178
-
Equ #138 mit vezessék még le ennél jobban te szerencsétlen? konkrét számokkal cáfoltam meg a hülyeségedet a szerverek/pc-k számát illetően, te meg csak a levegőbe beszéltél, hogy vannak klaszterek is... Én konkrét számokat mondtam a klaszterek számáról is, emlitettem már top500-at már megnézhetted volna a listát stb-stb.
Mac-os KONKRÉT LINKKEL igazoltam Garfield korábbi forrás nélküli dátumát, de te még mindig hajtogatod tovább az agymenésedet.
"Hivatalos IT-sek hozzáértését már meg se kérdőjelezed?"
Nem nyilatkoztak még akkora égbekiálltó hülyeségeket mint te, igy milyen alapon kérdőjelezném meg. Hogy mit használnak az az ő dolguk, egyetem révén valószinűleg nincs normális költségvetésük igy azt használnak amire futja. Persze a te primitiv agyad szerint, hogy ki mit használ az jelenti, hogy jó-e egy rendszer. Ezek szerint a win a világ legjobb rendszere, mert 90%-ban azt használják, te meg a nulla szakmai hozzáértéseddel több millió IT szakember hozzáértéséed akarod kétségbevonni, miközben alapvető dátumokat se ismersz. (közben meg unix történelem tudósnak állitod be magad
)
"Írok neked oldalakat te meg 2 mondatra válaszolsz belőle szerinted ez így hiteles?"
Írásaid 80%-a, összemosógó, általános iskolás szintű zagyvaság. Ebből a 20%-nyi konkrét állitást kiemelem és tényekkel, konkrét számokkal, linkekkel megcáfolom.
A wikipédás cikk pedig mindent elárul a hozzáértésedről a témában... -
Garfield #137 Mivel a végén csak a guiról beszéltem ezért abba ne nagyon köss bele aztán
A GUI önmagában viszont nem döntő tényező. Aki GUI alapján választ operációs rendszert, az már a telepítésnél attól a kérdéstől is idegösszeomlást kap, hogy melyik partícióra telepítse az op.rendszert.
ÉS hidd el DE kellet volna egy ismerősöm a nodjával ami lehet nem volt tökéletesen friss de nagyjából felhasználói jogokkal netezett a fiókjából nem használta rendszergazdaként netezésre mégis vrust kapott be de ha még ebbe is bele akarsz kötni akkor meg azt mondom h pl az xp használhatatlan usermódban nem úgy mint eg unix hiszen akármilyen unixot használoka a fiókomba tok telepíteni és régebbi alkalmazásokat is tok futtatni és hogy említsem a szórakozást elég sok olyan játékkal találkoztam amit usermódban nem lehet jáccani
miért? Mert külön baszakodni kell hogy szerencsétlen user tudjon írni a program fiolesba
Persze, érteni kéne hozzá, csak ezt tudom mondani. Érdekes ugye, hogy vállalati környezetben be lehet állítani a jogosultságokat rendesen, csak otthoni felhasználóknak nem sikerül sosem. Az pedig, hogy egy adott könyvtárba lehet-e írni, szintén jogosultság-módosítás kérdése.
Ja és elkeztheném kritizálni a kompatibilitást. Elhiszem hogy a MSnak nem az a dolga hogy a régidolgoknak is tökéletes támogatása legyen de ne kelljen már rootnak lenni hogy egy win98-ra optimalizált alkalmazást futassak(ezt ők is elismerik mert fiókkészítésnél leírják megnézheted)
Ami a Linuxban a sudo, az WinXP-ben is van: Jobb klikk a parancsikonon és "Run as..."; kiválasztod a felhasználót, beírod a jelszót és már megy is. Bonyolult, mi? Ha Linux alatt lennénk, ez természetes lenne (lásd még a sudo-zást az Ubuntu-ban), Windows alatt nem az. Júzer error?
(amúgy abba a usermmode vírus cuccban biztos lehetsz személyesen láttam)
Ha nem gond, akkor én inkább abban lennék biztos, hogy egy szarul beállított rendszert láthattál. -
prezideente #136 Később megadtam egy linket ami működik garfield nézd meg azon és ha nem tetszik akkor az oldalnak reklamálj sajnálom hogy nem néztem meg a wikipediat
De még Equnek üzenem hogy mint Garfield üzenetén is látszik kulturáltan is lehet válaszolni(és ő legalább fel is mutat valamit ellenérvnek nem úgy mint te az idézgetéseiddel) -
prezideente #135 Én vok a fogyi?
Nézd.
Amikor vesznek sok pc-t és egybekötik őket akkor a cégf megkérdezi hogy: csak nem arra kell hogy 120 gépet egybekössél és szervert csinálj belőle?
És nem azért mondom én nem írtam h az OS X az OS 9 csak ha azt írod be hogy Mac OS X akkor nagycsomóscreenshotot dob ki én csak az oldalt alartam megmutani de gondolom nem nézted meg a lap alját hiszen ott van elég pontosan megmondtam h ne nekem reklamálj és elhiszem h garfield sokat tud de talán 1 unixokkal foglalkozó oldalt érdemes figyelembe venni.
Amúgy látom még mindg nem bírod felfogni hogy a világon lévő összes számítógép nem csak pc-k és szerverek összessége.
Amúgy mi a fene? Hivatalos IT-sek hozzáértését már meg se kérdőjelezed? Még csak azt se látom h a Miskolci IITsekbe belekötnél... azért ez nagy előrelépés
Amúgy az az oldal lehet pontosabb ilyen téren mint te.
És még csak annyit hogy nem is tudom miért van az hogy jobban hiszel valakinek akit ismersze egy fórumról olyan téren amiben nem biztos hogy annyira jártas mint egy olyan oldal megalkotója aki a unixok történelmét írja le de ezt felfoghatju csekély angoltudásosnak is mert biztos vagyok abban hogy a első néhány mondathoz se tudtál mit mondani. Jobban hiszek valakinek aki a netre rakja fel ezeket az infókat mint valakinek aki csak mond mindent egy fórumon
És ha itt valaki éghetne az te vagy ha visszább olvasnál néhány üzenetedben és a lopós kérdésre sem válaszotál mindössze azt mondtad h hagyjuk mert nem igaz ha nekem nem hisznek akkor te nem vagy hiteles.
És inkább ne takarózzál egy másik fórumossal hanem járjál utána meg mielőtt válaszolgatsz idézetekre menyjél vissza ált iskola 3. osztályába és tanulj meg értőolvasni jó?
És minek vigyorogsz nem vagy vicces inkább röhelyes de én erre nem lennék büszke a helyedbe
Már ne is haragudj takarózol egy másik fórumossal hogy ő biztos jobban tudja mint valaki aki keni vágja a unixok történelmét és csinál róla egy oldalt.
Még mindig nem mondtál semmi okosat csak engem hülyézel állandóan szerinted az hogy rengetegsze leírod h nem értek hozzá egyáltalán azzal igazoltad az általam leírtak ellenkezőjét?
Próbálj rendesen levezetni egy választ és ne idézgess mert az olyanná teszi az egészet mintha csak azt írtam volna és aztán próbálj keménykedni amikor már nem csak azzal jössz én vagyok hülye.
Írok neked oldalakat te meg 2 mondatra válaszolsz belőle szerinted ez így hiteles? -
Garfield #134 Bocsánat de a link amit megadtam nem működik úgyhogy íme itt van megint remélhetőleg ez el is visz az oldalra ott van a lap legalján hogy 2000-Mac OS X hogy equ ne mondhassa hogy légbőlkapott ötleteim vannak a lap lgalján kell keresni
Mac OS X 10.0
Mac OS X
És akkor mindenki eldöntheti, melyik linknek hisz. -
Equ #133 annak az oldalnak a kijelentéseivel értelmes ember nem nagyon törődik, amelyik a macos egyik történelmi dátumát csak évre pontosan tudja és azt is rosszul... De te persze ettől még nyugodtan tekintsd szentirásnak. -
Equ #132 te tényleg fogyatékos vagy...
bár már kérdeztem korábban és arra se tudtál válaszolni, vajon hány százaléka klaszter a szervereknek... Elárulom, hogy 1% körüli. Ezzel egyrészt nyugodtan felszorozhatod a korábbi statisztikai TÉNYEKET, másrészt a szerver eladásokba minden egyes eladott node beleszámít. A klaszteres gépek kb. 90%-a 1-4 node-os. A 10.000+ nodes klaszterekből van 6 db a világon, szóval úgy egészében a szuperszámitógépek nodejai elhanyagolható számúak a több milliárd pc-hez...
Ezzel az egymenéseddel csúnyán beégetted magadat, konkrét számokkal cáfoltam a légbőlkapott hülyeségeidet, ebben a témában is...
OSX-el szintén hülyét csináltál magadból, Garfield mondta már korábban a helyes dátumot, 2001 március 24. Te hajtogathatod a lázálmaidat amennyit akarod, a tényeken nem változtat. Az a gagyi 5 soros linked is rosszul tudja, lásd wikipedia.
"De ha ez se működne a google képekhez beírod h Mac OS 9 ez azoldal az elsők között lesz amennyiben nem véled igaznak az ott leírtakat ne nekem reklamálj hanem az oldalnak h hamisan informál."
LOL, az OSX az nem a macos 9, hanem a 10, te szerencsétlen. Van neked egyáltalán BÁRMIRŐL olyan fogalmad az informatikában ami nem tévedés?
Ha akarsz még valamelyik témában égni, akkor nyilatkozz csak bátran...
Ennyi szakmai égés után már azt se fogják neked elhinni, ha kérdezel, nemhogy ha állítani próbálsz valamit... -
prezideente #131 Azon azoldalon mindent leírnak szinte és ezek alapján akár el is hiheted hogy a NEXT vagy amiben később élt tovább az Apple mindig is korukhoz képest nagy újításokat hoztak(csak példának okáért nézd már meg a Win 1.0-át 85-ben és aztán a NEXTStep-et 85-ben meglepő lesz a különbség a kettő között hidd el) -
prezideente #130 Bocsánat de a link amit megadtam nem működik úgyhogy íme itt van megint remélhetőleg ez el is visz az oldalra ott van a lap legalján hogy 2000-Mac OS X hogy equ ne mondhassa hogy légbőlkapott ötleteim vannak a lap lgalján kell keresni de ha feljeb nézed akkor láthatod hogy a next step(Ez is unix steve jobs cége volt de visszahívták az applehöz) hogy nézett ki amikor a win 1.0 kinézett ahogy kinézett szerintem annál nagyságrendekkel szebb, e ha visszalapozol azt is láthatod hogy az első win előtt 1 évvel már volt ablakkezelős unix
Mivel ezt mindenképp látnod kell ha nem műkszik a link akkor íme leírva is:
http://www.macos.utah.edu/Documentation/MacOSXClasses/macosxone/unix.html
De ha ez se működne a google képekhez beírod h Mac OS 9 ez azoldal az elsők között lesz amennyiben nem véled igaznak az ott leírtakat ne nekem reklamálj hanem az oldalnak h hamisan informál.
Olvassál te is ne csak én Equ -
Caro #129 TCPA van már a linuxban is, csakhogy mint opció, és nem mint muszály.
Szóval akkor kapcsolod be(kernel fordításkor) ha neked szükséged van rá, ha meg nem, akkor kihagyod :)
Csak hát azért rakták bele, mert attól félnek, ha kötelezően bevezetik a TCPA-t, akkor anélkül futni sem tudna.
Bár gondolom akkor megint csak be kell grafitozni a proci tetején két kivezetést, és már nem is működik :)
Ez épp olyan, mint hogy a mai napig a kapható DVD lejátszók régiókódja nullázható. -
prezideente #128 Bocsáss meg Equ de nem hagyhatom hogy hülyén halj meg!
Mikor még csak tervezték a számítógépet tudod mi volt a céljuk? Az hogy megalkossanak egyolyan gépet ami csak számokat tud veldolgozni(de ez a nevében is ott van). Persze nem a számoloógépre gondolok de pl a palmtopokra vagy sokminden másra mert a világ összes számítógépe nem csak szerverekből és pckből áll.
De amúgy mégis mit gondoltál miből áll egy szerver? Egy hatalmas gépházból benne hatalmas cuccokkal? Te teljesen hülye vagy? Egy nagyobb szerver általában kurvasok kisebb szekrényből áll polcokból és minden szekrényben pc-k vannak méghozzá nagyon sok. És szuperszámítógépek is gondolom nem egy nagy dobozból állnak és abba van a 2 méteres proci hanem az összetételük hasonló.
Úgyhogy elgondolkozhatsz azon egy szerver mondjuk hány épet tartalmaz.
Ezen kívül egy szerver nem csak webszerver lehet és a VILÁG ÖSSZES számítógépe jóval több mint szerver és pc.
Úgyhogy mielőtt engem röhögnél ki, vess egy pillantást magadra is.
Ja! és mégvalami. Te azt mondtad nagyjából h én semmit sem tok az ITről és hogy a szakmai hozzáértésem 0. Ha elmész a Miskolci egyetemre, és benézel az infóintézetbe ahova csak infós hallgatók vagy végzett hallgatók mehetnek be meglepődnél azon hogy hány windowsos gép van abba a kurvanagy épületben. van egy csomó terem és ebből csak 1 windowsos azért h az is legyen. a szerverek közül csak 1en fut win az is csak azért h mehessen rajta a neptun. Kétlem hogy volna jogod az ottani infósok és ott dolgozók szakértelmét bármilyen szinten is megkérdőjelezni.
Amúgy más témában 1 konkrétumot vagy ellenérvet érvet nem látok mindössze egy valamibe sikerült belekötnöd az sincs átgondolva úgyhogy ne tedd itt az agyad mert egy okos szót se szóltál. nehogy már az alapján röhögjél ki hogy egy értelmes választ nehezen megtudtál fogalmazni egész idő alatt mert többet én nem nagyon látok. nézd meg a válaszaidat mert kb ennyi:
idézet tőlem
válasz nagyjából: te hazudsz ez nem igaz hülye vagy
nagyrészt indoklás vagy ellenérv sics. Semmi okosat nem mondtál nehogy te röhögjél már rajtam.
És mielőtt a légbőlkapott adataimról beszélnél:
Olvassál inkább te(rámész a következőre és ott van hogy 2000- Mac OS X) és amúgy a linken láthatod h a windows előtt már volt kinn egy évvel is grafikus kezelőfelülettel rendelkező oprencer és hogy amikor a win 85ben úgy nézett ki ahogy kinézett akkor már anext step úgy nézett ki mint a mai windowmaker.
Ja és mielőtt továbbra is a régi Mac OS-sel azonosítanád a Mac OS X-et tájékoztatlak hogy a nulláról újraírták -
Gemnon #127 És tényleg. -
Equ #126 máris zuhan a nasdaq... -
Evil Merodak #125 Ez a Vista tudjon akármit is nekem addig nem fog kelleni amíg benne van a TCPA támogatás, a PUMA meg hasonló baromságok! -
Equ #124 rosszul tudod. A novell programozók a mai napig az nds-t fejlesztik, ma már linuxra...
Az ad-t ms programozók irták az nds mintájára, azt továbbfejlesztve, a mai napig. -
sh4d0w808 #123 Equ: bocs, de ha jól tudom - ami nem biztos - a Novell programozók írták az AD-t az NDS mintájára, így aztán a megállapításod a címtárakról tán nem állja meg a helyét... -
Equ #121 hát akkor jöjjenek a tények korlátolt barátunk kedvéért...
Kerestem neked pár statisztikát, úgyis korábban web szerverek millióival próbáltál példálózni.
A netcraft szerint ma 74 millió webszerver van a világon.
Az isuppli szerint 2005-ben 200.000.000 azaz KETTŐSZÁZMILLIÓ ÚJ PC-T ADTAK EL. Érted? Majdnem 3x annyit mint az összes webszerver az egész világon, egyetlen év alatt. Próbáld megtippelni, akkor mennyi használt PC lehet a világon, ha évi 200 millióval nő a számuk.
De nem csak webszerverek vannak, igy jöhet az idc statisztikája az idei teljes szervereladásokról: 1.5 millió, másik felmérés szerint 2 millió...
Na simogasd meg akkor a buksidat és ülj vissza házifeladatot írni...
Ha majd elvégezted az általános iskolát és lesz majd bármi közöd az IT-hez, akkor gyere vissza és próbálj értelmes dolgokat nyilatkozni, amivel nem teszed magad közröhej tárgyává naponta többször... -
Caro #118 Az igaz, hogy a root-ot nevezhetnénk cukraszdanak is, a lényeg, hogy a UID-je 0 legyen.
Ha két user UID-je ugyanaz, akkor az a két user ugyanaz(eltekintve ilyen apróságoktól, mint jelszó, alapértelmezett shell).
DE! Azt nem tudom honnan szedted, hogy root jelszóval nem lehet b*szogatni olyan file-t, aminek nincs semmire adva joga.
Az elsődleges policy, hogy a root-nak ABSZOLÚT MINDENHEZ joga van.
Ha elveszem egy filetól az összes jogot, akkor is a root bármit tehet vele.(nem csak módosíthatja a jogokat, hanem 000 jogosultságú file-ba is írhat, olvashat)
Legalábbis én még olyan linuxal nem találkoztam, ahol ne így lenne, lehet hogy BSD-nél másképp van. -
Caro #117 Annoying & unalmas vagy -
Equ #116 "Nem bírod felfogni h a unixoknak ami nem csak a Mac-ből és linuxból áll hanem pl irix solaris és még sorolhatná, a világ összes gépéből kb 60%-os részeedése van?"
OK rádhagyom a dolgot, aki elhiszi, hogy több szerver van a világon mint kliens és nem nagyságrendekkel kevesebb, az higyje el a többi lázálmát is ennek a szerencsétlennek...
"ez független statisztika ember semmi több ez tény ebbe nem tudsz belekötni."
mutass már nekem egy ilyen statisztikát!
"Nem az xp-nek 6éves a kernele hanem a vsitának lesz az toldozgatásokkal de az alapja ugyanaz az ntkernel amit a win2000ben használtak"
Ja hogy az alapja... akkor a linuxnak egy 30 éves elavult borzalomra épül a kernele, amihez képest a win2000 kernele csúcstechnika volt a maga idejében...
"Mert ha pl egy szerver több gépből áll akkor mind1iken külön van os."
Na akkor kérdezek egyet, égjél mégegyet: tippeld meg a világ szervereinek hány százaléka áll multinode-klaszterből?
"Tájékoztatnálak h a rootnak nem véletlen root a neve és nem más mert csak 1 van belőle csak úgy lehet akárhány root ha mindenki tudja a jelszavát h megmondja e az szíve joga"
Tájékoztatlak, hogy nemcsak a winhez vagy hülye de a unixhoz is... Édesmindegy, hogy mi a felhasználó neve, a jogai nem attól függenek. Sőt konkrétan a root-tól el is lehet venni minden jogot, volt is egy ilyen kihivás a neten, ismert root jelszóval se lehetett feltörni egy netre rakott gépet, mivel elvettek tőle minden jogot. Van még olyan téma ahol nem bizonyitottad katasztrofális szakmai hozzánemértésedet? Egy info szakos középiskolás is lealázna és csodálkozok, hogy röhögnek rajtad?
(ezen pár napos szakmai ámokfutásoddal valószínüleg sok embert elriasztottál a linuxtól és tovább rontottad a winfikázókról kialakult általános szakmai tudatlanság képét, gratuálok hozzá ) -
Gemnon #115 Igaz, szigorúan csak a képekből itélve valószínűleg új lesz az alapértelmezett háttérkép is, bár ha az amit a fenti képeken is láthatunk akkor az is lehet, hogy csak belezoomoltak az XP-s legelőbe. -
"A Vistában semmi nem újul meg a guin és a keresőn kívül lényegébe csak izomPC-n fog futni"
hehe Miért jó neked ha 10 szer leírsz egy hazugságot... talán azt
hiszed akkor igazzá válik??
vegyél be egy nyugtatót... olyan orbitális baromságokat hordtál össze, hogy már csak röhögök rajtad...
-
prezideente #113 Nézd! le vagy sajnálva részemről mostmár komolyan a linux évről évre 30%-os emelkedést mutat a világ összes gépén (amit remélem megértettél hogy elenyésző része pc) és most van neki 12%os a világ összes gépén és ez azt jelenti hogy idén 30%ot hozott jövőre is gondolom mint már 6 éve tehát egyre jobban viszik.
"A pc-kből a winnek 90%-os a részesedése
A világ összes gépéből már csak 30%"
Ezt elrakom, hagy röhögjenek majd mások is...
miért akarsz röhögn rajta ha íg van?
Nem bírod felfogni h a unixoknak ami nem csak a Mac-ből és linuxból áll hanem pl irix solaris és még sorolhatná, a világ összes gépéből kb 60%-os részeedése van? ez független statisztika ember semmi több ez tény ebbe nem tudsz belekötni.
múgy ha nekem minimális a szakértelmem akkor te nem tudsz olasni!
Nem az xp-nek 6éves a kernele hanem a vsitának lesz az toldozgatásokkal de az alapja ugyanaz az ntkernel amit a win2000ben használtak
Ezen felül tudod mit?
ha egy oprencert 5 évig fejlesztenek akkor a 4. év végére lassan közeledni kéne a véglegeshez és ha azokat a vidókat nézem amit a microsoft emberi adnak ki és ők vannak rajta biztos h hiteles.
Amúgy hanyas voltál matekból?
Mert ha pl egy szerver több gépből áll akkor mind1iken külön van os.
És érdezz meg mást is szted ahhoz h a millió pc-t a mégtöbbmillió weboldal kiszolgálja és nagyrésze még tükörszervereket is tart amihez megint sok-sok gép kell szed még mindig több a pc mint esetleg szerver szuperszámítógép kiszolgáló és a többi és a többi...?
Te hülye vagy ember
Tájékoztatnálak h a rootnak nem véletlen root a neve és nem más mert csak 1 van belőle csak úgy lehet akárhány root ha mindenki tudja a jelszavát h megmondja e az szíve joga
A másolás témájára pedig mondtam h mondj valami igazán egyedit a MStól amibe nem tudok belekötni. És ha esetleg mondanál ne olyat ami mondjuk levédett protokol mint az RDesktop mert olyat minden más is tud csak más protolon
De azon kívül h most legalább igyekeztél a lényeget kiemelni azon kívül hogy hülye vagyok és butaságokat hajtogatok(és itt egyedül arra tudtál hivatkozni h 2001 óta van OS X) és azon kívül hogy csak védekeztél egyetlen példát bizonyítékot alátámasztást ellenpéldát nem hallottam az üzeneted még minidg csak abból áll h én vagyok a hülye és még mindig nem válszoltál semmire vagy nem bizonyítottál semmit
és utólag tényleg olvastam azt a hírta szerverekről meg a windowsról a hwsw-n és ott mindössze annyit írtak h a kisebb teljesítményű szervereken faszán terjed a windows a nagyobb központibbakra nem húzzák olyan nagy előszeretettel és mielőtt a szakmai hozzáértésemet kritizálnád ezt vhogy kihagytad azidézgetésből:
"aki programfejlesztői vagy más informatikai munkát végez kimondottan kéri h inux legyen a gépeken és ő biztos h ért hozzá de amúgy amit korábban mondtál h a nixok1 év10eddel le vannak maradva mire alapozod?"
arra hogy a világ minden számítógépének kb 60%-án(tartalmazza a pc-ket is amiből a winé 90%)
nosztalgiáznak ez statisztik a leglénegesebb az h a fejlesztők linuxot kérnek
És ne abba kötögessél bele ami biztos statisztika hogy a világ összes gépén(aminek a fogalmát úgy látom még mindig nem érted) a winnek 30%os a részesedése jó?
Amúgy már 1re fájdalmasabb hogy milyen hülye vagy.
Nekem mondod h nem tudok semmit miközbe te meg nem is mondassz semmit -
prezideente #112 Mivel a végén csak a guiról beszéltem ezért abba ne nagyon köss bele aztán
1. Lehet hogy 20 éves project a unixok kernele de más az hogy fejlesztik és más az hogy változtatnak benne dolgokat
ÉS hidd el DE kellet volna egy ismerősöm a nodjával ami lehet nem volt tökéletesen friss de nagyjából felhasználói jogokkal netezett a fiókjából nem használta rendszergazdaként netezésre mégis vrust kapott be de ha még ebbe is bele akarsz kötni akkor meg azt mondom h pl az xp használhatatlan usermódban nem úgy mint eg unix hiszen akármilyen unixot használoka a fiókomba tok telepíteni és régebbi alkalmazásokat is tok futtatni és hogy említsem a szórakozást elég sok olyan játékkal találkoztam amit usermódban nem lehet jáccani
miért? Mert külön baszakodni kell hogy szerencsétlen user tudjon írni a program fiolesba
Ja és elkeztheném kritizálni a kompatibilitást. Elhiszem hogy a MSnak nem az a dolga hogy a régidolgoknak is tökéletes támogatása legyen de ne kelljen már rootnak lenni hogy egy win98-ra optimalizált alkalmazást futassak(ezt ők is elismerik mert fiókkészítésnél leírják megnézheted)
Tudod lehet az is h a unixok kernele 1 régi technológiára alapszik de legalább működik mert én még a fasza ntkernelből is kihoztam a kékhalált
Ja és az bizots hogy a Mac OS X kernele nem túl régi hiszen mikor váltottak OS 9ről OS Xre akkor a kernelt a 0-ról írták újra a BSD mikorkernele és egy másik dolog alapján és nagyon stabil nekem elhiheted már csak azért is mert a bátyámnak Macje van és komolyan mondom így h közelről látom, kibaszott gyors és lépzeld nincs a gépén reset gomb(hozzátenném nem véletlen mivel még soha nem fagyott be lassult be meglepően 6 folyamat mellett ráncigálta a böngészőablakot és meg se kottyant neki és azért ennyire nem erős a gép h ez ne azu oprenceren múljon)
Amúgy örülök hogy végre valaki olyan kritizál normális hangnemben aki még legalább tud érvelni és dolgokat alátámasztani(én nem mondtam h mindent tudok de ne olyan mondja h hazudok mint pl EvilDevil)
(amúgy abba a usermmode vírus cuccban biztos lehetsz személyesen láttam) -
Garfield #111 A kernelről lehet tudni hogy ugyanaz az nt kernel amire a win 2000 és a win xp épül ezzel alapjában véve semmi baj nincs csak az hogy mire a vista kijön, addigra ez már 6 éves lesz.
1. Pár, lényegtelen, aprócska változás az XP kernelben
2. Az XNU, a Mac OS X kerneljének alapvető funkciói a Mach 3.0-án alapulnak, ami pedig egy 20 éves projekt. Csak azért, ha már dobálózunk a számokkal...
A biztonságot pedig nem csak az alapján lehet meghatározni hogy milyen programmal mennyire lehet a vírusokat távol tartani, mert az a progitól függ. A windowsnak mindig is már megbocsásson mindenki híresen szar volt a jogrendszere kezdve azzal hogy akárhány rendszergaza lehet mondjuk ezt kijavítják de hallottam már egyet s mást pl ha egy felhasználó kap vírust akkor az a felhasználó fiókján nem kéne h túl terjedjen mégi megteszi és hasonlólk(az hogy adnak vírusirtót még nem minden). Nem nagyon láttam olyat h felesleges funkciók vannak ami már a linuxban benne van(bár nem olvastam el mindet) seggnyalás téren. a rengeteg előzetes videó alpján véleményem szerint
Ezt nem kellett volna.
A Windows-nál 99%-ban a júzer error okozza a gondokat. A sz*ros kis vírusoknak esélye sem lenne, ha a júzer nem rendszergizda módban használná a gépet, hanem valamilyen korlátozott júzerként.
Amúgy a jelenben amíg nincs vista addig a lunánál a jelenlegi KDE nagyságrendekkel szebb és sztem a GNOME is de mire kijön a Vsita azelőtt nem sokkal fog kijönni a Mac OS X Leopard ami szerintem ismét nagy alkotás lesz és addigra biztosan kijön a stabil X.Org amire ráépülhet a3d-s KDE és GNOME úgyhogy véleményem szerint csak most tűnik úgy hogy a Vistának nincs mltó vetélytársa mert mire lesz Vista addigra bőven fog akadni
Ebből a Leopard és a Vista op.rendszer, a többi grafikus felület, szóval nem igazán egy kategória. -
Caro #110 Mindkét(három, sok..) rendszerre van C fordító, elérhetők a perifériák, tehát a lehetőségek adottak.
Újabban újra kezd divatba jönni a portábilis programozás, ennek UI szintjén szerintem a wxWidgets a legjobb példája.
Egy viszonylag új felmérés szerint a linux(meg MacOS, meg stb) visszatartó ereje nem a stabilitás, sebesség, vagy bármi egyéb fejlesztőktől függő dolog, hanem egyszerűen az alkalmazások hiánya.
Mert multimedia desktopnak lazán elmegy, netre is jó, fejlesztésre is, office-ra is(bármennyire is hihetetlen, de az office használók min. 85%-ának semmi szüksége az MS office adta feature-ökre, nem dolgoznak team-ben, és nem is tudnák megtanulni az összes funkciót).
Egyetlen gond a speciális alkalmazások hiánya.
De azért szerencsére ezen a téren is javul a helyzet, ha lassan is. -
Gemnon #109 Éljen ismét Linux/Windows flame. ;)
Na szóval a Vista-ról, izé nem vagyok se béta teszter, se MSDN előfizetésre, de még csak Technet előfizetésre se telik, így nem is láttam, majd kiderül mit tud, ha átlaghalandónak is elérhető lesz (Azért kiváncsi lennék a jelenlévők közül akik nem csak képen látták a Vistát, mennyien jutottak, hozzá ezen "olcsó" legális keretek között).
Arra meg, hogy a Linux nem tudja megközelíteni sem a Windows-t se stabilitásban, se sebességben, még csak árban sem, mint azt FTeR és Equ elbeszéléseiből tudjuk (tényleg hol, van FTeR???) inkább nem mondok semmit. -
Equ #108 "A MS jelentette be a vistában újításként hogy a vidkárya száolja a guit"
te olvasni nem tudsz vagy a szövegértési képességeddel van baj?
a 3D-s!!! gui hardveres gyorsitását jelentette be a vistával kapcsolatban. Az xp-nek meg évek óta 2d-s gyorsitása van a vkártyákban. Hogy te erről se tudtál azon gondolom senki nem lepődik meg...
"a windows csak a kis kapacitású szervereken mutat jelentős növekedést a nagyobbakon elég elenyésző"
ezt sem sikerült megértened, a szuperszámitógépek piacán kivül az összes méretű szervereken tör előre a win. A top500 kategóriás gépeknél license problémák vannak, amiket jövőre külön win verzióval old meg az ms. (de még igy is bekerült 3-4 wines gép a top500-ba ami nem semmi az irdatlan license költsége miatt)
"Ezen felül statisztikák alapján az asztalon szorul vissza mivel 4-5-6 év alat 5-6%-ot esett"
Hol? A linuxnak összesen van ekkora piaci részesedése nemhogy ennyit essen a winé... Arról nem is beszélve, hogy a statisztikák szerint a linux bővülése a unix kárára történik és nem a winére.
"Én multkor láttam egy oldalon ott azt írták h 2000-ben jelent meg az első OS X"
sokadszorra derül ki, hogy te légbőlkapott információkat ismersz és azokat is elferditve terjeszeted.
"hogy egy 6 ves kernelt használnak "
Bár neked nyilván minimális szakértelmed sincs, hogy erről tudja, de az xp kernele sem 6 éves, hanem 1, mivel a service packekkel, sőt néha sima javitásokkal is megujjul... (de azért, ha ez az újabb szakmai tévedésed igaz lenne, az még megalázóbb lenne az ingyenes linuxnak, hogy egy 6 éves méregdrága rendszert se tud megközeliteni sem) Aztán ott van még a 2003 server sp1-el ami szintén nem 6 éves, de hogy is tudhatnál te ilyen "benfentes" információkról...
"akik a 30. újratelepítés után is azt gondolják h a win milyen fasza"
a 30 újratelepités pontosan a hozzánemértő lámerek ismertetőjegye. Akik értenek hozzá azok legfeljebb komolyabb hardvercserénél telepitik újra, nekem speciel 3 éves az otthoni gépemen az xp, sosincs kikapcsolva és 2-3 havonta van újrainditva...
"De miért lenne amúgy olyan aszar a linux és a Mac ha a MS is fél tőlük?"
A ms nem fél tőle, egyetlen gondja van vele, hogy nem normális piaci szereplő, mivel dömpingáron adja a termékét. Bár rosszabb minőségű, de ingyenes, igy a ms-nak figyelnie kell, hogy továbbra is sokkal jobb termékeket gyártson amit az emberek megvesznek, ahelyett, hogy a gagyi, de ingyeneset válasszák.
". Szerinted tényleg több pc van a világon mint webszerver szuperszámítógép és a többi? "
Tényleg. És kapaszkodj meg: nagyságrendekkel több pc van, mint szuperszámitógép és nem pc... ha akarod hozzáveheted az összes féle pda-t is, akkor is több pc van. (bár a pda-k piacát is a ms uralja már)
Ezt rajtad kivül mindenki belátja, de ha jólesik akkor nevettesd ki magad továbbra is ekkora marhaságokkal.
"A pc-kből a winnek 90%-os a részesedése
A világ összes gépéből már csak 30%"
Ezt elrakom, hagy röhögjenek majd mások is...
" és az se hogy aki programfejlesztői vagy más informatikai munkát végez kimondottan kéri h inux legyen"
jelenleg egy pár nagyságrendel több wines fejlesztő van, de ez ki ne zökkentsen az agymenésből...
"elősször is nem 3 kép haenm kb20-25 é s 6-7 hivatalos vidóelőzetese alapján mondom "
Huha, nemcsak képeket láttál, hanem videot és 1 évvel a megjelenés előtt egy béta szoftverről. Bravó. Mások élőben tesztelik az összes verziót belőle, de nekik van annyi eszük, hogy ne vonjanak még le messzemenő következtetéseket belőle. Érdekes módon a sebességgel van a legkevesebb gondjuk. De te csak nyilatkozzál csak képek meg videók alapján, mi meg tovább röhöngünk. (megsúgom, hogy annyira nincs közöd az egész témához, hogy többet segítesz ezekkel a butaságokkal a winnek, mint gondolnád.)
"A kernelről lehet tudni hogy ugyanaz az nt kernel amire a win 2000 és a win xp épül ezzel alapjában véve semmi baj nincs csak az hogy mire a vista kijön, addigra ez már 6 éves lesz."
Hajtogasd csak a butaságaid tovább...
"szar volt a jogrendszere kezdve azzal hogy akárhány rendszergaza lehet"
ez új. unix alatt is akárhány rendszergazda lehet. de ez miért is baj? Vállalati környezetben alapvető dolog, hogy több rendszergazda van, winen ráadásul pillanatok alatt lehet a jogokat delegálni köztük.
"de hallottam már egyet s mást pl ha egy felhasználó kap vírust akkor az a felhasználó fiókján nem kéne h túl terjedjen mégi megteszi és hasonlólk"
hallottál már ilyet? Ez tényleg sokat jelent az eddigiek alapján... :))
Lássuk akkor a sok lúzungod után egy konkrét példát erre az agymenésedre!
A másolásos témát pedig újra mondom, hogy zárjuk mert megint csak nyilvánosan csinálsz hülyét magadból vele... -
prezideente #107 Bocsánat de ezt megint nem állhattam meg.
elősször is nem 3 kép haenm kb20-25 é s 6-7 hivatalos vidóelőzetese alapján mondom hogy le fogja enninaz erőforrásokat mert a videókban használt gigaerős p4-ek is bizonyos dolgoknál meglassultak.
Szerintem a vista guia szép és a kde nem szebb nála de soha sem a külalakját kritizáltam
Aztán:
Ha valamelyik cég nagyon innovatív akkor az az apple véleményem szerint.
A kernelről lehet tudni hogy ugyanaz az nt kernel amire a win 2000 és a win xp épül ezzel alapjában véve semmi baj nincs csak az hogy mire a vista kijön, addigra ez már 6 éves lesz.
A biztonságot pedig nem csak az alapján lehet meghatározni hogy milyen programmal mennyire lehet a vírusokat távol tartani, mert az a progitól függ. A windowsnak mindig is már megbocsásson mindenki híresen szar volt a jogrendszere kezdve azzal hogy akárhány rendszergaza lehet mondjuk ezt kijavítják de hallottam már egyet s mást pl ha egy felhasználó kap vírust akkor az a felhasználó fiókján nem kéne h túl terjedjen mégi megteszi és hasonlólk(az hogy adnak vírusirtót még nem minden). Nem nagyon láttam olyat h felesleges funkciók vannak ami már a linuxban benne van(bár nem olvastam el mindet) seggnyalás téren. a rengeteg előzetes videó alpján véleményem szerint -Equ akármit is mond- az OS X-ből vettek át sokmindent
hogy még Equ is megnyugodjon itt egy pl:
Ugye a Tigerbe belekerültek a hasznos kis segédprogik dashboard widgets(a widget kütyüt jelent) amiket elő lehet hívni nem kell külön mehnyitni és hasznos információkkal szolgálhatnak(mint pl számológép zenelejátszó szótár wikipedia és még sok más többek között az időjáráselőrejelző). Ezt a MS a vsitába szinntén belerakott egy asztalon lévő oldalpanelre ami sztem nem is túl esztétikus a lénye hogy egy az egyben ugyanez pl óra media player stb és mindezt Sidebar Gadgets néven(a gadget bigyót jelent az OS X kütyüi után azért kreatív)
És nem tudom mennyire igaz az hogy 3dben lehet majd mozgatni vagy inkább esetleg forgatni az ablakokat de ez pedig a Sun Microsystems műve amit már nem is tudom talán 2-3 éve valósított meg de lehet kicsit korábban a Java Desktop Systemben
Hogy Equ is megnyugodjon példával illusztráltam a MS ötlettelenségét és erre a példára szerintem méltán mondhatjuk hgy lopta az ötletet hiszen a kettő között 2 év a külünbség az OS X javára.
Amúgy a jelenben amíg nincs vista addig a lunánál a jelenlegi KDE nagyságrendekkel szebb és sztem a GNOME is de mire kijön a Vsita azelőtt nem sokkal fog kijönni a Mac OS X Leopard ami szerintem ismét nagy alkotás lesz és addigra biztosan kijön a stabil X.Org amire ráépülhet a3d-s KDE és GNOME úgyhogy véleményem szerint csak most tűnik úgy hogy a Vistának nincs mltó vetélytársa mert mire lesz Vista addigra bőven fog akadni -
BiroAndras #106 Igazán nem értem a fikázókat. Látnak 3 képet, és kijelentik, hogy lassú lesz, meg nem javult a kernel. De hát honnan a francból tudjátok ezt 3 kép alapján ??? Hol látszik a képeken a kernel felépítése ???
Meg hogy felesleges a csisás GUI, és különbenis a KDE az szebb. De ha felesleges, meg erőforrás zabáló, akkor mégis a KDE miért ugyanolyan csicsás?
Aztán meg hogy csomó felesleges funkció, ami persze már a linuxban 1000 éve megvan. De megint csak: Mi a francért van benne a linuxban is, ha felesleges?
Ha vennétek a fáradtságot, és olvasni is megpróbálnátok, rájöhetnétek, hogy sok újdonság, és jónéhány komoly fejlesztés lesz a Vistában (pl. új driver modell, full 3D-ben renderelt user mode GUI, javított memória kezelés, stb.).
Folyton fikázzátok a win-t a biztonság miatt. Most, hogy a Vistában jelentősen javítanak rajta, azt mondjátok, hogy tök felesleges. Nehéz rajtatok kiigazodni.
A legtöbben azt sem tudjátok megérteni, hogy mit jelent az, hogy 3D-ben rendereli a GUI-t. Hogy akarjátok akkor a kernel-t kritizálni?
A HW igényről:
Az előző bétát feltettem egy 500MHz-es celeronra, 512MB SDRAM-mal, GeForce2 GTX-el (file szerver). Tökéletesen fut max. csicsával is, csak a DX9 fícsörök nem mentek. És ez még csak béta.
(Az XP jól megy egy 166-os P2-n, 126MB RAM-mal, persze kikapcsolt effektekkel) -
strogg #105 EvilDevil
A stílusod nagyon hasonlít egy kecskééhez.
Az,hogy helyenként csak vulgárisan fogalmazva tudod kifejezni ellenszenvedet, az nemhogy szakemberhez, de még emberhez sem méltó.
Ha nem vagy képes emberi módon lereagálni dolgokat, kérlek a jövőben ne szólj hozzám, és ne reagálj a hozzászólásaimra. Tudod attól, hogy fórumban vagyunk, és nem egymás mellett ülünk, az alapvető viselkedési szabályok még ugyanúgy vonatkoznak rád mint mindíg. És ezzel le is zárom a vitát, mert érdemtelen vagy rá.
Pont. -
prezideente #104 ezt a választ még mert ezt nem állhattam megröviden kifejteném:
A MS jelentette be a vistában újításként hogy a vidkárya száolja a guit
Aztán.
egyik windowsos se tud olvasni a csökkenést a pc-khez írtam és igen olvastam azt a hírt a hwsw-n nem olyan népszerű atán mert csak a kis teéjesítményű szervereken népszerű de tessék amúgy itt van kijavítva hog értsd:
a windows csak a kis kapacitású szervereken mutat jelentős növekedést a nagyobbakon elég elenyésző
Ezen felül statisztikák alapján az asztalon szorul vissza mivel 4-5-6 év alat 5-6%-ot esett
Én multkor láttam egy oldalon ott azt írták h 2000-ben jelent meg az első OS X és a MS sztem nem véletlen mondta hogy az xp-ben ugyanazt a szépséget élvezhetik az emberek mint a Mac OS-ben de ebben én sem vok teljesen biztos viszont sztem már az első OS X is használt hardveres gyorsítást csak nem olyat mint most de valami kezdetlegeset használnia kellett hiszen 1 1,44 GHz-es G4 nem számolja azt a guit egykönnyen olyan gyorsan
Amúgy mostmár tényleg elegem van abból hogy mindenki csak kötözködik és mondja milyen fasza lesz a vista jolvanakkor leszarom használjátok nyugodtan én leszarom az én gépeme nem fog menni úgyh nekem mind1
De akkor is szánalmas hogy mennyire azt gondoljátok magatokról h ti vagytok itt az űbermeierek meg mindent tudtok. Garfielden legalább láccik h tudja azért nagyjából a dolgokat de EvilDevil aki azt se tudja mit beszél meg csak dobállózik 5-6 éves adatokkal meg Equ aki szerint a szakmai hozzáértésem tt ragad le hogy egy 6 ves kernelt használnak és ez nem számít hát komolyan azért ez már szánalmas
Komolyan mondom Garfield eddi az egyetlen aki úgy válaszolt h tud is vmit de nem is írok sztem már télleg többet mert nem csak hogy mondtok mindent össze vissza még nekem mondjátok h hazudok mikor ti se tudjátok néha mit beszéltek
De ne feledjétk:
A MS a monopol helyzetét az IBM-nek és 1 ki mázlinak köszönheti nem magának megkérdezgetitek Garfield-det is mert kinézem belőle h tudja hogy mi volt a múltban a kapcsolata a MS-nak az IBM-mel
--
Amúgy nem ötömjénezésből de én legalább elviselem a kritikát és beismerem ha nincs igazam vagy nem vok biztos benne de az olyanok mint Equ meg EvilFaszfej tipikus kis windowsimádó köcsögök akik a 30. újratelepítés után is azt gondolják h a win milyen fasza
De miért lenne amúgy olyan aszar a linux és a Mac ha a MS is fél tőlük?
És könyörgm mondj nekem egy fantasztiksan egyedi ötletet a windowsban mondjuk a metaadatokat leszámítva te seggtitán Equ
ÉS mégis miért röhögsz ki?
Baromarcú. Szerinted tényleg több pc van a világon mint webszerver szuperszámítógép és a többi? Te vagy itt a röhelyes. Csak 1 kis számolás:
A pc-kből a winnek 90%-os a részesedése
A világ összes gépéből már csak 30%
A világ összes gépében benne vannak a pc-k amiből van neki 90%
És akkor te röhögsz ki te matekzseni?
Szánalmasok azok akik nem bírnak belátni egy hibát sem egy oprencerben
Én elismerem h a Unixoknak vannak szarságai de azt gondolom nem véletlen hogy a világ összes gépéből fölényes a részesedésük, és az se hogy aki programfejlesztői vagy más informatikai munkát végez kimondottan kéri h inux legyen a gépeken és ő biztos h ért hozzá de amúgy amit korábban mondtál h a nixok1 év10eddel le vannak maradva mire alapozod?
arra hogy a világ minden számítógépének kb 60%-án(tartalmazza a pc-ket is amiből a winé 90%)
nosztalgiáznak
szánalmas vagy... de nagyon -
Equ #103 "Ha valami beválik logikus, hogy a sajátjukba is akarnak."
Ezzel teljesen egyetértek. Csak nem mindegy, hogy milyen lesz a "koppintás". Lásd pl. integrált címtár. Novellben volt először, majd a ms belátta, hogy hatalmas ötlet, kukába dobta az nt4 identitáskezelését és rá egy évvel kijöttek egy nagyságrendekkel jobbal, amit azóta sem tudott a novell behozni. Évekkel később a linux is rájött, hogy talán abba is kéne ilyen, de nem jutottak tovább egy sima ldap adatbázisnál szedett-vedett csatlófelületekkel. Mondjuk normálisan integrálni felépítéséből adódóan nem is nagyon lehet bele... Azóta szerencsétlen novell próbálja évek óta a suse-re erőltetni az nds-t, egyelőre elég kevés sikerrel. -
Caro #102 Most már két elemből áll a lista, grat :)
De szerintem a koppintásokat ne folytassuk, mert egyértelmű, hogy mindenki mindenkit másol.
Ha valami beválik logikus, hogy a sajátjukba is akarnak. -
Caro #101 Ez két ponton hibásodik:
1) Fullscreenben vagy kikapcsold 3d desktoppal ugyanúgy megy mint eddig.
2) DirectX is ugyanúgy megy, mint eddig. -
Equ #100 "amúgy Equ-nek üzenem h a luna nem használta a vidkártyát a gui számolásához(2000 óta az OS X sajátja)"
erről sincsen halvány fogalmad se megint... A luna 2D-s és bizony az azóta megjelent vkártyák 2D-s gyorsitói rá vannak optimalizálva a drivereikkel együtt. Amit a ms a vista kapcsán újdonságként bejelentett az a teljesen 3d-s ablakok gui-val texturázott dx9-es megjelenitése...
"Neked meg még azt kedves evil hogy a MS nem növekszik "
hülyeségek terjesztése helyett inkább olvassál:
Már a szervereken is a Windows a legnépszerűbb operációs rendszer
Windows Server 2003: 300% növekedés, a Linux kárára is
" te zényleg azt hiszed hogy pc-ből több van mint szerverből és másból? baromság. "
Ezt ne nagyon terjeszd, mert itt csak kiröhögünk vele, de, ha it-vel foglalkozol, akkor könnyen az utcára kerülhetsz egy ekkora égbekiálltó marhaságért. Bár linuxos szerverből általában tényleg több kell mint winesből ugyanannyi user kiszolgáláshoz, de azért ott sem ritka az 500-1000 kliens pc/server...
"Ha a windows olyan jó miért van az h egyértelműen koppintja a dolgokat"
Mondtam már, hogy ezt a témát ne nagyon emlegessük, mert a winnek van a legritkább esetben szégyelnivalója etéren. (acl-ek, preemtive multitask stb-stb)
Az eddigiekből kiindulva, meg teljesen felesleges neked magyarázni, hogy a felület alatt milyen változások, api-k, menedzselhetőség van, amivel se az osx se más nem veheti fel a versenyt. De te úgyis csak annyit látsz, hogy átlátszó-e egy ablak. Az ilyenek veszik a mac-eket, hogy legyen mivel villogni a haverok előtt, aztán egy primitiv táblázatkezelő használata is gondot okoz nekik, nemhogy komoly informatikai problémák megoldása...
"Ja és ha a Linux olyan szar miért van az hogy a Microsoft saját linuxos labort működtet"
Miért ne működtetne, te szerencsétlen? A linux a vetélytársa. Elárulok egy nagy titkot. Mac-es laborjuk is van. Sőt régen novelles is volt... Csak úgy mint az linuxosok 99%-nak wines gépe, hogy legyen miről koppintani. De egyébként az applenek is van egy rakás pc-je. Persze ezeken értelmes ember nem lepődik meg... -
Garfield #99 amúgy Equ-nek üzenem h a luna nem használta a vidkártyát a gui számolásához(2000 óta az OS X sajátja)
Három apró megjegyzés:
1. Valamit csak használ belőle, mert anno nekem a Windows XP kiadásakor nekem egy TNT2-m volt és egyértelmű volt a futási sebesség kikapcsolt Lunával. GeF2-n már nem volt érezhető különbség.
2. A Mac OS X 10.0-t 2001 március 24-én adták ki.
3. Hardveres gyorsítás a Mac OS X-ben a 10.2-ben jelent meg a Quartz Extreme-mel. A 2D-s megjelenítést gyorsító Quartz Extreme 2D a 10.4-ben jelent meg. -
#98 "Nem tudom hallottátok-e, de szemét dolog a Microsoft részéről, hogy a Vista-ban ha nem fullscreenben futtatsz OpenGL-t, akkor egy befagyasztott 1.4-es lassú OpenGL lesz csak, mert át fogja fordítani DirectX-re a hívásokat, hogy ne ütközzön az ablakkezelővel.
Ha valaki leszedi a 3d ablakokat, akkor megoldódik, de ez akkor is szemétség, és nyilvánvaló, hogy nem csak így lehetne megoldani, de lehet hogy az OpenGL böki a szemüket."
GONDOLKOZZ!
Hogy közvetlenül ne lehessen elérni a hardvert, így nem fordulhat elő, hogy ha egy kakira megírt játék befagy, még a feladatkezelőt sem látod, ha előhozod, mert a befagyott opengl az összes ablak előtt marad. -
prezideente #97 Az ilyen windowsfanok mint te evildevil azt se érdemlik meg hogy krirzálják őket elolvastam a régebbi hozzászólásaidat és hát ha itt valaki tudatlánságról és balfaszságról beszél akkor te vagy itt ezeknek a netovábbja ember.
Amúgy hogy lehet valaki ekkora seggfej? te zényleg azt hiszed hogy pc-ből több van mint szerverből és másból? baromság. Tájékoztatnálak róla hogy 5-6 éves adatokkal védekezel, ugyanis a win részesedése a pc-kből 90-89% 4,8 körül a Mac OS X és úgy 3 a linux
Annyira keveset tudsz ezen a téren hogy jobb ha nem teszed itt az agyad hogy te mennyire tájékozott vagy itt sztem nem is fogok ide többet írni mert az SG fórum tele van a hizzád hasonló ki idézetekre válaszolgató hozzánemértő mócsingokkal
Magasról lesajnállak
szánalmas vagy és megérdemled saját magad(legalább utána néznél a dolgoknak mielőtt hazugságokat írsz és engem hordassz le mindenféle seggfejnek)
Te tényleg szánalmas vagy
amúgy Equ-nek üzenem h a luna nem használta a vidkártyát a gui számolásához(2000 óta az OS X sajátja)
Neked meg még azt kedves evil hogy a MS nem növekszik nem rég volt a csúcson innan már csak lefellé vezet az út és a vista szar szerverre mert asztali oprencer úgyh ezzel is igazoltad saját tájékozatlanságodat
Sajnállak hogy naponta tükörbe kell nézned szálj már magadba mielőtt olyat kritizálsz aki alá is tudja támasztani az állításait. Te meg hadoválsz itt mindent össze vissza
A Vistában semmi nem újul meg a guin és a keresőn kívül lényegébe csak izomPC-n fog futni és amúgy meg ha kikapcsolod az üveges felületeket az OS X tiger nagyságrendekkel szebb
Ha a windows olyan jó miért van az h egyértelműen koppintja a dolgokat(Dashboard widgets-et Sidebar gadgets néven)
A vista egy klón úgyh emiatt nem mondhatod h az OS X szar
/Szánalmas vagy de nagyon Evil és a többi windowsimádó aki mindent megbocsát az oprencerének./
Gondolom olyan tipikus magukat kemény infósnak képzelők vagytok attól hogy 12 progit használtok h a winfos működjön
Ja és ha a Linux olyan szar miért van az hogy a Microsoft saját linuxos labort működtet(erre még te se tudsz mit mondani EvilDevil)
--
UNIX: Live free or Die -
Caro #96 Nem tudom hallottátok-e, de szemét dolog a Microsoft részéről, hogy a Vista-ban ha nem fullscreenben futtatsz OpenGL-t, akkor egy befagyasztott 1.4-es lassú OpenGL lesz csak, mert át fogja fordítani DirectX-re a hívásokat, hogy ne ütközzön az ablakkezelővel.
Ha valaki leszedi a 3d ablakokat, akkor megoldódik, de ez akkor is szemétség, és nyilvánvaló, hogy nem csak így lehetne megoldani, de lehet hogy az OpenGL böki a szemüket.