• SaGa
    Én már igen. Mondom: cpu burner. kifejezetten arra írták, hogy túlhajtsa a processzort, így ellenőrizhesd a hűtésedet pl. A modern processzorok tönkremenni nem szoktak, mert az alaplapi, vagy a beépített hővédelem egyszerűen lekapcsolja őket, de nem szeretik a túlhajtást.

Az, hogy egy program az egyik processzorfajtán megy jó, a másikat meg felfűti, az architektúra eltréséből simán összejön, ha a programozók nem készültek fel rá. Amiről beszélünk, az pl egy 64 bite AMD, 32 bites XP-vel. A 32 bites Inteleknek kicsit másképp néz ki a belsejük és az utasításkészletük is. A kompatibilitás csak hasonlóság de nem azonosság...

Az, meg hogy 20 éve játszik valaki a PC-n, hadd ne legyen már mérvadó azzal szemben, hogy több mint 20 éve üzemeltetem (építem, tervezem, javítom, oktatom) a különböző géptípusokat és használóikat, mint jeleztem: ZX81-től (8 bit), a PC teljes vertikumán (XT-től 64 bitesig), a középgépek (PDP-től AS400-ig) és az IBM nagygépek több családjáig.
    Mindegy, hagyjuk. a lényeg: szarul megírt program nem csak "szaggatni", hanem processzort főzni is tud...