• sonicXX
    #104
    Szerintem a multiverzumban az intelligens fajok között egyvalami konstansan jelen van: a kíváncsiság. Kizárt, hogy egy érdektelen faj komoly fejlődésen menjen át, illetve hogy fejlődjön. Ha van nem-kíváncsi értelmes, akár a miénkhez közelítő értelmes lét más bolygókon, akkor azt max mesterségesen hozhatták létre.

    Ezzel azt akarom mondani, hogy egy többmillió éves, legalább emberi értelemben vett értelmes lét számára szerintem a kíváncsiság és a felfedezés, a vizsgálódás élménye is elég indokot adhat egy ekkora útra. A kíváncsiságot egy valami elégíti ki: az új információk. Ha egy határtalanul kíváncsi fajról beszélünk, akkor érthető, hogy az új információkért a multiverzum másik csücskébe is útrakelnek akár.

    Mi biztos iszonyú sokat tanulhatnánk tőlük, de hogy ők is tőlünk, az fix! Gondolj csak bele, lehet hogy egészen kis vacak dolgokat tudunk, de lehet hogy ők egy egészen kis vacak dolog miatt nem tudnak elérni valamit. Ami pedig náluk kis vacak, az nálunk mérföld kő. Csak terjeszd ki a "több szem többet lát" közmondást az univerzumok egészére, és megérted mire célzok.