BiroAndras#483
"csak be akarod nekem bizonyítani, h szubjektív tapasztalataim nem a valóságból értek, hanem valamiféle halucináció következményei."
Ismétlem: Azt próbálom bizonyítani, hogy a szubjektív tapasztalat az szubjektív. Nem olyan bonyolult ez. Nem arról van szó, hogy biztosan tévedsz, hanem arról, hogy a te szubjektív tapasztalatod számomra semmilyen bizonyító erővel nem bír, és mellesleg közismert a szubjektív tapasztalat megbízhatatlansága.
"Láttam hallottam tapasztaltam, több éven keresztül, nem hallok hangokat a fejemben, amikor "történtek velem a dolgok", ritkán voltam egyedül :) amit átéltem, többen is átélték velem együtt."
Részletek? Talán az segít valamit, ha kicsit bővebben kifejted, hogy miről van szó. Ennyiből még az gondlnám véletlen, hogy valami szektába botlottál.
"És mivel " a tudomány fejlődése még nem zárult le" ezért én a világszemléletem miatt(is) erősen kételkedek abban, h a végeredményt ( mondjuk a GUT-ot )valaha is eléri. Közelít hozzá, ( mint parabola a nullához) de szerintem sose fogja elérni."
Ez még eddig akár igaz is lehet. Végülis mindent tudni elvileg sem lehetséges.
"Ezért tiltakozok itt ( magamban) h úgy tekitsenek az evolúció elméletére mint teljesen kísérletileg bebizonyított tényre ( mondjuk összeraknak 1 élő egysejtűt [nem vírust !!!!] teljesen élettelen-szervetlen anyagból.)"
Ez viszont már hibás következtetés. Attól, hogy mindent nem tudunk, amit tudunk, az nem lesz teljsesen bizonytalan. Már sokszor elmagyaráztam, hogy a kísérletekkel alaposan alátámasztott, és elméletileg konzisztens elmélet nem bizonyulhat tévesnek, csupán hiányosnak, vagy pontatlannak. A kísérletekkel igazolt elméletek közül még soha egy sem bizonyult hibásnak utólag. Mint már sokszor mondtam Newton mechanikáját ma is nagy sikerrel használjuk. De még egyes görög tudósok megfigyeléseit is (pl.: folyadékok felhajtóereje).
Kérdés:
Tegyük fel, hogy nincs evolúció:
- Mitől keletkeztek a fajok?
- Miért van a legegyszerűbbektől az emberig folytonos skála?
- Miért van a fajok közt megfigyelhető folytonos átmenet sok esetben?
- Miért van rengeteg sok kihalt élőlény?
- Miért vannak az egyedek közt kisebb nagyobb különbségek egy fajon belül?
- Mi határozza meg, hogy a születendő gyerek pontosan mely DNS szakaszokat melyik szülőtől örököl. Isten ilyen mélységig beleszól a dolgokba? És ha igen, milyen célból, és milyen módszer szerint? És akkor miért vannak genetikai betegségek?
- Miért lesznek rezisztensek a bacik az antibiotikumokra, és a rovarok a köülönféle vegyszerekre?
- Miért sikerült mesterségesen szelekcióval megváltoztatni az élőlények egyes tulajdonságait?
- Miért működik remekül a számítógéppel szimulált evolúció?