt igen. -
#217 " -Uram, bocsásson meg, nem tudtam, hogy tegeződünk. De ha már így összeismerkedtünk, hadd kérdezzem meg," te ilyen választékosan szoktál beszélni? :) -
#216 Jó, amúgy nem csak öreg taplók vannak a buszokon. Volt olyan, hogy épp troliztam be az egyetemre. Két szemben lévő ülés volt, én űltem a menetiránnyal megegyező széken, velem szemben meg egy idős bácsi ült. Én meg éppen nagy bőszen tanultam a zéhára az ölemben tartott füzetből. Egyik megálló után látom a szemem sarkából, hogy feláll az öreg, majd valaki leül a helyére.Fel se néztem, gondoltam, biztos leszáll a következőnél, azért áll fel. Olvasok tovább, mire egy hang szemből kb. így:
-Há mekkoraszemétvagymá, mi az, hogy az öreg ember adja át nekem a helyét és nem te? Mitképzelszte?
Ekkor nézek föl a füzetből, és látom, hogy egy 40 körüli faszi ül ott az ölében egy csecsemővel.
Rámosolyogtam, majd ezt mondtam neki:
-Uram, bocsásson meg, nem tudtam, hogy tegeződünk. De ha már így összeismerkedtünk, hadd kérdezzem meg, maga szerint a fejem tetején is van szemem, basszameg?
Erre hápogni kezdett valamit, én meg átadtam a helyet az öregnek. Majd mikor leszálltam, még odaszóltam neki, hogy:
-A gyerek érdekében remélem, hogy nem maga az apja. -
#215 meg ha nem adod át a helyet, öledbe teszik a szatyrukat -
#214 miért, külön öröm, amikor az ember felgyűri magát az amúgy is tömött buszra :9
egyébként meg majd ott maradok várni 15 percet, hát nem -
#213 jaú topik amúgy! +fav:D -
#212 Ez tényleg általános jelenség. Ha már tíz embernél több van a kocsiban, akkor páni félelem tör rájuk, hogy mi lesz, ha nem bírnak leszállni. Az ugye még jobb, hogy az istennek nem ülnének be az ablak mellé, mindig a szélső ülésre telepednek le. És persze, ha megkéred őket, hogy engedjenek be, akkor majd felnyársalnak a tekintetükkel. -
#211 Szívemből szóltál, én is gyűlölöm, amikor nyomulnak fel, pedig már tényleg nincs több hely. -
#210 Én azokat nem bírom (függetlenül hogy öreg-e vagy sem) akik látják, hogy a középső lépcsőn állok (mivel feljebb már nem férek), de még nyomulnak fel utánam és nem hogy megállnának a legalsó lépcsőn, hanem még feljebb tolják az embert, mert ki van rakva: "Az alsó lépcsőn utazni tilos" Hát akkor várja meg a másik buszt...vagy keljen fel hamarabb ha már annyira siet.
A nyanyákban meg azt nem bírom amikor végigtolakodja az egész buszt, hogy beférjen egy üres helyre...természetesen maga után húzza a kerekes kocsikáját amivel szétveri az ember lábát... -
#209 Hehe, erről az jutott eszembe, hogy régen (még általánosba jártunk) a haverommal mentünk villamossal szintén a nyugatitól a jászai felé. És ugye a Jászainál a bal oldalon nyílnak az ajtók, mi meg maradtunk a jobb oldali ajtónál, mert nem akartunk leszállni. Erre jön egy tata és megkérdezi, hogy leszállunk-e. Gyorsan végiggondoltam magamban, hogy tuti nem ott nyílnak az ajtók és mondtam volna neki, hogy: "Nem, de nem itt..." erre a bunkó parasztja a szavamba vág és közben elém furakodik: "Akkor ne álljatok ide az ajtóba!!!" (geci pofavágással karöltve). Mondom havernak halkan, ok...
Erre megáll villamos, faszi meg várja, hogy nyíljon az ajtó, mi meg már hangosan röhögtünk, amikor rájött, hogy mekkora idióta bunkó barom volt. Mondtam is neki, hogy csak ezt akartam elmagyarázni... :) -
Hajnalcat #208 Jó, hogy felhozta valaki ezt a topikot. Komolyan, elolvastam párat és egyfolytában csak nevetek, de kínomban. XDD Hogy miket képzelnek magukról a nyanyák, egyszerűen megáll az embernek az esze! Előmelegített ülés, pfff, jó, hogy nem már szaunát meg fürdőmedencét kérnek a buszra. :DD
Persze én is már tapasztaltam egy-két dolgot. Itt Zalaegerszegen van egy busz, ami mindig tele van nyanyákkal meg tatákkal, a 26-os, szóval ha itt jártok, akkor tanácsként, ne nagyon ülljetek fel arra a buszra, mert kész lesztek tőle, ami ott folyik. Főleg nyáron nagyon kellemes szagok áradnak. Ezért is megyek álltalában gyalog, mert egyszerűen nem bírom elviselni őket. Szokásos, nyanyák, taták mennek fel a hegyre kapálni és viszik magukkal a buszon a szerszámaikat, kapa, gereblye, különféle ládák, meg a kedvencem a hatalmas nagy virácsokrok, amiket hoznak le a hegyről. Persze alig lehet tőlük elférni, akkora helyet foglalnak el, na és gondoljátok csak el, hogy szinte mindegyik nyanya meg tata fel van szerelkezve ilyenekkel. Az a másik "kedvencem", mikor nyáron ujjatlanban vannak a nyanyák a buszon és megkapaszkodnak és kivillan a szőrös hónaaljuk, amin csöpög le az izzadság, és persze tata nyanya szag árad mindenhonnan. Fújjj! Jah és persze az a legjobb, amikor nem engedik kinyitni az ablakot nyáron, mert kereszthuzatot kapnak (szerintük) és majdnem megfullad az ember ilyenkor.
-
#207 mondjuk velem volt már olyan hogy a belső ülésről nem jutottam el az ajtóig :))))
nekme az is tetszik, hogy a mamik hogy megtanulták, hogy külső gombnyomásra nyilik az ajtó, ahogy a busz megáll már nyomják is, ha látni hogy le fognak szállni, akkor is
másik kedvenc, amikor a járókeretet felkapva rohan a metróhoz -
#206 A kor még nem jogosít fel senkit semmire.Sokszor nem értem miért kell elnézőnek lenni egy idősebb emberrel.Itt most nem az alapvető udvarissági kérdésekre gondolok, hanem arra, hogy ő is ember és adott esetben ő is lehet paraszt, rosszindulatú meg kötekedő,és az ilyet valahogy nem bírom tolerálni, nem érdekel, hogy egy 80 éves vénasszonyról van szó.
Amúgy meg kedvenceim a "leszáll?nem?akkor cseréljünk már helyet" vénasszonyok, akik szerintem betegesen rettegnek attól, hogy véletlenül a buszon maradnak.A múltkor is az egyik buszon szardinía-effektus, egy fogpiszkálót nem lehetett lejteni.Nyanya ott áll az ajtóban, nagy nehezen felszáll egy valószínűleg kollégista lány két baszott nagy táskával, persze csak az ajtóban volt már hely.Jött a szokásos erőszakos "cseréljünk már helyet" szöveg, persze mozdulni sem lehetett.A lány meg a nyanya nagy nehezen ugyan helyet cserélt, de a busz utazóközönsége borult mint a dominó,ugyanis szegény lány a két nagy pakkal alig-többperces küzdelemmel-bírta csak átverekedni magát a nyanyán aki mindenképp az ajtóban akart állni.Annyi esze nem volt a mamának, hogy a lány a következő megállóban majd kitolat, és kiengedi a mamát, majd a lány utána visszaszáll.Én legalábbis így szoktam, a francnak akarnak ezek mindig helyet cserélni. -
#205 nemtom írtam e már , hogy a tök üres buszon odament az egyetlen ülő párocskához a vénasszony (egyik ismerős) hogy :
-"Ájjonmá fel" (mondja a férfinak)
full üres volt a busz hármukon kívül senki nem volt az uccsó járaton...
Mikor kozolte vele hogy még 43 ülő és kb 70 állóhely van (nemtommenyi,de ő leolvasta a tábláról), a nyanya kijelentette, hogy csak előmelegített ülésre hajlandó ülni...
képzelhetitek mit kapott (el lett küldve a jó kurva annyába xD) -
#204 biztos annyira bizalomgerjesztő lehetsz :) -
#203 én meg nem ülök le, mert ki tudja mikor ült ott egy hajléktalan
szal tőlem a nyanyák üljenek csak bele jól -
Ronny #202 azt figyeltem meg, hogy az öregek inkább ülnek háttal vagy szemben valakivel minthogy mellém üljenek:) -
#201 hat meg egyaltalan: "az a hely jobb"
ember nem talalja ki, hogy miert. :]
biztos emlitette mar valaki, de amit utalok, hogy van 2938293 ilyen 1szemelyes hely, meg alig 3-4 duplahely (ugye pl. paroknak), es rittig beteszi a segget a duplahelyre, abbol is a kulsore
argh. -
#200 Ja igen, ők csak menetiránnyal megegyező székre ülhetnek :) -
#199 az is jó amikor átülnek 5x -
#198 Uhh, jó topic...
Nem érzem magam parasztnak, amikor azt mondom, hogy nem szimpi csomó idős viselkedése. Mert mondjuk ott a nagymamám, aki elmúlt 80, mégis tök normális és ő is "megveti" azokat a vele egykorúakat, akik úgy viselkednek pl. a bkv járművein, ahogy ebben a topicban már sokan leírtátok.
Szerintem mindenki tudna mesélni pér történetet. Nekem az ugrik be, amikor a 86-os buszon, a reggeli csúcsban mentem a BME-re és alig lehetett felférni a buszra, de persze a néni felpréselte magát a botjával, pedig szabályosan estek ki az emberek, amikor kinyílt az ajtó. Nos, ugye ilyen helyzetben minden megállónál tuti van leszálló. Meg is álltunk a következő megállónál. Ajtó kinyit, néni marad egyhelyben, sőt még talán tolja is az embereket, nehogy kiessen. Mondom neki, elnézést... Erre ő - még mielőtt befejeztem volna - undorító pofát vágva közli, hogy Ő NEM ITT SZÁLL LE. Na ekkor kb. eldurrant az agyam (én álltam előtte és engem is löktek már le hátulról) és egy nem durva, de erélyes mozdulattal arra késztettem, hogy lelépjen a buszról. Pff, na hogy milyen pofavágás volt...
Most ezt nem értem. Azért mert valaki elmúlt 70, miért kell bunkóparasztfasznak lennie? És akkor én vagyok a "mai fiatal" ugye? Grr.
Másik dolog, ami a közelmúltban esett meg velem: utaztam a fantasztikus kombino villamosok egyikén, amin ugye kb. feleannyi hely van, mint a régi villamosokon, ráadásul aki le akar ülni, annak keresztül kell magát verekednie a tömegen ami minden ajtónál jelen van. Na felszáll 2 néne. Ó már rögtön nyomulnak is, mert látják, hogy van hely (egy). Mondják, hogy "elnézést le szeretnék ülni" - ez volt a nyugatinál. OK, egyikük leül, villamos elindul. Kb. 40 másodperc telt el, amikor megérkeztünk a következő megállóhoz (Jászai). Néni felpattan, barátnője már töri az utat: "Jajj elnézést, le akarunk szállni". GRRRRRRRRRRR!
Bazmeg, esküszöm, több energiájuk ment el, mire átverekedtékmagukat, mintha álltak volnak nem egészen egy percet.
Egyszerűen hihetetlen, mennyire nulla logikájuk van egyeseknek. És nem hiszem, hogy mindez a koruknak köszönhető.
Akkor szoktam hangosan felröhögni, amikor ketten rástartolnak egy helyre és amikor ez egyik leül pont a másik előtt, akkor elkezdik egymást is anyázni. Multkor tényleg hangosan kiröhögtem őket, mondtam is "hát ilyen nincs" - na erre úgy elszégyelltékmagukat, hogy meg sem mukkantak, csak a pofákat vágták :)) -
#197 xDDDDd
Mellettewm áll egy kb 150 centis nénike (én kis híján 190 vagyok)
Alapból vicces dolog de:
A mama kapaszkodik mellettem, és megszólal: "Hehe, kapaszkodok"
Erre mondom::)) ügyes tetszik lenni :)
Ennyi volt az össz párbeszéd a mami mosolygott :)
Mellettem a 30 körüli hölgy nagyon elvörösödött, amolyan égtelen röhögés előtti színe volt :) kicsit meg is görnyedt egy pillanatra, de sikeresen visszafogta :) -
#196 Biztos jól elverték a többiek (a kis kakukktojás) -
#195 akkor lehet, hogy egyikuk mosdani is szokott -
#194 nem tudom irtam vagy nem. ha volt akkor bocsi
varunk trolira, rengeteg nep es persze egy csoport etnikum tinedzer korban (kb oten hatan). jon a troli, bevagodnak az elejebe, maradek nep a troli masik feleben. az etnikumnak nem tunt fel, hogy sok a free space csak az egyik iq bajnok megkerdezte a masikat, mi ilyen budos. ha ok voltak -
#193 gyerek? -
#192 Szó szerint. Kisgyerekkel amúgy is előfordul. Egyes "etnikumoknál" meg amúgy is a béka segge alatt van a személyes higiénia szintje. Amúgy láttam már olyat is, amelyik november végén felszállt a buszra, mezítláb, centis kéreggel a talpán, az egész olyan fekete volt hogy húú... fogalom, az ilyet látni kell. Mikor nem tudod eldönteni hogy hazai etnikum vagy indiai. És ráadásul olyan bűzzel volt, hogy 2 méteres körzetben senki nem volt, mindenki arrébb ment. Ez pedig buszon nagy szó, tekintve a helyszűkét. -
#191 nemtuttam ki ez a névtelen
ennyire ne legyél mazó Lali -
HUmanEmber41st #190 Hehehe... -
Vlala #189 szó szerint becsinált a gyerek? Ez durva!
Karfás volt nekem is, vannak az új típusú ülések, amelyeken lentről felhúzod a kartámlát, amyíg be nem kattan, aztán visszaereszted. DE! Ha túlhúzod, a második kattanásig, akkor visszaengedéskor nem fog pozícióba áéllni, hanem szépen vissza tudod hajtani az ülés lapja mellé.
Na most, mama egy jó nagy csokor virággal jön, virágot leteszi az egyik ülésre, gondoltam is, milyen aranyos idős néni, biztos a temetőbe igyekszik gondoskodni a szeretteiről, így éri meg öregnek lenni... aztán meglátja, hogy egy másik utasnak van kartámlája. Keresés indul, kis idő múlva, a heuréka-hatás után, elkezd vele játszani. Fel, le, fel, le. Fel. Le. Fel! Le! FEL! LE!!!
Mami síkideg, elhangzik a szájából a szakszerű állapotfelmérés (bocs, idézek, lehet, hogy trágár lesz): "Ez egy szar. Ez egy rohadt kib.szott szar. Azok a huligánok mind tönkretették este. Erre van a nagy erejük, ahelyett, hogy összevágnák a fát." Eddig tudta mondani, mert odamentem, és óvatosan felhúzva beállítottam neki.