Meddig lehet elmenni?
-
rolika #151 3 éve nyáron költöztem egy vidéki családi házba, és persze megtartottuk az ilyenkor kötelező házavató bulit...
nem szóltunk senkinek, nem jelentettük be, persze hangoskodtunk, ezerrel ment kint a teraszon a zene.
a rendőrséget a szomszéd utcából hívták ki paraszték, érdekes módon a közvetlen szomszédokat nem zavarta a dolog.
szóval jött a közeg, ki se szállt a kocsiból, csak mondta, hogy vegyünk vissza, blabla, meg 100000 ft-ra megbüntethet (tényleg iszonyú hangosak voltunk :). már eléggé be voltam állva :), de egy gyors fejszámolásra még futotta: voltunk 20-an, összedobjuk, úgyhogy nem törődtem vele. be akartam hívni őket (mert ketten voltak), hogy nézzék meg, nem vagyunk vadállatok, csak hát nem mindennap vesz az ember házat meg minden. azt mondta, hogy be sem jöhet hozzám, a kertkaput nem lépheti át!
persze az egész dologból nem lett semmi :)
ja, a legjobb az egészben, hogy vasút mellett lakunk, és ha jött egy vonat, totál elnyomta az egész zajt. az nem zavarja a kedves távoli szomszédot?
szóval szerintem ez az egész fel van fújva, és az emberek jó-/rosszindulatán múlik, mi lesz belőle.
meg van még egy sztorim:
ez már nagyon régen, vagy 15 éve történt. még szüleimnél laktam, egy csendes kis zsákutcában, családi házas környéken. a szomszéd (elég nagy gengszter, azóta börtönviselt is :) rendezett egy oltári nagy partit: hatalmas reflexhangfalakat hozatott, dj+keverőpult, ilyesmi, asztalok a kertben, igazi kertiparti :)
kb olyan volt, mint egy kis sörfesztivál, bár hangzavarban semmiben nem maradt el egy kocerttől. egész éjjel nem aludtunk, de apámék azt mondták (és én is úgy gondoltam), hogy egyszer kibírjuk (egyébként előtte nekünk szólt ez a szomszéd, bár azért ekkora durvulatra nem számítottunk). tényleg kibírtuk :)
másnap mesélte a fickó (miközben pajszerrel feszítette ki a földből az asztalokat és székeket, mert azokon táncoltak, és bedöngölték őket :), hogy persze kihívták a rendőrőket, de azok még az utcába se tudtak bejönni, mert tele volt kocsival 100 m hosszan(!), és csak gyalog ótvarkodtak oda, de elzavarta őket. ebből se lett semmi, csak egy jó kis sztori.