zerke#23
> A vallással addig semmi bajom míg nem próbálják meg mindenkire ráerőszakolni
Szerintem sem kene senkire raeroszakolni.
> a vallási iskolákat is be kéne szüntetni
Nem kotelezo odajarni. Ha nem jelentkeznek, akkor megszunnek maguktol. Ez demokratikus. Ha eroszakkal bezarjuk, az kevesbe.
> Mindenkinek magánügye miben hisz,de ha már másokat próbálnak befolyásolni ezzel azt már nem nézem jó szemmel.
Teljesen egyetertek, de szerintem ehhez hasonloan a vallasellenesseget se eroltessuk ra senkire. Engem csoppet irritalt kozepiskolaban, hogy a vallasrol cinikusan beszeltek az objektivitas helyett.
> Ha megnézzük a keresztény valláson belül sincs egyetértés mindenben,nembeszélve más vallásokról amik több szempontból is ellentmondásban állnak a keresztény vallással.És ki dönti el melyik az igaz?
A tudomanyon belul sincs egyetertes.
> Minden vallásnak ugyanannyi bizonyítéka van rá hogy az ő világnézetük a helyes,vagyis semmi.
Ha kicsit kiterjesztjuk a Matrix c. film mogotti filozofikus elmeletet, miszerint a valosagot nem tudjuk bizonyitani, azaz pl. lehet, hogy az ufok tegnap hoztak letre minket, mindenkibe beleultettek az emlekeit, es tegnapelott nem is letezett a Fold, nos ilyen alapon az egvilagon _semmire_ sincs bizonyitek. Szoval egyetertek, de ez nem csak a vallasossaggal, hanem az ateizmussal is igy van.
> Csak sokan elsiklanak a bizonyítékok felett,vagy hamisnak mondják ki ezeket.
A Torinoi Lepel is csak hamisitvany...
> És nem kéne szembeállítani a tényeket a vallással
Forditsuk meg a dolgot.
Engem nem gyoztek meg az evolucios elmelet bizonyitekai. Legjobb tudomasom szerint meg a szakik szerint is csak elmelet. Nincs teljesen alatamasztva. Nem hiszek benne. Az en szavam ezen a teruleten ugyse er sokat, kit zavar, ha nem hiszek benne?
Ellenben meg kellett tanulnom, es vissza kellett mondanom. Megvontam a vallamat, visszamondtam, na es? Nem hiszek benne akkor se. Na igy sikerult a nem-vallast rameroltetni.