• Garfield
    Mivel a végén csak a guiról beszéltem ezért abba ne nagyon köss bele aztán

A GUI önmagában viszont nem döntő tényező. Aki GUI alapján választ operációs rendszert, az már a telepítésnél attól a kérdéstől is idegösszeomlást kap, hogy melyik partícióra telepítse az op.rendszert.

ÉS hidd el DE kellet volna egy ismerősöm a nodjával ami lehet nem volt tökéletesen friss de nagyjából felhasználói jogokkal netezett a fiókjából nem használta rendszergazdaként netezésre mégis vrust kapott be de ha még ebbe is bele akarsz kötni akkor meg azt mondom h pl az xp használhatatlan usermódban nem úgy mint eg unix hiszen akármilyen unixot használoka a fiókomba tok telepíteni és régebbi alkalmazásokat is tok futtatni és hogy említsem a szórakozást elég sok olyan játékkal találkoztam amit usermódban nem lehet jáccani
    miért? Mert külön baszakodni kell hogy szerencsétlen user tudjon írni a program fiolesba

Persze, érteni kéne hozzá, csak ezt tudom mondani. Érdekes ugye, hogy vállalati környezetben be lehet állítani a jogosultságokat rendesen, csak otthoni felhasználóknak nem sikerül sosem. Az pedig, hogy egy adott könyvtárba lehet-e írni, szintén jogosultság-módosítás kérdése.

Ja és elkeztheném kritizálni a kompatibilitást. Elhiszem hogy a MSnak nem az a dolga hogy a régidolgoknak is tökéletes támogatása legyen de ne kelljen már rootnak lenni hogy egy win98-ra optimalizált alkalmazást futassak(ezt ők is elismerik mert fiókkészítésnél leírják megnézheted)

Ami a Linuxban a sudo, az WinXP-ben is van: Jobb klikk a parancsikonon és "Run as..."; kiválasztod a felhasználót, beírod a jelszót és már megy is. Bonyolult, mi? Ha Linux alatt lennénk, ez természetes lenne (lásd még a sudo-zást az Ubuntu-ban), Windows alatt nem az. Júzer error?

(amúgy abba a usermmode vírus cuccban biztos lehetsz személyesen láttam)

Ha nem gond, akkor én inkább abban lennék biztos, hogy egy szarul beállított rendszert láthattál.