Equ#156
"A HUP annak a rövidítése hogy Hungarian Unix Portal "
Szakmai körökben épp emiat tartják az egészet szánalmasnak, mert néha több a windows fikázásáról szóló fröcsögés rajta, mint a unix-os hír. De ez éppen amiatt van, mert jobbat nem tudnak csinálni, így próbálják wint befeketiteni... (egy komoly wines oldalon egy darab unix vagy linuxos lehúzást nem találsz, pedig naponta lehetne a bugokkal, kernel panicokkal, kráter méretű biztonsági lyukakkal szekálni őket. Csak ők egy kicsit komolyabb szakemberek ennél...)
"De a francia kormányzati hivatal már átállt."
Mégegy tárgyi tévedés, de nem hiszem, hogy valaki még számolja nálad...
Persze itt már két fő tévedésed is van, az egyik, hogy csak a szervereket próbálnak migrálni, másrészt az sincs még készen...
"Arról is tájékoztatnálak hogy bizonyos linuxok nem véletlen részesülnek állami támogatásban"
persze, hogy nem, mivel eltelt majdnem 15 év "ingyenes" fejlesztés és a béka seggénél sincs a linux a mai napig. 2000 óta minden évet kikiáltják a "szakértők" a linux évének, már rég el kellett volna söpörnie mindent a dömping árával, de még ingyen se kell senkinek, csak politikai nyomásra. Ezért most megpróbálják az eddigi elveket eldobva, baromi sok állami pénzt belepumpálni, hátha használható lesz. Meglátjuk mi lesz belőle újabb 15 év múlva. Nem biztos, hogy emlékezni fognak rá, sőt az én tippem az, hogy unokáink nem dotcom lufi hanem linux lufi kipukkanásáról fognak tanulni...
"És fel hozom példának mert igen sok helyen MÁR váltottak van ahol már évek óta és a MS ott sírt hogy vegyék már meg a termékét."
Az elmúlt 10 évben a ms minden évben pénzügyi és eladási rekordokat dönt (igen, idén is megdöntötte) így megint jó nagy hülyeséget mondtál... A nasdaq esése is ennek a kifigurázása volt, de nem is vártam, hogy megértsd. Ezek a dolgok a ms-nak aprópénzt jelentenek csak, münchen több éves vergődése pedig hatalmas erkölcsi győzelem... Pedig az igazi vergődés (ha egyáltalán ki tudnak mégtöbb pénzt sirni, mert már minden költségvetésből kifutottak és semmire se jutottak) majd csak az átadás után lesz...
"És amúgy meg a számokról ne is beszéljünk mert nem én gondolom hogy a világon csak WEBszerverek és PC-k vannak mielőtt matekozni akarnál"
Te kis matekzseni, külön a kis felfogóképességed kedvéért adtam pontos statisztikát külön a webszerverekről és külön az ÖSSZES szerver eladásról (1.5-2 millió/év) amiben a nem webszerverek is benne vannak. Te élvezed, hogy újra és újra hülyét csinálsz magadból nyilvánosan?