• HUmanEmber41st
    Kérlek gondold át mégegyszer!
    Miért indítanak a mai napig háborút?
    Ha nem a területszerzésért akkor miért?
    Azt sem értem, az evolúció vs teremtés témaköréhez hogy jön ide?

Innéttől Andrásnak is válaszolnék egyben.

Nem az a legnagyobb keresztény, aki halomra gyilkolja a többi embertársát Isten nevében.
    Igen a 10 parancsolatot Mózes kapta, de ezenfelül nagyos sok szigorú életviteli parancsot is kaptak a zsidók. Jézust kérdezték,ebből a sok szabályból/kötelességből mit tartsanak be ? Jézus azt mondta, h elég, ha ezt a 10-et betartják.
    Ez a 10 annyira világos, tömör, és félreérthetetlen, h aki ezt megszegi nem nevezheti magát semmilyen szinten Jézus követőjének.
    Mint mondottam nem vagyok keresztény vallású, ezért hiába is kéred számon rajtam azokat a szörnyűségeket, amit ezek a mocsok inkvizítorok elkövettek.
    A 10 parancsolatnak semmi köze az inkvizícióhoz.
    A középkorban a papság nyomatta a demagóg szövegeket, h nehogy fellázadjon a parasztság, teljesen kiforgatta a kereszténység eszmerendszerét és az elnyomó hatalom megfélemlítő eszközévé silányította.
    Példa:

Biztosan nem örülnél annak, ha egy hírhedt rablógyilkost hívnának úgy, mint Téged András. És a sajtóban naponta olvasnád a neved, mindenféle negatív jelzővel ellátva. Közöd nincs ahhoz a másikhoz, de ha valahol bemutatkozol, mindjárt gyanusan méregetnek ugye..
    Valami ilyen kapcsolat van a vallásos személyek meg azok között, akik csak a szájukkal vallásosak.
    Nézz meg pl 1 Jehova tanuját. Ismerek nem 1 személyt, akik vállalták a 3-4 év börtönt, minthogy bevonuljanak katonának.. meg rentgeteg példát tudnék mondani. Ők komolyan gondolják :)

A gazdagság hogy jön a gyilkolászáshoz? Egyébként a fenti állításból nem következik, hogy másnak könnyebb lenne bejutni.

Jézustól megkérdezte egy gazdag fiatalember, hogyan juthatna ő is a mennyek országába?
    Jézus azt mondta, h ossza szét minden vagyonát és tartsa be a 10 parancsolatot.

2 dolog miatt gyilkolnak az emberek:
    -hirtelen felindulásból/ vagy elmebetegségből
    -anyagi javakért