Windows Vista: ismét kritizál a Gartner
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mikor még csak tervezték a számítógépet tudod mi volt a céljuk? Az hogy megalkossanak egyolyan gépet ami csak számokat tud veldolgozni(de ez a nevében is ott van). Persze nem a számoloógépre gondolok de pl a palmtopokra vagy sokminden másra mert a világ összes számítógépe nem csak szerverekbõl és pckbõl áll.
De amúgy mégis mit gondoltál mibõl áll egy szerver? Egy hatalmas gépházból benne hatalmas cuccokkal? Te teljesen hülye vagy? Egy nagyobb szerver általában kurvasok kisebb szekrénybõl áll polcokból és minden szekrényben pc-k vannak méghozzá nagyon sok. És szuperszámítógépek is gondolom nem egy nagy dobozból állnak és abba van a 2 méteres proci hanem az összetételük hasonló.
Úgyhogy elgondolkozhatsz azon egy szerver mondjuk hány épet tartalmaz.
Ezen kívül egy szerver nem csak webszerver lehet és a VILÁG ÖSSZES számítógépe jóval több mint szerver és pc.
Úgyhogy mielõtt engem röhögnél ki, vess egy pillantást magadra is.
Ja! és mégvalami. Te azt mondtad nagyjából h én semmit sem tok az ITrõl és hogy a szakmai hozzáértésem 0. Ha elmész a Miskolci egyetemre, és benézel az infóintézetbe ahova csak infós hallgatók vagy végzett hallgatók mehetnek be meglepõdnél azon hogy hány windowsos gép van abba a kurvanagy épületben. van egy csomó terem és ebbõl csak 1 windowsos azért h az is legyen. a szerverek közül csak 1en fut win az is csak azért h mehessen rajta a neptun. Kétlem hogy volna jogod az ottani infósok és ott dolgozók szakértelmét bármilyen szinten is megkérdõjelezni.
Amúgy más témában 1 konkrétumot vagy ellenérvet érvet nem látok mindössze egy valamibe sikerült belekötnöd az sincs átgondolva úgyhogy ne tedd itt az agyad mert egy okos szót se szóltál. nehogy már az alapján röhögjél ki hogy egy értelmes választ nehezen megtudtál fogalmazni egész idõ alatt mert többet én nem nagyon látok. nézd meg a válaszaidat mert kb ennyi:
idézet tõlem
válasz nagyjából: te hazudsz ez nem igaz hülye vagy
nagyrészt indoklás vagy ellenérv sics. Semmi okosat nem mondtál nehogy te röhögjél már rajtam.
És mielõtt a légbõlkapott adataimról beszélnél:
Olvassál inkább te(rámész a következõre és ott van hogy 2000- Mac OS X) és amúgy a linken láthatod h a windows elõtt már volt kinn egy évvel is grafikus kezelõfelülettel rendelkezõ oprencer és hogy amikor a win 85ben úgy nézett ki ahogy kinézett akkor már anext step úgy nézett ki mint a mai windowmaker.
Ja és mielõtt továbbra is a régi Mac OS-sel azonosítanád a Mac OS X-et tájékoztatlak hogy a nulláról újraírták
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Az ad-t ms programozók irták az nds mintájára, azt továbbfejlesztve, a mai napig.
Kerestem neked pár statisztikát, úgyis korábban web szerverek millióival próbáltál példálózni.
A netcraft szerint ma 74 millió webszerver van a világon.
Az isuppli szerint 2005-ben 200.000.000 azaz KETTÕSZÁZMILLIÓ ÚJ PC-T ADTAK EL. Érted? Majdnem 3x annyit mint az összes webszerver az egész világon, egyetlen év alatt. Próbáld megtippelni, akkor mennyi használt PC lehet a világon, ha évi 200 millióval nõ a számuk.
De nem csak webszerverek vannak, igy jöhet az idc statisztikája az idei teljes szervereladásokról: 1.5 millió, másik felmérés szerint 2 millió...
Na simogasd meg akkor a buksidat és ülj vissza házifeladatot írni... <#vigyor>#vigyor>
Ha majd elvégezted az általános iskolát és lesz majd bármi közöd az IT-hez, akkor gyere vissza és próbálj értelmes dolgokat nyilatkozni, amivel nem teszed magad közröhej tárgyává naponta többször...
Ha két user UID-je ugyanaz, akkor az a két user ugyanaz(eltekintve ilyen apróságoktól, mint jelszó, alapértelmezett shell).
DE! Azt nem tudom honnan szedted, hogy root jelszóval nem lehet b*szogatni olyan file-t, aminek nincs semmire adva joga.
Az elsõdleges policy, hogy a root-nak ABSZOLÚT MINDENHEZ joga van.
Ha elveszem egy filetól az összes jogot, akkor is a root bármit tehet vele.(nem csak módosíthatja a jogokat, hanem 000 jogosultságú file-ba is írhat, olvashat)
Legalábbis én még olyan linuxal nem találkoztam, ahol ne így lenne, lehet hogy BSD-nél másképp van.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
OK rádhagyom a dolgot, aki elhiszi, hogy több szerver van a világon mint kliens és nem nagyságrendekkel kevesebb, az higyje el a többi lázálmát is ennek a szerencsétlennek... <#lama>#lama><#taps>#taps>
"ez független statisztika ember semmi több ez tény ebbe nem tudsz belekötni."
mutass már nekem egy ilyen statisztikát!
"Nem az xp-nek 6éves a kernele hanem a vsitának lesz az toldozgatásokkal de az alapja ugyanaz az ntkernel amit a win2000ben használtak"
Ja hogy az alapja... akkor a linuxnak egy 30 éves elavult borzalomra épül a kernele, amihez képest a win2000 kernele csúcstechnika volt a maga idejében... <#nezze>#nezze>
"Mert ha pl egy szerver több gépbõl áll akkor mind1iken külön van os."
Na akkor kérdezek egyet, égjél mégegyet: tippeld meg a világ szervereinek hány százaléka áll multinode-klaszterbõl?
"Tájékoztatnálak h a rootnak nem véletlen root a neve és nem más mert csak 1 van belõle csak úgy lehet akárhány root ha mindenki tudja a jelszavát h megmondja e az szíve joga"
Tájékoztatlak, hogy nemcsak a winhez vagy hülye de a unixhoz is... Édesmindegy, hogy mi a felhasználó neve, a jogai nem attól függenek. Sõt konkrétan a root-tól el is lehet venni minden jogot, volt is egy ilyen kihivás a neten, ismert root jelszóval se lehetett feltörni egy netre rakott gépet, mivel elvettek tõle minden jogot. Van még olyan téma ahol nem bizonyitottad katasztrofális szakmai hozzánemértésedet? Egy info szakos középiskolás is lealázna és csodálkozok, hogy röhögnek rajtad?
(ezen pár napos szakmai ámokfutásoddal valószínüleg sok embert elriasztottál a linuxtól és tovább rontottad a winfikázókról kialakult általános szakmai tudatlanság képét, gratuálok hozzá <#vigyor2>#vigyor2>)
"A Vistában semmi nem újul meg a guin és a keresõn kívül lényegébe csak izomPC-n fog futni"
hehe Miért jó neked ha 10 szer leírsz egy hazugságot... talán azt
hiszed akkor igazzá válik??
vegyél be egy nyugtatót... olyan orbitális baromságokat hordtál össze, hogy már csak röhögök rajtad...
<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes2>#nevetes2>
Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)
"A pc-kbõl a winnek 90%-os a részesedése
A világ összes gépébõl már csak 30%"
Ezt elrakom, hagy röhögjenek majd mások is...
miért akarsz röhögn rajta ha íg van?
Nem bírod felfogni h a unixoknak ami nem csak a Mac-bõl és linuxból áll hanem pl irix solaris és még sorolhatná, a világ összes gépébõl kb 60%-os részeedése van? ez független statisztika ember semmi több ez tény ebbe nem tudsz belekötni.
múgy ha nekem minimális a szakértelmem akkor te nem tudsz olasni!
Nem az xp-nek 6éves a kernele hanem a vsitának lesz az toldozgatásokkal de az alapja ugyanaz az ntkernel amit a win2000ben használtak
Ezen felül tudod mit?
ha egy oprencert 5 évig fejlesztenek akkor a 4. év végére lassan közeledni kéne a véglegeshez és ha azokat a vidókat nézem amit a microsoft emberi adnak ki és õk vannak rajta biztos h hiteles.
Amúgy hanyas voltál matekból?
Mert ha pl egy szerver több gépbõl áll akkor mind1iken külön van os.
És érdezz meg mást is szted ahhoz h a millió pc-t a mégtöbbmillió weboldal kiszolgálja és nagyrésze még tükörszervereket is tart amihez megint sok-sok gép kell szed még mindig több a pc mint esetleg szerver szuperszámítógép kiszolgáló és a többi és a többi...?
Te hülye vagy ember
Tájékoztatnálak h a rootnak nem véletlen root a neve és nem más mert csak 1 van belõle csak úgy lehet akárhány root ha mindenki tudja a jelszavát h megmondja e az szíve joga
A másolás témájára pedig mondtam h mondj valami igazán egyedit a MStól amibe nem tudok belekötni. És ha esetleg mondanál ne olyat ami mondjuk levédett protokol mint az RDesktop mert olyat minden más is tud csak más protolon
De azon kívül h most legalább igyekeztél a lényeget kiemelni azon kívül hogy hülye vagyok és butaságokat hajtogatok(és itt egyedül arra tudtál hivatkozni h 2001 óta van OS X) és azon kívül hogy csak védekeztél egyetlen példát bizonyítékot alátámasztást ellenpéldát nem hallottam az üzeneted még minidg csak abból áll h én vagyok a hülye és még mindig nem válszoltál semmire vagy nem bizonyítottál semmit
és utólag tényleg olvastam azt a hírta szerverekrõl meg a windowsról a hwsw-n és ott mindössze annyit írtak h a kisebb teljesítményû szervereken faszán terjed a windows a nagyobb központibbakra nem húzzák olyan nagy elõszeretettel és mielõtt a szakmai hozzáértésemet kritizálnád ezt vhogy kihagytad azidézgetésbõl:
"aki programfejlesztõi vagy más informatikai munkát végez kimondottan kéri h inux legyen a gépeken és õ biztos h ért hozzá de amúgy amit korábban mondtál h a nixok1 év10eddel le vannak maradva mire alapozod?"
arra hogy a világ minden számítógépének kb 60%-án(tartalmazza a pc-ket is amibõl a winé 90%)
nosztalgiáznak ez statisztik a leglénegesebb az h a fejlesztõk linuxot kérnek
És ne abba kötögessél bele ami biztos statisztika hogy a világ összes gépén(aminek a fogalmát úgy látom még mindig nem érted) a winnek 30%os a részesedése jó?
Amúgy már 1re fájdalmasabb hogy milyen hülye vagy.
Nekem mondod h nem tudok semmit miközbe te meg nem is mondassz semmit
1. Lehet hogy 20 éves project a unixok kernele de más az hogy fejlesztik és más az hogy változtatnak benne dolgokat
ÉS hidd el DE kellet volna egy ismerõsöm a nodjával ami lehet nem volt tökéletesen friss de nagyjából felhasználói jogokkal netezett a fiókjából nem használta rendszergazdaként netezésre mégis vrust kapott be de ha még ebbe is bele akarsz kötni akkor meg azt mondom h pl az xp használhatatlan usermódban nem úgy mint eg unix hiszen akármilyen unixot használoka a fiókomba tok telepíteni és régebbi alkalmazásokat is tok futtatni és hogy említsem a szórakozást elég sok olyan játékkal találkoztam amit usermódban nem lehet jáccani
miért? Mert külön baszakodni kell hogy szerencsétlen user tudjon írni a program fiolesba
Ja és elkeztheném kritizálni a kompatibilitást. Elhiszem hogy a MSnak nem az a dolga hogy a régidolgoknak is tökéletes támogatása legyen de ne kelljen már rootnak lenni hogy egy win98-ra optimalizált alkalmazást futassak(ezt õk is elismerik mert fiókkészítésnél leírják megnézheted)
Tudod lehet az is h a unixok kernele 1 régi technológiára alapszik de legalább mûködik mert én még a fasza ntkernelbõl is kihoztam a kékhalált
Ja és az bizots hogy a Mac OS X kernele nem túl régi hiszen mikor váltottak OS 9rõl OS Xre akkor a kernelt a 0-ról írták újra a BSD mikorkernele és egy másik dolog alapján és nagyon stabil nekem elhiheted már csak azért is mert a bátyámnak Macje van és komolyan mondom így h közelrõl látom, kibaszott gyors és lépzeld nincs a gépén reset gomb(hozzátenném nem véletlen mivel még soha nem fagyott be lassult be meglepõen 6 folyamat mellett ráncigálta a böngészõablakot és meg se kottyant neki és azért ennyire nem erõs a gép h ez ne azu oprenceren múljon)
Amúgy örülök hogy végre valaki olyan kritizál normális hangnemben aki még legalább tud érvelni és dolgokat alátámasztani(én nem mondtam h mindent tudok de ne olyan mondja h hazudok mint pl EvilDevil)
(amúgy abba a usermmode vírus cuccban biztos lehetsz személyesen láttam)
1. Pár, lényegtelen, aprócska változás az XP kernelben
2. Az XNU, a Mac OS X kerneljének alapvetõ funkciói a Mach 3.0-án alapulnak, ami pedig egy 20 éves projekt. Csak azért, ha már dobálózunk a számokkal...
A biztonságot pedig nem csak az alapján lehet meghatározni hogy milyen programmal mennyire lehet a vírusokat távol tartani, mert az a progitól függ. A windowsnak mindig is már megbocsásson mindenki híresen szar volt a jogrendszere kezdve azzal hogy akárhány rendszergaza lehet mondjuk ezt kijavítják de hallottam már egyet s mást pl ha egy felhasználó kap vírust akkor az a felhasználó fiókján nem kéne h túl terjedjen mégi megteszi és hasonlólk(az hogy adnak vírusirtót még nem minden). Nem nagyon láttam olyat h felesleges funkciók vannak ami már a linuxban benne van(bár nem olvastam el mindet) seggnyalás téren. a rengeteg elõzetes videó alpján véleményem szerint
Ezt nem kellett volna.
A Windows-nál 99%-ban a júzer error okozza a gondokat. A sz*ros kis vírusoknak esélye sem lenne, ha a júzer nem rendszergizda módban használná a gépet, hanem valamilyen korlátozott júzerként.
Amúgy a jelenben amíg nincs vista addig a lunánál a jelenlegi KDE nagyságrendekkel szebb és sztem a GNOME is de mire kijön a Vsita azelõtt nem sokkal fog kijönni a Mac OS X Leopard ami szerintem ismét nagy alkotás lesz és addigra biztosan kijön a stabil X.Org amire ráépülhet a3d-s KDE és GNOME úgyhogy véleményem szerint csak most tûnik úgy hogy a Vistának nincs mltó vetélytársa mert mire lesz Vista addigra bõven fog akadni
Ebbõl a Leopard és a Vista op.rendszer, a többi grafikus felület, szóval nem igazán egy kategória.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Újabban újra kezd divatba jönni a portábilis programozás, ennek UI szintjén szerintem a wxWidgets a legjobb példája.
Egy viszonylag új felmérés szerint a linux(meg MacOS, meg stb) visszatartó ereje nem a stabilitás, sebesség, vagy bármi egyéb fejlesztõktõl függõ dolog, hanem egyszerûen az alkalmazások hiánya.
Mert multimedia desktopnak lazán elmegy, netre is jó, fejlesztésre is, office-ra is(bármennyire is hihetetlen, de az office használók min. 85%-ának semmi szüksége az MS office adta feature-ökre, nem dolgoznak team-ben, és nem is tudnák megtanulni az összes funkciót).
Egyetlen gond a speciális alkalmazások hiánya.
De azért szerencsére ezen a téren is javul a helyzet, ha lassan is.
Na szóval a Vista-ról, izé nem vagyok se béta teszter, se MSDN elõfizetésre, de még csak Technet elõfizetésre se telik, így nem is láttam, majd kiderül mit tud, ha átlaghalandónak is elérhetõ lesz (Azért kiváncsi lennék a jelenlévõk közül akik nem csak képen látták a Vistát, mennyien jutottak, hozzá ezen "olcsó" legális keretek között).
Arra meg, hogy a Linux nem tudja megközelíteni sem a Windows-t se stabilitásban, se sebességben, még csak árban sem, mint azt FTeR és Equ elbeszéléseibõl tudjuk (tényleg hol, van FTeR???) inkább nem mondok semmit.
te olvasni nem tudsz vagy a szövegértési képességeddel van baj?
a 3D-s!!! gui hardveres gyorsitását jelentette be a vistával kapcsolatban. Az xp-nek meg évek óta 2d-s gyorsitása van a vkártyákban. Hogy te errõl se tudtál azon gondolom senki nem lepõdik meg...
"a windows csak a kis kapacitású szervereken mutat jelentõs növekedést a nagyobbakon elég elenyészõ"
ezt sem sikerült megértened, a szuperszámitógépek piacán kivül az összes méretû szervereken tör elõre a win. A top500 kategóriás gépeknél license problémák vannak, amiket jövõre külön win verzióval old meg az ms. (de még igy is bekerült 3-4 wines gép a top500-ba ami nem semmi az irdatlan license költsége miatt)
"Ezen felül statisztikák alapján az asztalon szorul vissza mivel 4-5-6 év alat 5-6%-ot esett"
Hol? A linuxnak összesen van ekkora piaci részesedése nemhogy ennyit essen a winé... Arról nem is beszélve, hogy a statisztikák szerint a linux bõvülése a unix kárára történik és nem a winére.
"Én multkor láttam egy oldalon ott azt írták h 2000-ben jelent meg az elsõ OS X"
sokadszorra derül ki, hogy te légbõlkapott információkat ismersz és azokat is elferditve terjeszeted.
"hogy egy 6 ves kernelt használnak "
Bár neked nyilván minimális szakértelmed sincs, hogy errõl tudja, de az xp kernele sem 6 éves, hanem 1, mivel a service packekkel, sõt néha sima javitásokkal is megujjul... (de azért, ha ez az újabb szakmai tévedésed igaz lenne, az még megalázóbb lenne az ingyenes linuxnak, hogy egy 6 éves méregdrága rendszert se tud megközeliteni sem) Aztán ott van még a 2003 server sp1-el ami szintén nem 6 éves, de hogy is tudhatnál te ilyen "benfentes" információkról... <#vigyor2>#vigyor2>
"akik a 30. újratelepítés után is azt gondolják h a win milyen fasza"
a 30 újratelepités pontosan a hozzánemértõ lámerek ismertetõjegye. Akik értenek hozzá azok legfeljebb komolyabb hardvercserénél telepitik újra, nekem speciel 3 éves az otthoni gépemen az xp, sosincs kikapcsolva és 2-3 havonta van újrainditva...
"De miért lenne amúgy olyan aszar a linux és a Mac ha a MS is fél tõlük?"
A ms nem fél tõle, egyetlen gondja van vele, hogy nem normális piaci szereplõ, mivel dömpingáron adja a termékét. Bár rosszabb minõségû, de ingyenes, igy a ms-nak figyelnie kell, hogy továbbra is sokkal jobb termékeket gyártson amit az emberek megvesznek, ahelyett, hogy a gagyi, de ingyeneset válasszák.
". Szerinted tényleg több pc van a világon mint webszerver szuperszámítógép és a többi? "
Tényleg. És kapaszkodj meg: nagyságrendekkel több pc van, mint szuperszámitógép és nem pc... ha akarod hozzáveheted az összes féle pda-t is, akkor is több pc van. (bár a pda-k piacát is a ms uralja már)
Ezt rajtad kivül mindenki belátja, de ha jólesik akkor nevettesd ki magad továbbra is ekkora marhaságokkal.
"A pc-kbõl a winnek 90%-os a részesedése
A világ összes gépébõl már csak 30%"
Ezt elrakom, hagy röhögjenek majd mások is... <#vigyor2>#vigyor2>
" és az se hogy aki programfejlesztõi vagy más informatikai munkát végez kimondottan kéri h inux legyen"
jelenleg egy pár nagyságrendel több wines fejlesztõ van, de ez ki ne zökkentsen az agymenésbõl...
"elõsször is nem 3 kép haenm kb20-25 é s 6-7 hivatalos vidóelõzetese alapján mondom "
Huha, nemcsak képeket láttál, hanem videot és 1 évvel a megjelenés elõtt egy béta szoftverrõl. Bravó. Mások élõben tesztelik az összes verziót belõle, de nekik van annyi eszük, hogy ne vonjanak még le messzemenõ következtetéseket belõle. Érdekes módon a sebességgel van a legkevesebb gondjuk. De te csak nyilatkozzál csak képek meg videók alapján, mi meg tovább röhöngünk. (megsúgom, hogy annyira nincs közöd az egész témához, hogy többet segítesz ezekkel a butaságokkal a winnek, mint gondolnád.)
"A kernelrõl lehet tudni hogy ugyanaz az nt kernel amire a win 2000 és a win xp épül ezzel alapjában véve semmi baj nincs csak az hogy mire a vista kijön, addigra ez már 6 éves lesz."
Hajtogasd csak a butaságaid tovább... <#taps>#taps>
"szar volt a jogrendszere kezdve azzal hogy akárhány rendszergaza lehet"
ez új. unix alatt is akárhány rendszergazda lehet. de ez miért is baj? Vállalati környezetben alapvetõ dolog, hogy több rendszergazda van, winen ráadásul pillanatok alatt lehet a jogokat delegálni köztük.
"de hallottam már egyet s mást pl ha egy felhasználó kap vírust akkor az a felhasználó fiókján nem kéne h túl terjedjen mégi megteszi és hasonlólk"
hallottál már ilyet? Ez tényleg sokat jelent az eddigiek alapján... 😊)
Lássuk akkor a sok lúzungod után egy konkrét példát erre az agymenésedre!
A másolásos témát pedig újra mondom, hogy zárjuk mert megint csak nyilvánosan csinálsz hülyét magadból vele...
elõsször is nem 3 kép haenm kb20-25 é s 6-7 hivatalos vidóelõzetese alapján mondom hogy le fogja enninaz erõforrásokat mert a videókban használt gigaerõs p4-ek is bizonyos dolgoknál meglassultak.
Szerintem a vista guia szép és a kde nem szebb nála de soha sem a külalakját kritizáltam
Aztán:
Ha valamelyik cég nagyon innovatív akkor az az apple véleményem szerint.
A kernelrõl lehet tudni hogy ugyanaz az nt kernel amire a win 2000 és a win xp épül ezzel alapjában véve semmi baj nincs csak az hogy mire a vista kijön, addigra ez már 6 éves lesz.
A biztonságot pedig nem csak az alapján lehet meghatározni hogy milyen programmal mennyire lehet a vírusokat távol tartani, mert az a progitól függ. A windowsnak mindig is már megbocsásson mindenki híresen szar volt a jogrendszere kezdve azzal hogy akárhány rendszergaza lehet mondjuk ezt kijavítják de hallottam már egyet s mást pl ha egy felhasználó kap vírust akkor az a felhasználó fiókján nem kéne h túl terjedjen mégi megteszi és hasonlólk(az hogy adnak vírusirtót még nem minden). Nem nagyon láttam olyat h felesleges funkciók vannak ami már a linuxban benne van(bár nem olvastam el mindet) seggnyalás téren. a rengeteg elõzetes videó alpján véleményem szerint -Equ akármit is mond- az OS X-bõl vettek át sokmindent
hogy még Equ is megnyugodjon itt egy pl:
Ugye a Tigerbe belekerültek a hasznos kis segédprogik dashboard widgets(a widget kütyüt jelent) amiket elõ lehet hívni nem kell külön mehnyitni és hasznos információkkal szolgálhatnak(mint pl számológép zenelejátszó szótár wikipedia és még sok más többek között az idõjáráselõrejelzõ). Ezt a MS a vsitába szinntén belerakott egy asztalon lévõ oldalpanelre ami sztem nem is túl esztétikus a lénye hogy egy az egyben ugyanez pl óra media player stb és mindezt Sidebar Gadgets néven(a gadget bigyót jelent az OS X kütyüi után azért kreatív)
És nem tudom mennyire igaz az hogy 3dben lehet majd mozgatni vagy inkább esetleg forgatni az ablakokat de ez pedig a Sun Microsystems mûve amit már nem is tudom talán 2-3 éve valósított meg de lehet kicsit korábban a Java Desktop Systemben
Hogy Equ is megnyugodjon példával illusztráltam a MS ötlettelenségét és erre a példára szerintem méltán mondhatjuk hgy lopta az ötletet hiszen a kettõ között 2 év a külünbség az OS X javára.
Amúgy a jelenben amíg nincs vista addig a lunánál a jelenlegi KDE nagyságrendekkel szebb és sztem a GNOME is de mire kijön a Vsita azelõtt nem sokkal fog kijönni a Mac OS X Leopard ami szerintem ismét nagy alkotás lesz és addigra biztosan kijön a stabil X.Org amire ráépülhet a3d-s KDE és GNOME úgyhogy véleményem szerint csak most tûnik úgy hogy a Vistának nincs mltó vetélytársa mert mire lesz Vista addigra bõven fog akadni
Meg hogy felesleges a csisás GUI, és különbenis a KDE az szebb. De ha felesleges, meg erõforrás zabáló, akkor mégis a KDE miért ugyanolyan csicsás?
Aztán meg hogy csomó felesleges funkció, ami persze már a linuxban 1000 éve megvan. De megint csak: Mi a francért van benne a linuxban is, ha felesleges?
Ha vennétek a fáradtságot, és olvasni is megpróbálnátok, rájöhetnétek, hogy sok újdonság, és jónéhány komoly fejlesztés lesz a Vistában (pl. új driver modell, full 3D-ben renderelt user mode GUI, javított memória kezelés, stb.).
Folyton fikázzátok a win-t a biztonság miatt. Most, hogy a Vistában jelentõsen javítanak rajta, azt mondjátok, hogy tök felesleges. Nehéz rajtatok kiigazodni.
A legtöbben azt sem tudjátok megérteni, hogy mit jelent az, hogy 3D-ben rendereli a GUI-t. Hogy akarjátok akkor a kernel-t kritizálni?
A HW igényrõl:
Az elõzõ bétát feltettem egy 500MHz-es celeronra, 512MB SDRAM-mal, GeForce2 GTX-el (file szerver). Tökéletesen fut max. csicsával is, csak a DX9 fícsörök nem mentek. És ez még csak béta.
(Az XP jól megy egy 166-os P2-n, 126MB RAM-mal, persze kikapcsolt effektekkel)
A stílusod nagyon hasonlít egy kecskééhez.
Az,hogy helyenként csak vulgárisan fogalmazva tudod kifejezni ellenszenvedet, az nemhogy szakemberhez, de még emberhez sem méltó.
Ha nem vagy képes emberi módon lereagálni dolgokat, kérlek a jövõben ne szólj hozzám, és ne reagálj a hozzászólásaimra. Tudod attól, hogy fórumban vagyunk, és nem egymás mellett ülünk, az alapvetõ viselkedési szabályok még ugyanúgy vonatkoznak rád mint mindíg. És ezzel le is zárom a vitát, mert érdemtelen vagy rá.
Pont.
A MS jelentette be a vistában újításként hogy a vidkárya száolja a guit
Aztán.
egyik windowsos se tud olvasni a csökkenést a pc-khez írtam és igen olvastam azt a hírt a hwsw-n nem olyan népszerû atán mert csak a kis teéjesítményû szervereken népszerû de tessék amúgy itt van kijavítva hog értsd:
a windows csak a kis kapacitású szervereken mutat jelentõs növekedést a nagyobbakon elég elenyészõ
Ezen felül statisztikák alapján az asztalon szorul vissza mivel 4-5-6 év alat 5-6%-ot esett
Én multkor láttam egy oldalon ott azt írták h 2000-ben jelent meg az elsõ OS X és a MS sztem nem véletlen mondta hogy az xp-ben ugyanazt a szépséget élvezhetik az emberek mint a Mac OS-ben de ebben én sem vok teljesen biztos viszont sztem már az elsõ OS X is használt hardveres gyorsítást csak nem olyat mint most de valami kezdetlegeset használnia kellett hiszen 1 1,44 GHz-es G4 nem számolja azt a guit egykönnyen olyan gyorsan
Amúgy mostmár tényleg elegem van abból hogy mindenki csak kötözködik és mondja milyen fasza lesz a vista jolvanakkor leszarom használjátok nyugodtan én leszarom az én gépeme nem fog menni úgyh nekem mind1
De akkor is szánalmas hogy mennyire azt gondoljátok magatokról h ti vagytok itt az ûbermeierek meg mindent tudtok. Garfielden legalább láccik h tudja azért nagyjából a dolgokat de EvilDevil aki azt se tudja mit beszél meg csak dobállózik 5-6 éves adatokkal meg Equ aki szerint a szakmai hozzáértésem tt ragad le hogy egy 6 ves kernelt használnak és ez nem számít hát komolyan azért ez már szánalmas
Komolyan mondom Garfield eddi az egyetlen aki úgy válaszolt h tud is vmit de nem is írok sztem már télleg többet mert nem csak hogy mondtok mindent össze vissza még nekem mondjátok h hazudok mikor ti se tudjátok néha mit beszéltek
De ne feledjétk:
A MS a monopol helyzetét az IBM-nek és 1 ki mázlinak köszönheti nem magának megkérdezgetitek Garfield-det is mert kinézem belõle h tudja hogy mi volt a múltban a kapcsolata a MS-nak az IBM-mel
--
Amúgy nem ötömjénezésbõl de én legalább elviselem a kritikát és beismerem ha nincs igazam vagy nem vok biztos benne de az olyanok mint Equ meg EvilFaszfej tipikus kis windowsimádó köcsögök akik a 30. újratelepítés után is azt gondolják h a win milyen fasza
De miért lenne amúgy olyan aszar a linux és a Mac ha a MS is fél tõlük?
És könyörgm mondj nekem egy fantasztiksan egyedi ötletet a windowsban mondjuk a metaadatokat leszámítva te seggtitán Equ
ÉS mégis miért röhögsz ki?
Baromarcú. Szerinted tényleg több pc van a világon mint webszerver szuperszámítógép és a többi? Te vagy itt a röhelyes. Csak 1 kis számolás:
A pc-kbõl a winnek 90%-os a részesedése
A világ összes gépébõl már csak 30%
A világ összes gépében benne vannak a pc-k amibõl van neki 90%
És akkor te röhögsz ki te matekzseni?
Szánalmasok azok akik nem bírnak belátni egy hibát sem egy oprencerben
Én elismerem h a Unixoknak vannak szarságai de azt gondolom nem véletlen hogy a világ összes gépébõl fölényes a részesedésük, és az se hogy aki programfejlesztõi vagy más informatikai munkát végez kimondottan kéri h inux legyen a gépeken és õ biztos h ért hozzá de amúgy amit korábban mondtál h a nixok1 év10eddel le vannak maradva mire alapozod?
arra hogy a világ minden számítógépének kb 60%-án(tartalmazza a pc-ket is amibõl a winé 90%)
nosztalgiáznak
szánalmas vagy... de nagyon
Ezzel teljesen egyetértek. Csak nem mindegy, hogy milyen lesz a "koppintás". Lásd pl. integrált címtár. Novellben volt elõször, majd a ms belátta, hogy hatalmas ötlet, kukába dobta az nt4 identitáskezelését és rá egy évvel kijöttek egy nagyságrendekkel jobbal, amit azóta sem tudott a novell behozni. Évekkel késõbb a linux is rájött, hogy talán abba is kéne ilyen, de nem jutottak tovább egy sima ldap adatbázisnál szedett-vedett csatlófelületekkel. Mondjuk normálisan integrálni felépítésébõl adódóan nem is nagyon lehet bele... Azóta szerencsétlen novell próbálja évek óta a suse-re erõltetni az nds-t, egyelõre elég kevés sikerrel.
De szerintem a koppintásokat ne folytassuk, mert egyértelmû, hogy mindenki mindenkit másol.
Ha valami beválik logikus, hogy a sajátjukba is akarnak.
1) Fullscreenben vagy kikapcsold 3d desktoppal ugyanúgy megy mint eddig.
2) DirectX is ugyanúgy megy, mint eddig.
errõl sincsen halvány fogalmad se megint... A luna 2D-s és bizony az azóta megjelent vkártyák 2D-s gyorsitói rá vannak optimalizálva a drivereikkel együtt. Amit a ms a vista kapcsán újdonságként bejelentett az a teljesen 3d-s ablakok gui-val texturázott dx9-es megjelenitése...
"Neked meg még azt kedves evil hogy a MS nem növekszik "
hülyeségek terjesztése helyett inkább olvassál:
Már a szervereken is a Windows a legnépszerûbb operációs rendszer
Windows Server 2003: 300% növekedés, a Linux kárára is
" te zényleg azt hiszed hogy pc-bõl több van mint szerverbõl és másból? baromság. "
Ezt ne nagyon terjeszd, mert itt csak kiröhögünk vele, de, ha it-vel foglalkozol, akkor könnyen az utcára kerülhetsz egy ekkora égbekiálltó marhaságért. Bár linuxos szerverbõl általában tényleg több kell mint winesbõl ugyanannyi user kiszolgáláshoz, de azért ott sem ritka az 500-1000 kliens pc/server...
"Ha a windows olyan jó miért van az h egyértelmûen koppintja a dolgokat"
Mondtam már, hogy ezt a témát ne nagyon emlegessük, mert a winnek van a legritkább esetben szégyelnivalója etéren. (acl-ek, preemtive multitask stb-stb)
Az eddigiekbõl kiindulva, meg teljesen felesleges neked magyarázni, hogy a felület alatt milyen változások, api-k, menedzselhetõség van, amivel se az osx se más nem veheti fel a versenyt. De te úgyis csak annyit látsz, hogy átlátszó-e egy ablak. Az ilyenek veszik a mac-eket, hogy legyen mivel villogni a haverok elõtt, aztán egy primitiv táblázatkezelõ használata is gondot okoz nekik, nemhogy komoly informatikai problémák megoldása...
"Ja és ha a Linux olyan szar miért van az hogy a Microsoft saját linuxos labort mûködtet"
Miért ne mûködtetne, te szerencsétlen? A linux a vetélytársa. Elárulok egy nagy titkot. Mac-es laborjuk is van. Sõt régen novelles is volt... Csak úgy mint az linuxosok 99%-nak wines gépe, hogy legyen mirõl koppintani. De egyébként az applenek is van egy rakás pc-je. Persze ezeken értelmes ember nem lepõdik meg...
Három apró megjegyzés:
1. Valamit csak használ belõle, mert anno nekem a Windows XP kiadásakor nekem egy TNT2-m volt és egyértelmû volt a futási sebesség kikapcsolt Lunával. GeF2-n már nem volt érezhetõ különbség.
2. A Mac OS X 10.0-t 2001 március 24-én adták ki.
3. Hardveres gyorsítás a Mac OS X-ben a 10.2-ben jelent meg a Quartz Extreme-mel. A 2D-s megjelenítést gyorsító Quartz Extreme 2D a 10.4-ben jelent meg.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Ha valaki leszedi a 3d ablakokat, akkor megoldódik, de ez akkor is szemétség, és nyilvánvaló, hogy nem csak így lehetne megoldani, de lehet hogy az OpenGL böki a szemüket."
GONDOLKOZZ!
Hogy közvetlenül ne lehessen elérni a hardvert, így nem fordulhat elõ, hogy ha egy kakira megírt játék befagy, még a feladatkezelõt sem látod, ha elõhozod, mert a befagyott opengl az összes ablak elõtt marad.
Amúgy hogy lehet valaki ekkora seggfej? te zényleg azt hiszed hogy pc-bõl több van mint szerverbõl és másból? baromság. Tájékoztatnálak róla hogy 5-6 éves adatokkal védekezel, ugyanis a win részesedése a pc-kbõl 90-89% 4,8 körül a Mac OS X és úgy 3 a linux
Annyira keveset tudsz ezen a téren hogy jobb ha nem teszed itt az agyad hogy te mennyire tájékozott vagy itt sztem nem is fogok ide többet írni mert az SG fórum tele van a hizzád hasonló ki idézetekre válaszolgató hozzánemértõ mócsingokkal
Magasról lesajnállak
szánalmas vagy és megérdemled saját magad(legalább utána néznél a dolgoknak mielõtt hazugságokat írsz és engem hordassz le mindenféle seggfejnek)
Te tényleg szánalmas vagy
amúgy Equ-nek üzenem h a luna nem használta a vidkártyát a gui számolásához(2000 óta az OS X sajátja)
Neked meg még azt kedves evil hogy a MS nem növekszik nem rég volt a csúcson innan már csak lefellé vezet az út és a vista szar szerverre mert asztali oprencer úgyh ezzel is igazoltad saját tájékozatlanságodat
Sajnállak hogy naponta tükörbe kell nézned szálj már magadba mielõtt olyat kritizálsz aki alá is tudja támasztani az állításait. Te meg hadoválsz itt mindent össze vissza
A Vistában semmi nem újul meg a guin és a keresõn kívül lényegébe csak izomPC-n fog futni és amúgy meg ha kikapcsolod az üveges felületeket az OS X tiger nagyságrendekkel szebb
Ha a windows olyan jó miért van az h egyértelmûen koppintja a dolgokat(Dashboard widgets-et Sidebar gadgets néven)
A vista egy klón úgyh emiatt nem mondhatod h az OS X szar
/Szánalmas vagy de nagyon Evil és a többi windowsimádó aki mindent megbocsát az oprencerének./
Gondolom olyan tipikus magukat kemény infósnak képzelõk vagytok attól hogy 12 progit használtok h a winfos mûködjön
Ja és ha a Linux olyan szar miért van az hogy a Microsoft saját linuxos labort mûködtet(erre még te se tudsz mit mondani EvilDevil)
--
UNIX: Live free or Die
Ha valaki leszedi a 3d ablakokat, akkor megoldódik, de ez akkor is szemétség, és nyilvánvaló, hogy nem csak így lehetne megoldani, de lehet hogy az OpenGL böki a szemüket.
Ettõl függetlenül azonban én sem láttam semmi olyat a Vistáról elõzetesen megjelent hírek, képek, cikkek között, ami azt súgná, hogy szükségem lesz rá és ezzel szvsz nem vagyok egyedül...
Azt viszont neked kell belátnod, hogy az igazi különbségek (erõforrás- igény tekintetében) az ilyen szintû gépeken jönnek igazán ki, mert amit észre se veszel 1.6 vs 3.0 gigás proci alatt, az 0.9 vs 1.6 gigás alatt ég és föld...
Meg azt se felejtsük el, hogy irodákban, iskolákban és egyéb, nem ottholi hardcore gamer gépnek többnyire nem high end vasat vesznek, legalábbis mo-on még nem ez a trendi tudtommal. Szal egy mai átlag office gép a nagy átlagban az enyémtõl ma még nem sokkal erõsebb. Igaz, hogy 2008 messze van, addig nyílván optimalizálják, új technológiák be fognak játszani, szal most még korai errõl komolyabb vitát nyitni. Leírtam a tapasztalataimat, mellékelve a körülményeket, vonjon le belõle mindenki olyan következtetéseket magának, amilyet akar... 😊
A VIlág összes gépébõl ami tartalmazza a világ összes gépének 89%át kitevõ PC gépeket ,no szóval így együttvéve a Win részesedése 30%. Mert ugye nem csak PCk vannak a világon! De tényleg miért nem raktak windowst a Rosetta ürszondába Linux helyett?
Elöször is egy ilyen gyenge konfigon.. soha nem kapsz reális eredményt egy opredszer müködésérõl!!
Azt neked is be kell látnod, hogy ez a redszer már XP-re se optimális.. pláne annak fényében, hogy nálam kb 15 perc alatt felteleül XP, és a boot idõ mindössze 20 másodperc, a progik betöltésével max 50 másodperc! (gépem: P4 2.6 ghz, 512 RAM) Ez szerintem egy mai átlagos gépnek felel meg..
"Proci kihasználtsága XP-n nulla, ha elkezdem rángatni az egeret, felmegy 5-10 százalékig, Vista ugyanekkor 5-10, 30-45 százalék."
Egy beta verzió még nincs optimalizálva, ezért a telepítési idõ, processzor használat...stb magasabb
a megszokottnál.. a véglegesben ez sokkal jobb lesz, persze egy mai konfigon és nem a te 5-6 éves gépeden...
"A microsoft a monopóliumát az IBM-nek köszönheti és akkor én vagyok a tájékozatlan."
A Microsoft a monopóliumát annak köszönheti, hogy felhasználóbarát oprendszert gyárt és van üzelti érzéke!!
"
Gondolom te is olyan kis tipikus hozzánemértõ seggfej aki csak a windowst használt világ életében és valamikor látott 1-2 szar screenshotot a linuxról és tudsz néhány adatot de azt se tudod milyen érzés használni."
Tévedsz tudom milyen érzés használni.. és le is írom neked egy szóban: szar 😄 Ha valakinek bejön, hát istenem.. de nem kell eltúlozni a jelentõségét..
"(ja és ha a windows olyan jó akkor a VILÁG ÖSSZES GÉPÉBÕL -ami már tartalmazza a 89% pc-t- a windowsnak miért van mindössze 30%-os részesedése)"
Ekkora balfaszságot nem mondjál már, mivel a PC-k
minimum 95%-án Windows fut, igy a részesedése nem
lehet 85%-nél kevesebb az egész piacra vetítve!! LOL
a mondtaid tele vannak túlfütött személyeskedéssel... attól hogy kiabálsz (nagybetüvel írsz) még nem leszel okosabb, ja és vegyél be egy nyugatót nehogy szivrohamot kapj!<#eplus2>#eplus2><#vigyor1>#vigyor1><#ejnye1>#ejnye1>
ui:BUÉK mindenkinek!
😊
Elnézést a Sorokért:)
Az X window system szintén ezen dolgozik nem tudni hogy haladnak de ezek szerint a microsoft nem igazán tudja teljesíteni ezt az ígéretét sem
Kíváncsi lennék hogy vajon még mindig fél óra a formázás amellett hogy ezek után a fájlrendszer töredezik(csak mert mondjuk egy ext3 formázás20-30 MÁSODPERCNÉL nem igazán szokott hosszabb lenni és nem is kell töredezettségmentesíteni)?
Ezek után hogy még EvilSeggarc barátomnak is igaza legyen MÉG azt se mondhatom hogy a vista nagyjából szép xp(szép lassú erõforrásigényes xp)
Akkor ezek szerint az egyik barátom a maga 2 GHz-es Celeronjával már job játékokkal nem is fog tudni játszani, csak irodai célokra használhatja gépét ha vált xp-rõl mert a vista leesz mindent? Azért ez ciki egy kicsit azt gondolom.
(Amúgy mellékesen ha összesen 5 évet dolgoztak rajta a lényeges újítások -pl a naplózott fájlrendszer a parancsértelmezõ és tudom hogy sajnos a szakmai hozzáértésem "ala Equ leragad a kernelnél de azért mégis..."- amiket annyira ígértek 5 év után hol maradnak és elvileg a vista project majd csak 2008-ra lesz teljesen kész de jópár ígért dolgot még íg se tartalmaz. Meddig kell várni egy hasznlálható windowsra? Én a 3.1 óta várok nagyon úgy látszik hogy hiába mert 2008 ban sem fognak tudni olyat felmutatni amiért érdemes volna windowst használni és szerintem most se tudnak mert bármit állít pl Equ én rendszeresen használok linuxot bárki elhiheti nincs lemaradva semmiben és láttam már élõben Mac OS X-et is az meg fényévekkel a win elõtt jár)
--
UNIX: Live free or die<#shakehead>#shakehead>
Kibróbáltam a Vista egy korábbi bétáját... Egy erõsebb vason nyílván nem tûnik úgy fel a különbség, de higyjétek el, a Vista nagyságrendekkel lassabb az XP-nél. Configom nagy vonalakban: 900-as szeleron, 3x128 mega mem (SD, PC100), egy 30 gigás Samsung vinyó (5200 RPM) és egy Radeon 8500.
XP úgy 40-45 perc alatt felkúszik rá, Vista ezzel szemben 1,5-2 óra (!!!), egész pontosan nem emlékszek már, de ennél csak több lehet.
XP bootolása úgy 3-4-5 perc között mozoghat (egy cigi simán belefér, még tölt, mikor bejövök a cigi után). Szûzen (friss telepítés) talán lemegy 3 perc alá, de Kerio, NOD32 és egyéb háttérben és állandóan futó dolgok telepítése után nem vicc ez, sõt... Vista bootolása szûzen is megvan 4-5-6 perc, Kerio és az elõbb már említett dolgok telepítése után nem tudtam kipróbálni, ugyanis akkor még gyakorlatilag telepíteni se lehetett rá ilyesmit, mert telepítés után be se tudott bootolni...
Felállt a vindóz, XP lefoglal durván 110-120 megát a membõl, Vista nem áll meg az össz memória 70-80 százalékáig, emellett swapel is rendesen.
Proci kihasználtsága XP-n nulla, ha elkezdem rángatni az egeret, felmegy 5-10 százalékig, Vista ugyanekkor 5-10, 30-45 százalék.
XP alatt röhögve nézek AVI filmeket, még DVD-ket is, HRHDTV minõségû filmeket is megnézek XP alatt, igaz ezt már döcögve, pár dolgot le kell lõnöm, hogy ne akadjon. Vista alatt akármilyen alacson bitrataval sem tudok akadás nélkül filmezni (arról nem is szólva, hogy már annak is örülök, ha betölt a player).
Ablakok mozgatása XP alatt simán megy, Vista alatt már csak akadozva lehet húzgálni az ablakokat.
Durván ennyi, ebbõl szerintem lehet következtetni a többire... Nyílván le lehet butítani a Vistát is közel XP szintre, nem is errõl van szó. Az mindenesetre tény, hogy alap beállításokkal XP nagyságrendekkel gyorsabb, kõ kemény vas kell a Vista alá... Kíváncsi leszek, mit sikerült azóta optimalizálni, és milyen lesz a végleges... Az mindenesetre biztos, hogy az enyémhez hasonló géppel rendelkezõket (vannak még sajnos) nehéz lesz rábírni a váltásra. Ha a csicsa mellé nem mutatnak fel semmi értelmeset, sokan azt fogják mondani; mindegy, hogy XP-t használok csicsázva, vagy Vistát alapbeállításokkal, mert más különbség úgysincs, és XP legalább elfut viszonylag döci nélkül.
És azt mikor ismered el, hogy a tájékozatlanságoddal
versenyt nyerhetnél?? mint az összes többi Linuxos fajtársad.....
A Mac olyan király hogy Amerikában is vért izzad, hogy megtartsa az 1%-os részesedését... LOL Máshol
meg szinte halott...
OK akkor írd le milyen gép kell a Vista-nak!!! Konkrétan , mert te ugyebár annnyira tudod!
Nekem 2.6 GHZ-es procim van... az bõvel elég lesz a
Vista-nak... mivel az ajánlott mindössze 1.5 Ghz-s!!
A RAM-ot nézve már az XP-nek is kell 1 Giga... ha a legújabb 3d csodákkal játszol...
Maga a Vista többet fog enni ez tény, de nem 2x annyit.... baromság Amugy meg ki lehet kapcsolni a
átlátszó 3d efekteket... mivel nektek az ugyis csicsa, akkor elég neki egy XP-s config!!
Amúgy a vista ablakkezelõje már külön van az oprendszertõl ettõl valamivel stabilabb lesz de normális parancsértelmezõ hiányában hiába nem omlik össze ha nem tudsz mit csinálni(a bejelentés a az OSNews honlapján)
És kíváncsian várom Equ üzenetét valamint már furdalja az oldalam a kíváncsiság h nem emeli e ki véletlen droli valamelyik jelentéktelen részt hogy arra válaszolgasson magának
Elismerem hogy a vista szép és szért lehetne inkább szép xp-nek is nevezni na de mind1
--
UNIX: live free or die <#integet2>#integet2>
prezideente a vistáról
Baromi elvárnám, hogy graf felület nélkül is képes legyen üzemelni egy OS, ha összeomlana a grafikus rendszere.
Ezt nem tudja. Max a safe mód indítás.
És nagyon hiányolok belõle egy tisztességes konzolt. Örültem, mikor még 2004 közepe felé beígérték, hogy végre lesz benne olyan. De nem lett. Lehet baromira nem értek hozzá, de én személy szerint nem látok érdemi fejlõdést a vistában.
másik: azon ne kezdjünk vitatkozni, hogy melyik rendszerbe mi volt elõbb jó? 😊
Igen, van néhány dolog, ami a windowsban elõbb volt, és van egy rakás, ami a unixban, MacOS-ben, stb-ben elõbb volt.
Próbáltam leesni a székemrõl, de nem ment.
Tételezzük fel, hogy elszáll a kép a Vistában.
Aztán mi van?
Visszajön?
Lehet hogy visszajön, de megint összeomlik.
A Unix filozófiájához közeledik a Windows érdekes módon, talán nem véletlen... Talán AZ volt a helyes elképzelés egy OS mûködési elvérõl.
Én személy szerint idegesítõnek találom az összes csicsa-micsa dolgot, amely csak az idõmet rabolja. Pl. Az intézõ keresõjében ha kikapcsolom azt a izét még kötlezõen végig kell néznem az X mpes animációt, ahogy elvonul.
Idegesít.
Ha animációs filmekre vagyok kiváncsi, tudom hol keressem, amit természetesen gyakran meg is teszek. 😊
Visszatérve a stabilitásra, nem hiszem, hogy 90%-ot kellett volna írni, szerintem csak simán 40%-ot. Vagy még annyit sem.
Azt sem tudom, hogy állapították meg egyértelmûen, hogy a megjelenítési rész a felelõs ezért-meg ezért az összeomlásért. Mi van ha egy másik modul hibája okozott hibát a megjelenítõ modulban, de végül a megjelenítés esett ki.
Gondolom az ilyenek is a 90% -ban vannak.
Én csak azt várom el, hogy legyen egy olyan gomb a Vistaban, amely minden marhaságot kikapcsol.
Az lesz a kedvenc gombom.
Ya amúgy meg az egész Gartner-esdi ingyenreklám.