• Gabo
    Nekem is A510 van és kicsit Én is hiányoltam a felsorolásból. Viszont az is tény, hogy az A520-ról belinkelt oldalon erről is említés esik.
    Amúgy véleményem szerint a "Igaz csak 3mp..." kijelentés legfeljebb csak a megapixel háború szempontjából helytálló. 3mpixel a hagyományos 10x15 cm-es képekhez bőven jó minőséget ad. (Netre, honlapra pedig már sok is.) Családi használatra ennél nagyobb képekre pedig ritkán van igény. A zajszint és a kisméretű objektívek minősége miatt egy jó érzésű fotós nem fog egy kompakt géppel készült fotóból A3-as vagy poszter méretű képet nyomtatni amúgy se.
    Persze egy nagyobb felbontású képet lehet még szerkesztgetni, vagdalni, de akiknek a kompakt gépeket szánják azok szerintem ritkán fognak ezzel foglalkozni. Innentől pedig nem szól másról a dolog, mint a PR "szak"emberek által erőltetett versenyről. "Legyen minél nagyobb a felbontás, mert az jól mutat a dobozra írva." Csak az a szomorú, hogy a 8 mpixeles képet sokszor a zajszűrés ellenére is még le kell méretezni ahhoz, hogy használható legyen... Akkor meg mi értelme?
    Persze ez csak egy szubjektív vélemény.