strogg#59
Ez nem újdonság amit mondasz. Rengeteg látszat fejlődést mutattak fel, amit én vulgárisan "parasztvakításnak" hívok.A dolog lényege, hogy sok user csak wint látott még életében, és nekik beadható, hogy az új funkció valóban feature, mert nem tudja, hogy xy Os -ben már létezik 1-2-5-10 éve.
Én egy dolgoban teszem "bűnössé" az m$-t. Természetessé tettek olyan fogalmakat, amelyek egyáltalán nem kellene azoknak lenniük. Fagyások, kártevők, stb... A történet arról szól, hogy összeloptak egy csomó mindent, addig csiszolgatták egymáshoz amíg egyik sem működött megfelelően, és amikor kibuktak az ebből fakadó hibák,akkor elkezdték előadni, hogy "hát ez természetes dolog az informatikában, de majd javítju ka köv. verzióban, és kevesebb elsz belőlük".
továbbá: természetessé tették, hogy csak használni van jogod, drágába kerül a szoftver, a gyártó nem vonható felelőségre ha abból neked súlyos károd adódik, és folyamatosan fenyegetnek, hogy büntető jogi témakör, ha a haverodnak átírod. A kulcsszó itt is a pénz. Ugyanis mindezt úgy engedik meg maguknak, hogy TE fizetsz. Nem is keveset. Tehát ha valakinek lehetnének elvárásai, és jogai az te vagy, mert fizettél. Nah itt siklott ki a felállás. Tehát e legfőbb bűnük, hogy a vásárló réteget tudatosan hozzábutították a cég policy-hez. Ezért terjed nagyon apránként a nyílt forrás, mert a felhasználóknak eszmélniük kell, és egy ilyen folyamat sosem volt gyors. Még az informatikában sem az. De a lényeg, hogy eszmélnek. Én ennek örülök.