haxoror#126
"Ugye, hogy egész másképp hangzik? Pedig csak pár szót cseréltem ki."
Nem, nem hangzik másképp, teljesen ugyanúgy hangzik és pont erről beszélek. Ez az emberiség, mi ilyenek vagyunk.
Régen a feketékkel most a robotokkal. Lehet hogy etikátlan de akkor is erről szól az emberiség történelme, így másztunk ki a barlangokból és most is ez van ha nem is olyan nyíltan mint régen. Egyszer majd talán lesz változás de most "A világ így működik, helyesebben szólva az ember világa így működik és egyelőre ez az egyetlen létező világ." (ezt lehet hogy ki kellett volna már korábban is emelnem)
A rabszolgatartásra lehet mondani hogy gonosz és igazságtalan (mai szemmel nyilvánvalóan az), nem tudom ma milyen világban élnénk ha az ókori rabszolgatartó társadalmak "nem történnek meg" és az ingyen munkaerő nem teszi lehetővé rengeteg embernek hogy csak gondolkozzon miközben a rabszolgák dolgoznak helyette, a görög, római, perzsa stb kultúrákra épült a mai világ és ezek rabszolgatartás nélkül nem tudom meddig jutottak volna el
A robotok végre a tökéletes megoldást jelent(het)ik erre a problémára ha ez ember nem követi el azt a hibát hogy maga mellé emeli őket vagy ennek akár csak a lehetőségét megadja nekik, ez ember-rabszolgák mindig is magukban hordozták a lehetőséget hogy felemelkedjenek/meghaladják a gazdáik szintjét (érthető, hiszen a rabszolgák is ugyan olyan emberek voltak mint a rabszolgatartók) a robot viszont csak addig emelkedhet amíg azt a létrehozója engedi.