prezideente#107
Bocsánat de ezt megint nem állhattam meg.
elősször is nem 3 kép haenm kb20-25 é s 6-7 hivatalos vidóelőzetese alapján mondom hogy le fogja enninaz erőforrásokat mert a videókban használt gigaerős p4-ek is bizonyos dolgoknál meglassultak.
Szerintem a vista guia szép és a kde nem szebb nála de soha sem a külalakját kritizáltam
Aztán:
Ha valamelyik cég nagyon innovatív akkor az az apple véleményem szerint.
A kernelről lehet tudni hogy ugyanaz az nt kernel amire a win 2000 és a win xp épül ezzel alapjában véve semmi baj nincs csak az hogy mire a vista kijön, addigra ez már 6 éves lesz.
A biztonságot pedig nem csak az alapján lehet meghatározni hogy milyen programmal mennyire lehet a vírusokat távol tartani, mert az a progitól függ. A windowsnak mindig is már megbocsásson mindenki híresen szar volt a jogrendszere kezdve azzal hogy akárhány rendszergaza lehet mondjuk ezt kijavítják de hallottam már egyet s mást pl ha egy felhasználó kap vírust akkor az a felhasználó fiókján nem kéne h túl terjedjen mégi megteszi és hasonlólk(az hogy adnak vírusirtót még nem minden). Nem nagyon láttam olyat h felesleges funkciók vannak ami már a linuxban benne van(bár nem olvastam el mindet) seggnyalás téren. a rengeteg előzetes videó alpján véleményem szerint -Equ akármit is mond- az OS X-ből vettek át sokmindent
hogy még Equ is megnyugodjon itt egy pl:
Ugye a Tigerbe belekerültek a hasznos kis segédprogik dashboard widgets(a widget kütyüt jelent) amiket elő lehet hívni nem kell külön mehnyitni és hasznos információkkal szolgálhatnak(mint pl számológép zenelejátszó szótár wikipedia és még sok más többek között az időjáráselőrejelző). Ezt a MS a vsitába szinntén belerakott egy asztalon lévő oldalpanelre ami sztem nem is túl esztétikus a lénye hogy egy az egyben ugyanez pl óra media player stb és mindezt Sidebar Gadgets néven(a gadget bigyót jelent az OS X kütyüi után azért kreatív)
És nem tudom mennyire igaz az hogy 3dben lehet majd mozgatni vagy inkább esetleg forgatni az ablakokat de ez pedig a Sun Microsystems műve amit már nem is tudom talán 2-3 éve valósított meg de lehet kicsit korábban a Java Desktop Systemben
Hogy Equ is megnyugodjon példával illusztráltam a MS ötlettelenségét és erre a példára szerintem méltán mondhatjuk hgy lopta az ötletet hiszen a kettő között 2 év a külünbség az OS X javára.
Amúgy a jelenben amíg nincs vista addig a lunánál a jelenlegi KDE nagyságrendekkel szebb és sztem a GNOME is de mire kijön a Vsita azelőtt nem sokkal fog kijönni a Mac OS X Leopard ami szerintem ismét nagy alkotás lesz és addigra biztosan kijön a stabil X.Org amire ráépülhet a3d-s KDE és GNOME úgyhogy véleményem szerint csak most tűnik úgy hogy a Vistának nincs mltó vetélytársa mert mire lesz Vista addigra bőven fog akadni