• Garfield
    A kernelről lehet tudni hogy ugyanaz az nt kernel amire a win 2000 és a win xp épül ezzel alapjában véve semmi baj nincs csak az hogy mire a vista kijön, addigra ez már 6 éves lesz.

1. Pár, lényegtelen, aprócska változás az XP kernelben

2. Az XNU, a Mac OS X kerneljének alapvető funkciói a Mach 3.0-án alapulnak, ami pedig egy 20 éves projekt. Csak azért, ha már dobálózunk a számokkal...

A biztonságot pedig nem csak az alapján lehet meghatározni hogy milyen programmal mennyire lehet a vírusokat távol tartani, mert az a progitól függ. A windowsnak mindig is már megbocsásson mindenki híresen szar volt a jogrendszere kezdve azzal hogy akárhány rendszergaza lehet mondjuk ezt kijavítják de hallottam már egyet s mást pl ha egy felhasználó kap vírust akkor az a felhasználó fiókján nem kéne h túl terjedjen mégi megteszi és hasonlólk(az hogy adnak vírusirtót még nem minden). Nem nagyon láttam olyat h felesleges funkciók vannak ami már a linuxban benne van(bár nem olvastam el mindet) seggnyalás téren. a rengeteg előzetes videó alpján véleményem szerint

Ezt nem kellett volna.

A Windows-nál 99%-ban a júzer error okozza a gondokat. A sz*ros kis vírusoknak esélye sem lenne, ha a júzer nem rendszergizda módban használná a gépet, hanem valamilyen korlátozott júzerként.

Amúgy a jelenben amíg nincs vista addig a lunánál a jelenlegi KDE nagyságrendekkel szebb és sztem a GNOME is de mire kijön a Vsita azelőtt nem sokkal fog kijönni a Mac OS X Leopard ami szerintem ismét nagy alkotás lesz és addigra biztosan kijön a stabil X.Org amire ráépülhet a3d-s KDE és GNOME úgyhogy véleményem szerint csak most tűnik úgy hogy a Vistának nincs mltó vetélytársa mert mire lesz Vista addigra bőven fog akadni

Ebből a Leopard és a Vista op.rendszer, a többi grafikus felület, szóval nem igazán egy kategória.