• Equ
    "Az open source és vele a linux nem kötődik üzleti alapokhoz, és ezért nem fordulhat elő, hogy "csődbe megy"."

Így van. Viszont, ha továbbra sem váltja be a hozzá fűzött reményeket (15 év alatt ingyenességével sem tudott komoly eredményeket elérni) akkor a maradék felhasználói bázisa is eltűnik, a nagyok nem pumpálnak bele több pénzt (pl ibm) és utána csőd nélkül irogathatják egymásnak a fejlesztők a programokat amit rajtuk kivül a kutya sem használ... Ezért mondtam, hogy teljesen kihalni sosem fog, legfeljebb a beos sorsára jut. (az már a sors fintora, hogy azt is a linux ölte meg...)

"Az open-sourcera nem nagyon igaz a többirányú fejlesztés, bár vannak példák rá"

Ez ugye vicc... Nincs is olyan komponense amiből ne lenne tucatnyi nagyjából ugyanannyit tudó változat. Választás szabadága többféle gagyiból...

"hanem sok kicsit, amiket jól összekapcsolva jó dolgokat lehet csinálni."

Félek te még életedben nem dolgoztál komoly heterogén környezetben, mikor több helyről származó együtt soha nem tesztelt komponenseket kell egy rendszerbe integrálni... Na ez az egyik szempont ami miatt a linux nem rúg a legtöbb helyen labdába. Volt az a régebbi topic ugye, ahol a tucatnyi szedett vedett linux komponenssel akarta valami észlény az rdp-t utánozni. Ilyennel úgy röhögnek ki egy komoly környezetben, hogy csak nézel.

Az igazán professzionális rendszerek mind-mind egy helyen készülnek, minden komponensük már úgy van tervezve, hogy együtt fognak működni és nem később kell őket összehegeszteni...

"Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy hopp, írjunk windowst, már kitalálták, csak le kell másolni"

Reactos? Talán mégsem olyan furcsa elképzelés...

"Dehát erre írtam, hogy van mindkét rendszerre C fordító, szóval lehet csinálni."

Ezt 15 éve hallgatjuk, kiegészitve a "programozók millió" ábránddal és mégse lett belőle semmi...

"A reverse engineeringre tudtam hogy ezt fogod írni "

Nem csodálom. És itt jön képbe a fanatizmus. Éppeszű ember vagy mondjuk úgy komoly szakember nem szivatja magát egy rosszabb rendszerrel, bárgyú eszmék miatt meg szánalomból. Ilyet csak egy fanatikus tesz...