Végigolvastam a hozzászólásokat,örömmel tapasztaltam hogy vannak akik hasonlóan látják a dolgokat mint én.Szerintem az lenne a legjobb ha egyszerűen,logikusan és ésszerűen vizsgálnánk meg az alapkérdéseket.
Valószínűségek fokozatai:
1.egyáltalán nem valószínű
2.megvan az esély rá
3.Majdnem biztos hogy igaz
4.Biztos hogy igaz
-Alapkérdések-
1.Hogyan keletkezett az élet a földön?
Arra a tényre alapozom a valószínűségeket,hogy a legősibb életformák a sejmagnélküliek,megtalálták a megkövült maradványaikat,megállapították korukat.Semmilyen más életforma nem élhetett akkor a földön mikor azok már itt voltak!
Válaszok
a.-Bonyorult kémiai folyamatok során létrejöttek az első sejtmagnélküli élőlények.Ha majd le tudjuk utánozni ezt a módszert akkor elfogadhatjuk 100% osan,addig azonban valószínűsége:majdnem biztos hogy igaz.
b.-Egy korlátlan hatalommal rendelkező lény teremtette az első sejtmagnélküli élőlényeket.Ez a korlátlan hatalommal rendelkező lény:Isten,istenek,Q,6.dimenzió lakói....
Miért tett volna ilyet?Akkor miért nem egyből valami összetettebbet teremtett?A földi élet nem 6 és nem 7 nap alatt teremtődött ez tény,ebből és a korábbi tényeből egyértelműen következtethetünk,hogy a bibliai teremtéstörténet hitelessége megkérdőjelezhető-> a biblia többi része sem igaz->hasonló más vallások teremtéstörténetei sem igazak.
valószínűsége:egyáltalán nem valószínű.
c.A földi élet az űrből származik.Elképzelhető,hogy kezdetleges életformák,egy meteoron vagy üstökösön utazva eljutottak ide,de valahol akkor is ki kellett alakulnia.
valószínűsége:megvan az esély rá.
d.A földi életet idegenek hozták ide.Talán csak egy baleset folytán,ahogy mi is viszunk az eszközeinken mikróbákat a marsra vagy a holdra,de ha annyira fejlettek erre biztos ügyelnek.De a valószínűbb,hogy szándékosan helyeztek el kezdetleges életet a földön,talán azért hogy tanulmányozzák az evolúció folyamatát,vagy más okból.
Valószínűsége:megvan az esély rá.
Másik alapkérdés:Az ember állatokból fejlődött ki vagy sem?
Itt arra a tényre alapozom a valószínűségeket,hogy az ember és az állatok dns-e is nagy mértékben azonos.
a.-A majmok lejöttek a fákról,itt a felegyenesedett járás volt a hatékonyabb,az ősember csontszerkezete úgy alakult,hogy egyre nagyobb koponyát bírt el->egyre nagyobb lett az agytérfogat->kialakult a ma élő ember.
Valószínűsége:majdnem biztos hogy igaz.
b.-Egy krolátlan hatalommal rendelkező lény megteremtette a főemlősőket(itt is fel kelett használnia a korábbi állatok dns-ét),vagy azok dns-ét felhasználva megteremtette az embert.Egy korlátlan hatalommal rendelkező lény miért tett volna ilyet?Miért nem valami egyedülállóbbat teremtett,és miért nem egy jobb világot...
valósznínűsége:Egyáltalán nem valószínű.
c.-Az embert az idegenek választották külön az állatoktól,azok dns-ét felhasználva,majd minden nyom nélkül eltűntek.Bármennyire is kicsi,de a valószínűsége:megvan az esély rá.
Nagyjából így látom a helyzetet.
Boldog karácsonyt mindenkinek!