• lmisi
    #12
    - A legfőbb baj, hogy a szabadalmaztatás célja nem az ésszerű költségek visszatérítése, hanem a nyakló nélküli profitszerzés. Erre alapozva gazdasági hatalom kiépítése, megszilárdítása.
    - Legröhejesebb a gének szabadalmaztatása!!!!
    Persze a genetikai kód megfejtése-kutatása pénzbe kerül. Akkor ne tegye közzé, árulja pénzért szigorú feltételekkel. Könyörgöm mi a fenének akádájuzzuk meg hogy valaki más kikutassa újra a saját pénzén és utána azt tegyen az eredményeivel amit akar. Ez lenne a demokratikus. Kutatni felfedezni nem kötelező, de legalább más kevésbé önző embereket ne akadájuzzunk ebben.
    A tulajdonok és tulajdonjogok ködös mindenáron való védelme tragikomikus.
    Meg kéne végre érteni a kapitalizmus és demokrácia/szabadság az esetek nagy többségében ellentétes oldalon állnak. Persze néha azonos oldalon, de nincs ez kőbe vésve.
    -Bizony a szabadalmak ez esetben az elnyomás eszközei, az innováció gátja. Néhány esetben a feltalálók szemei elött is csak a milliók lebeknek. Inkább megöletik magukat csak nehogy jelentős vagyonszerzés nélkül váljon a felfedezése ismerté. Lásd szabadenergia kutatók a múlt században. Ha nem is teljesen ebbe a kategóriába tartozott, de későn ismerve fel találmanyai jelentőségét, pl. Tesla. Ő pl. szerintem messze jelentősebb kutató volt mint pl. Einstein. Edison meg kispályás hozzá képest.
    -Most vagy megtanulnak az emberek kissé önzetlenül, erőszakmentesen együttélni, vagy valami nagyon csúnya dologba kerülünk.
    - A szabadalmaztatás úgy történik odamész és valahogy eléred elfogadják. Azaz nem fontos, tökmindegy mi van azon a rajzon mi nincs. Csak rajz legyen.
    - Nincs kellő szakértelem ezen hivatalokban. Ha lenne és felelősségteljesen dolgoznának, akkor iszonyat drága és piszok hosszú ideig tartana.
    - Ilyen mennyiségű szabadalmat nem lehet kezelni normális módon.