Epikurosz#543"Tudom, szúrja a szemeteket ez az ~1milló év "
Naná. Amúgy kiélezett vita volt erről pld. az origo.hu fórumain (most t-online-os fórum), mármint, hogy lehetett-e, létezhetett-e paleocivilizáció.
Én csípőből azzal cáfoltam, hogy
1. egy korszerű civilizáció nem jelenhet meg a semmiből, végig kell lépkednie a fejlődés grádicsain, tehát meg kell jelennie a bányászatnak,
[Utólag szúrok be ide egy fontos önkritikát: kivéve, ha nem máshonnan, földöntúlról jött, és eleve hozta magával a know-howt).
2. nem tűnhet el csak úgy, mint szamár a ködben.
Hun vannak a "kibelezett" szénbánya, kőbánya, ércbánya et al. üregek? Mert ugye a nagyon korszerű technika már nem annyira látványos, a csomagolóanyagai már biók, ökok, lebomlanak, de ahhoz, hogy oda el juss, lásd az 1-es pontot.
Nos, ha jó messzire kinyomod az időhatárt, mondjuk egy milliárd évvel ezelőtt, akkor esetleg, mert a geológia annyi idő alatt tényleg eltűntet mindent, kő kövön nem marad, ahogy mondani szokás. Valahogy az mégis a benyomásom, hogy nyomoknak lenniük kellene, tudod: nincs tökéletes bűntény - (szószerint, lásd az ember káros hatása a bolygóra).
Szóval, bár bevalllom én is régen, fiatalabb, butácskább koromban buktam ezekre az elméletekre, ma már elég szkeptikus lettem. Paleocivilizációk, tehát, kilőve. A Rámájánának meg szintén annyi köze van az igazsághoz, mint a Bibliának, vagy bármely más ősi mítosznak.