• Turmoil
    #60
    Einstein egyenleteiben van valami ilyen az osztóban: 1-v²/c²

    Ez 0 sebességnél 1, a fénysbesség felénél 0.75, háromnegyedénél 0.43, 90%-nál 0.19, 99%-nál ~0.02, 100%-nál végtelen, ill. 0-val való osztást eredményezne.

    Szóval annyi az egész, hogy fénysebességnél a tömeg lenne végtelen, azt meg csak végtelen további energiával lehetne tovább gyorsítani, ami egyelőre lehetetlen, de talán csak azért, mert nem ismerjük a viszonyokat ilyen állapotban.
    Mert ugye a tömeg görbíti a teret. Ha végtelen a tömeg, akkor az végtelenül összehúzná az univerzumot, tehát belépne a Warp10, azaz a hajónk képes lenne egy azon pillanatben elfoglani az univerzum összes terét, de természetesen ezen az univerzum összes anyagmennyiségével osztoznia kellene:) És ha elég ügyesek a hajó tervezői, akkor a sebesség hirtelen lecsökkentésével visszaállhat a normális térszerkezet és szerencsés esetben a hajó azon a ponton tartózkodik, ahova épp menni akartunk:)

    Aztán még van pár érdekes momentum. Állítólag a Föld a forgásánek megfelelően a tér szerkezete is meggörbül, mintha megcsavarnénk egy kicsit a hálót. Vajon egy jóval nagyobb forgó tömeg mit csinál a körülötte található térrel?

    És egyáltalán, azok, akik részei ennek a térnek, vajon érzékelik-e, hogy a tér velük együtt (vagy csak rajtuk keresztül) görbül?
    Mert így az is előfordulhat, hogy össze-vissza görbülünk a térrel. Már ha egyáltalán létezik a tér és nem csak érzékcsalódás az egész...

    Stb., stb... Ebbe szerintem már jóőár ember belezöldült, én nem szeretnék:)