BiroAndras#222
"Te ugyanolyan demagóg vagy, mint az inkvizíció.."
Az inkvizíció a vallás nevében gyilkol. Ez öngól.
"Igen, én is ateista voltam sokáig, de aztán " utánanéztem a dolgoknak" és rájöttem, h nem volt igazam :)"
Rosszul néztél utánna. Érdemes lett volna tudományokkal is foglalkozni egy keveset.
"Itt nem arról van szó, h a term tudományoknak nincs igaza. Amit megfigyelnek, az úgy is van ( legtöbbször ) Akkor van gáz, mikor következtetéseket kezdenek levonni, hibás kiindulási alapokkal."
Miből gondolod, hogy a te kiindulási alapod jobb?
A tudomány következtetései igen gyakran bizonyultak helyesnek. A másik oldalról pont az ellenkezője mondható el. Pl. hány világvége jóslat vált valóra eddig?
"A genetikusoknak nem sikerült továbbörökíteni 1 kis virágban ( SG cikk )hibás gént, mert a 3. generációban már nem volt fellelhető."
A cikkben le is volt írva, hogy miért. Nem Isten tüntette el.
"Darwin sokmindent megfigyelt, sokféle állatot növényt látott, és ebből következtetéseket vont le. Csak ő még nem ismerte a sejt szaporító mechanizmusát ( DNS, RNS, stb), különben nem jutott volna arra a következtetésre, h a FAJOK egy közös ősből alakulnak ki."
Szeritnem a DNS pont hogy az egyik legerősebb érv az evolúció mellett, hiszen az a működésének az alapja.
"Szal a fent említett halacska 750 m mélyen él a tengerben, ahova már semmilyen fény nem hatol le.
Zsákmányát magához csalogatja egy nyúlvány segítségével, mely a szája felett nől ki és a vége zölden foszforeszkál.
A csalit mozgatva csalja magához a kíváncsi kisebb halakat.
Kérlek fejtsd ki, hogyan alakulhatott ki ez a fajta hal Darwin szerint?"
Idézet ugyanonnan: a lámpás nem pusztán az állat testének egyszerû kinövése. Olyan különleges baktériumok találhatók benne, amelyek lumineszkáló (a sötétben fényt kibocsátó) vegyi anyagokat képesek elõállítani.
Tehát szimbiózisról van szó. Sokféle baktérium állít elő fényt emésztési folyamatának melléktermékeként. Az egyik ilyen faj egyszerűen megtelepedett a hal orrán (pl. mert a hal zsákmányából ők is táplálékhoz jutottak), a hal meg kihasználta a fényt a zsákmányszerzéshez. Lehet, hogy először fertőzésnek indult, mint mondjuk az embernél a herpesz, de mivel segített a halnak a táplálékszerzésben, szimbiózissá fejlődött. Az ember belében is élnek olyan bacik, amik az emésztést segítik, nélkülük talán nem is maradnánk életben.
A nyúlvány vagy egy eredetileg más célra szolgáló szervből alakult át, vagy pedig azért nőtt, hogy könnyebb legyen mozgatni a fényt.