A Tiltott művészet
  • SouD
    #215
    Rongálás vádjával vett őrizetbe egy fiatal magyar férfit a japán rendőrség, mert egy 16 méteres graffitit fújt.

    A hatóság azzal gyanúsítja a 25 éves magyar állampolgárt, hogy egy 16 méteres graffitit fújt egy metrokocsi oldalára szeptember 4-én Oszakában a város által üzemeltetett Midoszudzsi-metróvonal Sin Oszaka (Új Oszaka) állomásán lévő kocsiszínben.

    A letartóztatás október 11-én történt, és olyan rendkívüli eseménynek számít Japánban, hogy az ország vezetői lapjai (az Aszahi, Mainicsi, Jomiuri Simbun) számoltak be róla. A rendőrség őrizetbe vett egy 26 éves szlovák állampolgárt is, és rajtuk kívül még egy kelet-európai férfit is kihallgattak. A rendőrség feltételezi, hogy más prefektúrákban is graffitikat fújtak vasúti kocsikra.

    A hírek szerint hasonló jellegű graffitik tűntek fel metrókocsikon szeptember eleje óta több prefektúrában. A három férfi szeptember 2-án érkezett Japánba és október 13-án az Oszakai-öbölben található Kanszai repülőtérről hagyták volna el az országot. Oszakai szállásukon mintegy harminc flakon szórófejes dobozt és külföldi graffitis szaklapokat találtak.

    A Mainicsi Simbun tokiói lap és a Dzsidzsi hírügynökség internetes oldala már korábban cikkezett arról, hogy szeptember 9-én latinbetűs graffitit találtak az Oszakától pár órányi vonatútra lévő Nagojában két metrókocsin, október 4-én pedig egy másik oszakai metrószerelvény két kocsiján is. Egyelőre azonban nem tudni, hogy ezeknek köze van-e a legújabb hírekben említett graffitikhoz.

    forrás: index.hu


    Nem semmi :) egy 16 méteres graffiti már művészet :)