• HUmanEmber41st
    Tulajdonképpen igazad van. A hozzád hasonló elméknek biztosan kielégítőbb, ha valaki három oldalban felvázolja a hét nap teremtést, mint ha négy évtizednyi kutatás és tucatnyi doktori értekezés végén elismeri, hogy nem tudjuk levezetni a finomszerkezeti állandó értékét. A Biblia és a védák megadják számodra a hőn áhított végleges, atombiztos, megkérdőjelezhetetlen állításokat. Könnyebb is elolvasni, megérteni, hisz annyival rövidebb, és még nagyon magyarázgatni se kell, a legprimitívebb afrikai törzsek is megértették. Ha valaki meg esetleg megkérdezné, hogy például akkor mik is azok a "mennyezet feletti vizek" Mózes könyvében, akkor meg jól el lehet hajtani a fenébe, mert mit kérdőjelezgeti itt a Szentírást.

Kukacos!
    Látszik, h csak a Bibliát ismered,és a katolikus egyház hozzáállását a dolgokhoz. Én itt egy egészen más szemléletet képviselnék, amit Te ( sem ) ismersz, és folyamatosan a katolikus eszmerendszert kritizálod teljesen jogosan!
    Leírom (remélem mostmár utoljára) nem vagyok katolikus!!!!!
    Ne rajtam kérjétek számon más katolikusok gondolatait, cselekedeteit!!!!
    Közöm nincs hozzájuk!

"Szerintem nem a nézeteid a zavarja itt az embereket, hanem a pökhendiséged. Mindenki számára kiderült, hogy nyilvánvalóan tájékozatlan vagy egy tucatnyi felmerült témában. Mégis, amikor csúnya vereséget szenvedsz egy kérdésben, azt nem ismered el, hanem úgy teszel, mintha a kérdés nem is létezett volna. Teszed ezt úgy, hogy magabiztosságod egy pillanatra sem csorbul, továbbra is mindenhez értesz."

Ezt én is elmondhatnám rólad, mert ( lásd fent) olyat kritizálsz, amit tényleg nem is ismersz..
    Itt ugyebár 2 eszmerendszer "csatázik"
    Az egyik azt mondja: nincs Isten, mert eddig nem találkoztam vele, akkor ezután sem fogok.
    A másik azt mondja: én megtaláltam Istent, gyere, neked is megmutatom!
    De ezt a módszert sajnos a materialisták nem tudják elfogadni mivel szubjektív, és kijelentik, h ezért nem bizonyítható. Le kéne már tenni az előítéletekről és kicsit tudományosan megvizsgálni a kérdést, elovasni 1-2 könyvet, kérdezni róluk a megfelelő személyektől...( nem tőlem)

"Teszed ezt úgy, hogy magabiztosságod egy pillanatra sem csorbul, továbbra is mindenhez értesz, noha kérdéseid gyakran már önmagukban értelmetlenek."

"Én kb annyira vagyok tájékozott a felsőbb szintű matematika/fizika dolgaiban, mint Te a vallási dolgokban."
    idézet lentebbről..valakivel összekeversz..

A tisztelet lehetne éppen kölcsönös, hiszen Te olyasmiket tudsz, amit én nem. Viszont nekem is van egy általad nem ismert tudásom.
    Én a tiedre azt mondom, hiányos, a végkövetkeztetésre nem ad konkrét válaszokat, csak valószínűségeket, véletlen történésekről beszél. Attól még engem érdekel, hol is tart a mai természettudomány.
    Te viszont teljesen lenézed az enyémet, mert általad ismeretlen helyről származik. Pedig az az ismeretlen hely minden emberben ott van, csak fel kellene fedeznie. Hogy önmagán belül? A nagy szubjektivitásban ? Bizony, az ám az igazi feltérképezetlen terület! Könnyű azt mondani, áh nincs ott semmi.
    És mi köze van az én belsőmnek a külső világhoz? A válasz odabent van :) de nem elég csak belesni, bizony be kell menni jó mélyre..