• Tinman #92
    Haxoror:

    "pl ha megkapnánk az univerzális minden-betegséget-gyógyító trutyit, mindenki elélne 90-100 évig a bolygó simán összeomlana és tömegek halnának meg éhezésben és háborúkban."

    1. Nem ezen a téren segítenének először úgy gondolom, hanem azokon a problémkon amiket mi már nem tudunk megoldani (globális felmelegedés, biztonságos és környezetbarát energiaforrás, ezzel együtt pedig új gazdasági modell.)
    2. Ha kapnánk egy ilyen "csodaszert" akkor nem gondolod, hogy kapnánk mellé valami olyat is ami megoldja az éhínséget?
    3. Szvsz nem ártana némi segítség meteor elhárítás ill. vírusok ügyben, hogy a környezetszennyező anyagok mellőzésének lehetőségét már ne is említsem. Persze ez nehéz kérdés... ha az alienek a csápjaik nyújtják nekünk már 2. nap az eszköz kellene amivel fénysebességgel utazhatunk.

    Goblin: Fejletlenek vagyunk... sőt! Ha feltételezzük, hogy az eddig észlelt idegen lények járművei fénysebességel vagy annál gyorsabban vagy a féreglyukak segítségével képesek valamilyen módon közlekedni, akkor hozzájuk képest az orrunkban turkáló és a saját ürülékünknek örvendő majmok szintjén állunk.

    A technikai fejletségnél egyvalami fontosabb: A fejlett gondolkodásmód, mely természetesen default magában foglalja az olyan sokunk számára ismeretlen fogalmakat, mint az empátia, az önfeláldozás képessége, a magas színtű tolerancia stb.
    Majd ha ezekben gyakorlottak leszünk, akkor elmondhatjuk, hogy civilizáltak vagyunk.
    Sokan a civilizáció alatt a technológiai fejlettség mértékére asszociálnak azonnal, pedig ez így önmagában kevés.
    Amíg képes nyereségvágyból, sportból, hobbiból, szadizmusból ölni, kínozni a fajtánk, addig nagyon alacsony szinten vagyunk.

    Poén: És mi van akkor, ha nem minket találnak érdekesnek hanem a szarvasmarhákat?
    Elvégre több megcsonkított marhatetemet találtak, mint ahány ember beszámolt arról, hogy elvitték az ufókok. LOL