Itt a Vista újabb előzetese

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

EvilDevil
A sok fikázás... szánalmasan nevetséges Winfos-Pistázás helyett foglalkozzatok az imádott Linuxotokkal... bár számomra egyértelmû, hogy itt valami ellen(Windows) vagytok és nem valami mellett(Linux)... ehhez társul még a Anti-Windows divatirányzat + a krónikus kisebbségérzésetek

a Linux topic kong az ürességtõl... mint a fejetek!!

Linux

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

EvilDevil
a moderátorok kioszthatnának már egy-két büntetõpontot a spambajnokoknak!!! Bár az SG MS/Win ellenessége köztudott...és ugyebár a saját híveinket nem bántjuk...

A sok üres duma helyett inkább olvassátok ezt:

Paul Thurrott's SuperSite for Windows

h4x0r
Hmmm... Hova tûntek a nem OpenSource rajongók? 😊

NEXUS, Caro: Szerintem még mindíg a Gentoo csomagkezelõjét írtad le (a portage rendszert). Bár a portage használható platform-függetlenül is (annyira, hogy WinNT-re is van forkja)...

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Igen, de majd lehet örülni, mert biztos C#-ben fejlesztik, úgyhogy nem marad kihasználatlan a proci a Notepadnél sem. 😄

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Elõtte nem szokták elkérni a kódját, hogy legális-e mielõtt hozzádszólnak?

atlagember
Én egyszer felhívtam egy Word-ös problémával a microsoft információs számát, mivel legális verzióval dolgoztam. Elmondtam, hogy milyen hibával találkoztam. A válasz az volt, hogy ez nem hiba, hanem tulajdonság. Na azóta nem hívom fel õket semmivel, hanem minden hibát én is tulajdonságnak aposztrófálok.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

caro: én inkább egy nagyon kultúr telepítõt szeretnék végre látni linuxban. A synaptic enyhén szólva használhatatlan, és a csomagkezelést is át kéne gondolni végre úrja, mert nagyon kényelmetlen tud lenni ám.
NEXUS6
Ugyan már!
Jegyzettömb, meg médiapléjer biztos van benne😉))

Ja meg passziánsz!!! (Az a legfontosabb)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

dokar
több mint 2GB ez a sz@ros Winfos Pista???

CPU Tuning Toplista http://cputuning.net

NEXUS6
Mint béna júzer csatlakozom az elöttem szólóhoz😉)) Szerintem is ez a Lin egyik nagy hiányossága felhasználói szempontból!

Az OpenGL Felület az teccene!😉)))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Nem egészen így gondoltam.
Valami installer féle inkább, a make fölé.
Tehát ugye ha installálni akarsz forrásból, akkor baj van.
Le kell szedni egy csomó csomagot, köztük develeket, amikre pedig a fordítás után nincs is szükséged.
És lehet, hogy az adott disztribúcióban nincs is bent az a (devel) csomag.
Ezért kéne valahová egy ilyen adatbázis, ami tartalmazza a csomagok(források) elérhetõségeit és függõségeit.
Ha van bináris a disztribúcióhoz, akkor leszedi azt, ha nincs leszedi a forrást.
Ha ennek a forrásnak nincs meg valami más, akkor leszedi annak a forrását is, és ezt egészen a glibc-ig, ha kell.
Utána lefordítja ezeket, és akkor már tudja fordítani a programot is.
Szép rekurzív struktúra 😊
Na onnan mehet a make install.
És ezt az egészet lehetõleg egy UI-ba.
Lehet stdio, ncurses, X, meg akár OpenGL interfésze<#vigyor0>.
Szóval hogy user-friendly legyen a dolog, mert én akiknek linuxot raktam ez volt a fõ bajuk: hogy mindig én mentem át, ha installálni kellett valamit 😊

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Ez nem újdonság amit mondasz. Rengeteg látszat fejlõdést mutattak fel, amit én vulgárisan "parasztvakításnak" hívok.A dolog lényege, hogy sok user csak wint látott még életében, és nekik beadható, hogy az új funkció valóban feature, mert nem tudja, hogy xy Os -ben már létezik 1-2-5-10 éve.
Én egy dolgoban teszem "bûnössé" az m$-t. Természetessé tettek olyan fogalmakat, amelyek egyáltalán nem kellene azoknak lenniük. Fagyások, kártevõk, stb... A történet arról szól, hogy összeloptak egy csomó mindent, addig csiszolgatták egymáshoz amíg egyik sem mûködött megfelelõen, és amikor kibuktak az ebbõl fakadó hibák,akkor elkezdték elõadni, hogy "hát ez természetes dolog az informatikában, de majd javítju ka köv. verzióban, és kevesebb elsz belõlük".
továbbá: természetessé tették, hogy csak használni van jogod, drágába kerül a szoftver, a gyártó nem vonható felelõségre ha abból neked súlyos károd adódik, és folyamatosan fenyegetnek, hogy büntetõ jogi témakör, ha a haverodnak átírod. A kulcsszó itt is a pénz. Ugyanis mindezt úgy engedik meg maguknak, hogy TE fizetsz. Nem is keveset. Tehát ha valakinek lehetnének elvárásai, és jogai az te vagy, mert fizettél. Nah itt siklott ki a felállás. Tehát e legfõbb bûnük, hogy a vásárló réteget tudatosan hozzábutították a cég policy-hez. Ezért terjed nagyon apránként a nyílt forrás, mert a felhasználóknak eszmélniük kell, és egy ilyen folyamat sosem volt gyors. Még az informatikában sem az. De a lényeg, hogy eszmélnek. Én ennek örülök.
NEXUS6
Látva a rengeteg próbálkozást a "megfejtésére", néha az az érzésem, hogy a M$ direkt épített bele valami szopatást, és nem csak egy sima, célszerûen megtervezett fájlrendszerrõl van szó.😉

NEXUS6
Néha én is szopatom magam az OO. val, amikor a fõnök titkárnõjének átküldöm az anyagot opendokumentumként😉

Istenem, de jól jönne egy olyan OS 2005-ben, ami tud olyat mint pl hogy datatypes.
Nem ismeri fel a progi/os a fájlt?
Semmi gond! 10 másodperc és a probléma megoldható, MINDEN telepített progira.

Csak ez a rengeteg nagy "fejlõdés" ne lenne, amit a M$ hozott az IT-ben az utóbbi 20 évben! A Vista viszont tényleg pofásan néz ki😉
Már csak azt kéne tudni, hogy mik azok az inkredblenjúfícsörök amivel majd elkápráztassák nem csak a mélyentisztelt nagyérdemût, hanem azokat is, akik dolgoznak is a rendszerrel.

NEXUS6
Tökre egyetértek.
Ez szégyen, a win egyéb "apró" hiányosságaival egyetemben.

Ettõl persze még használható, meg minden, de ha valaki életszerû (értsd vegyes) rendszert akar összehozni akkor vért fog pisilni. Persze építhetsz pl pure winXP rendszert, jó sok pénzért. Csak az ilyen tiszta rendszerek viszont biztonsági szempontból kétségesek.

A repülõgépen/ürhajókon, már évtizedek óta alkalmazzák azt az elvet, hogy különbözõ architektúrákat (HW+SW) alkalmaznak, mert tuti, hogy ua hiba mindnél nem fog jelentkezni, és valamelyik mindíg mûködõképes marad.

Szal a net mûködése nagyban köszönhetõ annak, hogy a mélyentisztelt M$ minden törekvése ellenére nem mindenhol használnak M$ OS-eket. A 100% egyenlõ lenne a civilizáció végével.

caro:
A gentoo pontosan ezt csinálja😊
Leszedi a forrást, és ha látja, hogy kell valami, annak is lekapja a forrását, lefordítja, aztán fordítja azt, amit kértél tõle 😊

Én az össze memória kártyámat, és a pendrive-ot ext3 -ra formáztam. Ha valaki elkérte a pendrive-ot, általában elkezdett sírni, hogy a winje nem látja. Ekkor széttárta ma kezemet, és mondtam., hogy sajnálom, ha ilyen az oprendszere, ahol én mozgok mindenki tudta kezelni. 😊))))
Ugyanezt szoktam az .odt -vel is 😊
Csak tudod annyi a különbség, hogy amíg én mondom, hogy neki ahhoz OO.o kell, az a usernek 0 foritnos móka. Amikor engem akarnak kötelezni a .doc -ra fellázadok, ugyanis az nekem 100e forintos beruházás, szóval általában elküldöm oda, amit most nem lenen ildomos leírni 😊
NTFS:
Ha egyszer rájönnek, akkor utána minden fogja tudni kezelni 😊
Bár a vistánál gondolom megint fognak változtatni.
Én mindig is mondtam, hogy ext3-at használjanak 😊

Strogg, te közel vagy az open fejlesztésekhez, van egy ötletem, ami nagyban megkönnyítené a felhasználók életét.
Linux alatt a legnehezebb olyan programot felinstallálni, ami nem része a disztribúciónak.
De ennek ellenére ott a forrásszintû kompatibilitás.
Szóval arra gondoltam, hogy nem lehetne-e a fordítást automatizálni?
Hogy a configure ne csak kiírja, hogy nincs meg a valami, vagy a valami-devel csomag, hanem akkor menjen fel a netre, szedje le, ha kell fordítson is, és ezt addig, amíg össze nem szedi a kellõ részeket.
És a végén lefordítaná a progit is, és installná.
Mit gondolsz?

Hát az NTFS történet egyértelmûen arról szól, hogy NE használj mást mint wint, mert ha megpróbálkozol ezzel, legyen belõle gondod.

Mindezt úgy, hogy valahol nevetséges. Tehát egy OS 2005-ben csak a FAT,NTFS,iso9660,és DVD-t olvassa alapból, az eléggé szánalmas. Nem tudom fejlett OS-nek tekinteni amíg ilyen evidens dolgokat nem tud. Sajnálom.
NEXUS6
Asszem ha haza érek letesztelem az AROS legújabb LiveCD-jét😉)))
Jelenleg ez meg a ReactOS a kedvencem, mert pontosan kifejezik azt amire a hómjúzernek szüksége van.

Kicsi, gyors, könnyen kezelhetõ, a régebbi progikkal is kompatibilis OS.

Azért kíváncsi vagyok hogy a winyóból mit fog látni. A az NTFS-el nem igazán tud egyik OS sem megbírkózni. (Ez is egy apró kis inkorrektség a M$-tõl, hogy nem teszi nyílt szabvánnyá!)

NEXUS6
Nekem is úgy tûnik, mintha ellestek volna valami openosat.😉

Csak az a gond, hogy pl a Linuxnál végsõ soron nincs költségvonzata, az új verziók feltelepítésének. Ezért egy permanens fejlõdés van, ahol a különbözõ verziók szelekciójának csak a használhatóság a kritérium.
Ezzel szemben, az új winverzióra való áttérésnek a régi winek akadályt jelentenek. Ami azt jelenti, hogy a júzer csak akkor tér át ha nagyon muszály. Szal végsõsoron az áttérés költségeinek bele kell férnie az IT keretbe, és nem elég csak jobbnak lennie mint az elõzõnek. (persze wareznél ez ugyan úgy mûxik mint az opennél😉.

Másrészt a tesztelõk körét is korlátozzák, és nincs meg az a morális ösztönzés sem, ami az open fejlesztéseknél.

MrCrowly:
Jól látod. Billi, és Steve bácsi nem egyszer kijelentette, hogy igyekeznek tanulni a linuxtól, és szép lassan, apró lépésekben, de kezdik átvenni a bazár elv több lépését. Igen, ez a sok build kísértetiesen emlékeztet a linuxos "add ki gyorsan" elvre, és ezt próbálják összeegyeztetni a saját, m$ féle policy-vel.

És csatlakozom NEXUS -hoz. A világnak jóval színesebbnek kéne lennie, és ezt ugatom állandóan. Igensi tessék megnézni a BeOS-t, a BSD-ket, a Linuxokat, és a wineket. És ez csa ka felszín, mert vannak még jócskán picike OS-ek, amelyek érdemesek a figyelemre. Pl: MenuetOS, amely egy egyetlen floppy-s grafikus OS, amit 100%-ban assemby-ben írt a srác, és félelmetes, hogy a méretéhez képest milyen tudása van. Vagy a SkyOS, amely amolyan BeOS like rendszer, és igyekszik a beos, és a linux jobb elemeit ötvözni. (Nagyon szimpatikus elképzelés) Vagy ott van ReactOS, amely egy nyílt forrású erõsen Windows kompatibilis OS akar lenni, és össze is fog neki jönni egy idõ után. Egy sasolást megér.
Szóval tessék nézelõdni. 😊
NEXUS6
Én is jól szórakozom!😉

Másrészt tudod mi a gáz?
Csak az hogy van egyik meg másik oldal. Van Linux meg Win, és más semmi. És ez sajnos leginkább az emberkék fejében van így!
"M$fan vagy? Nem? Akkor Linux buzi vagy!"

Én azért egy színesebb világban hiszek!

Coornail
"A Windows SuperFetch a gyakran használt adatok tárolására szakosodott, és ezek gyors eléréséhez még az eltávolítható tárolókat (például USB flashmemória) is memóriaként használhatja fel."
Hogy is hivjak ezt? Mmmm... Swap? =D
Masreszt az usb tenyleg olyan baromi gyors, hogy megeri memoriakent hasznalni....

atlagember
És mit kell vele csinálni, ha letöltöttem?

Mit nem használak ? Nekem most is van fél képernyõt lefedõ ikonból pár darab ,ha csipás szemmel leülök a gép elé lássam mire kattintok 😊
Ez tény és való de remélem miharabb elbuknak az ilyen oldalak vagy megcsinálják rendesen

EvilDevil
olvasni tudsz?? annyit írtam hogy tetszik.. február környékén jön a Beta 2 amiben minden feature benne lesz! Ha majd azt láttad akkor fanyalogj...

és sose használták😄

mousee
Na, má megin megy a flém... Már én is csak röhögök rajta 😊) Mindegyik védi a sajátját foggal körömmel 😊)

Mókás látvány...

Mind a kettõ jó... csak a mindegyik másra 😊)

UI: sorry az off-ért

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Valaki a wines táborból megerõsítené hogy az elõzõleg kiadott rendszerekbõl nem volt ennyi "nyilvános" pre build? Olyan érzésem van mintha a Linus féle "adj ki gyorsan..." elvet látnám pepitában.
Az inkább én vagyok, az rá nem jellemzõ annyira 😊

dester
Ja, nem vagy linuxláma csak linuxbuzi.😊

NEXUS6
Ja, csak egy gond van!
Hogy nem vagyok linuxláma!

Amúgy te melyik állatfajhoz tartozol?

EvilDevil
Javaslom a Prohardver fórumot.. az tele van Linux lámákkal... otthonosan éreznéd magad! <#eplus2><#vigyor1>

Ha pedig bdtf akkor elõször windows alatt nézd meg a html forrásban az ip címet, ugyanis linux alatt egy másik - használhatatlan - ip címet ad meg!!!
Ha BME, akkor:
frame3.eik.bme.hu
frame4.eik.bme.hu
frame5.eik.bme.hu
frame6.eik.bme.hu

NEXUS6
Te hol voltál az utóbbi 10 évben? M$ vs. Netscape per!
Mond valamit?

NEXUS6
Szal senki nem kíváncsi a hozzászólásaimra? Ehhez képest te pont az én hozzászólásomra reagáltál!😉

Amúgy te valami arkóven klón vagy?

Ha gondolod téged is szivesen fikázlak, ha így akarsz némi ismertségre szert tenni.😉

jonnie
Neptunról csak annyit hogy a BMF-esek már "örülhetnek" a szép új neptunnak ami ie és firefox kompatibilis, és többnyire mûködik is már.

Csodálatos ,más rendszerben már 10 éve van. Iszonytos fejlõdés egy ilyen szegény cégtõl.
Linux alatt rdesktop, win alatt pedig a beépített remote desktop client. Neptunos honlapokon szokott lenni leírás, használandó hostnévrõl, úgyhogy ha rákérdezel bizonyára elmondják...így nem kell IP-vel szarakodnod.

Zsoltika 007
Ok. Köszi! <#worship>
Most már mehet linuxon is. Csak majd valahogy ki kell derítenem milyen ip-t kell megadni neki.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Legyen már eszed jóember... a MS-nak annyi pénze van, hogy zsebbõl felvásárolhatná az Apple-t az IBM-et, és mondjuk egy nagyobb afrikai országot. Utána is maradna annyi pénze, hogy az alkalmazottakat kifizesse.

Egyedül azért nem teszi, mert a bíróságok nem hagynák.
Igen, de akkor lehessen törölni is!
Én is az összes csomagot letörlöm, amit felrakok, de nem kell, ne foglalják a helyet a vinyón, ne nyissanak meg file-okat, és ne hagyjanak biztonsági réseket!

Igen.
A remote desktopot is a citrix csinálja, csak mellékesen gyártottak egy activeX klienst is.
De van ezer féle. Javás is asszem.

ironmaiden
Legálisan sztem. csak úgy ha bejegyzett tester vagy a microsoftnál. Illetve ha osztogatják vmelyik kiállitáson. Ilyen is volt már.
atlagember
Hogyan lehetne hozzájutni egy tesztelésre szánt példányhoz?

Persze hogy õk a legnagyobb részvényesek. Egyszer egy Bill nevü emberke (vajon ki lehet) átvert egy Steve Job nevüt... A többi történelem
Oldal 1 / 2Következő →