• BiroAndras
    "Nem az a legnagyobb keresztény, aki halomra gyilkolja a többi embertársát Isten nevében."

Én sem ezt mondtam. Én azt modtam, hogy akik a legnagyobb keresztényeknek vallották magukat, azok se tartották be a tízparancsolatot.

"Ez a 10 annyira világos, tömör, és félreérthetetlen, h aki ezt megszegi nem nevezheti magát semmilyen szinten Jézus követőjének."

Szegény Jézus nagyon magányos lehet.

"Mint mondottam nem vagyok keresztény vallású, ezért hiába is kéred számon rajtam azokat a szörnyűségeket, amit ezek a mocsok inkvizítorok elkövettek."

Pedig nagyon úgy csinálsz, mintha keresztény lennél. Egyébként meg nekem tök 8, hogy milyen vallású vagy, az én szemszögemből csak a csomagolás különbözik, a tartalom ugyanaz.

"A 10 parancsolatnak semmi köze az inkvizícióhoz."

De van. Az inkvizítorok gyilkoltak. Pedig ők a legkeresztényebbek közé számítottak.

"A középkorban a papság nyomatta a demagóg szövegeket, h nehogy fellázadjon a parasztság, teljesen kiforgatta a kereszténység eszmerendszerét és az elnyomó hatalom megfélemlítő eszközévé silányította."

De akkor hol a valódi kereszténység? Létezett egyáltalán valaha?

"Biztosan nem örülnél annak, ha egy hírhedt rablógyilkost hívnának úgy, mint Téged András. És a sajtóban naponta olvasnád a neved, mindenféle negatív jelzővel ellátva. Közöd nincs ahhoz a másikhoz, de ha valahol bemutatkozol, mindjárt gyanusan méregetnek ugye..
    Valami ilyen kapcsolat van a vallásos személyek meg azok között, akik csak a szájukkal vallásosak."

Nem hiszem hogy pl. az öngyilkos merénylők ne lennének mélyen vallásosak.
    Te kit tekintessz akkor igaz hívőnek?

"Nézz meg pl 1 Jehova tanuját. Ismerek nem 1 személyt, akik vállalták a 3-4 év börtönt, minthogy bevonuljanak katonának.. meg rentgeteg példát tudnék mondani. Ők komolyan gondolják :)"

Annál rosszabb. Tudjuk, hogy a fanatikusok bármire képesek.

"2 dolog miatt gyilkolnak az emberek:
    -hirtelen felindulásból/ vagy elmebetegségből
    -anyagi javakért"

Meg vallásuk (vagy vallási vezetőjük) parancsára.