• Nandusz
    Na én is elkezdtem a játékot és azt kell hogy mondjam, rendkívül magával ragadott. Direkt nem írtam eddig, mert gondoltam majd pár órás játék után alkotok véleményt. Nehéz fokozaton kezdtem el, 6,5 órás játékidő után 19-es szinten vagyok. Én egy harcos-tűzvarázslós kombinációt próbálok fejlesztgetni, eddig elég jó sikerrel. Grebberel ellentétben azt kell, hogy mondjam, hogy érdemes már az elején is harcba szállni farkas/vadkan hordákkal, ugyanis a küldetés TP-ken kívül rengeteg pontot adnak ezen állatok likvidálása és sztem nem nehéz őket kinyírni. Én a fokozatosság elvén játszom, tehát amely területet bejártam, azt meg is tisztítom minden ellenséges tényezőtől. Persze vannak legyőzhetetlen ill. nehezen legyőzhető ellenfelek...ilyenek pl. az ogrek, grom sámánok, stb. Ezeket majd a későbbiekben látogatom meg.
    Továbbá azt kell, hogy mondjam, hogy így nehéz fokozaton nagyon kiegyensúlyozott a játék az ellenségek vonatkozásában. Értem ezalatt azt, hogy azért elég sokat vissza kell töltögetnem és megizzadok minden csata alatt. Holott jelen állapotomhoz képest sztem überbrutál a páncélzatom is.
    Mindenesetre csatlakoznék totyához (és nem személyeskedésből), hogy lehet grebbernek át kéne értékelnie, hogy ilyen játékkal kell-e játszania, mert már a gothic3-nál is elég sok gondja volt és képtelen volt átlátni az adott játék világát/értelmét. Az RPG-knek épp az a lényege, hogy nem egy huszárvágással, lineárisan kell elképzelni az adott játék végigvitelét, hanem élvezni a dolgok kinyomozását, a feladatok sokrétűségét. Aki állandóan azt írja a topicokba, hogy fogalma sincs erről a feladatról, meg fingja sincs, hogy hol keresse, meg túl erősek az ellenfelek (normál szinten), annak valóban más stílusú játékra kéne orientálódni.