• Hajnalcat
    #268
    "Floyd Landis doppingolt a Touron?

    A dán Ekstra Bladet lap értesülései szerint a Tour de France-on győztes amerikai Floyd Landis dopping-mintája bizonyult pozitívnak a minap az egyik párizsi dopping-laboratóriumban.

    Amint arról már korábban beszámoltunk, az egyik Tour de France-on szereplő kerékpáros doppingmintája pozitív lett. Ezt a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) jelentette be, de a vétkes nevét csak a B-minta elvégzése után hozzák majd nyilvánosságra.

    Dán lapértesülések szerint a vétkes kerekes nem más, mint maga a Tour amerikai győztese Floyd Landis. A versenyzőt a 17. szakaszon aratott bravúros győzelme után ellenőrizték, s ez a minta hozott pozitív eredményt egy párizsi laboratóriumban.

    Az amerikai szövetség úgy tudja, hogy nincs versenyzőjük érintve a doppingügyben, csakhogy, Landisnek nem amerikai, hanem spanyol licence van.

    Gyanús az is, hogy Landis szerda este nem ment el a hollandiai Chaamban rendezett kritériumversenyre, amelyre eredetileg nevezve volt. Az ANP holland hírügynökség úgy tudja, a kerekes orvosai tanácsára nem indult el a viadalon. A verseny főszervezője John van den Akker is értetlenül áll a történtek előtt:
    "Egész este igyekeztünk kapcsolatba lépni vele, illetve menedzserével, John Lelangue-gal, de nem jártunk sikerrel. Sok pénzt áldoztunk arra, hogy itt legyen. Várjuk a magyarázatot, miközben azt feltételezzük, hogy valami komoly dolog történhetett."

    A nemzetközi szövetség elnöke, Pat McQuaid, nem kívánt állást foglalni az ügyben, a B-próba elvégzéséig, de csalódottságának adott hangot a doppingeset kapcsán:
    „Azzal, hogy az A-minta pozitív lett, elkezdtem aggódni. Ha a B-minta is az lesz, akkor viszont roppant dühös leszek."-nso.hu



    Jan! Emlékszel? Már írtam az akkori szakasz után is, hogy nagyon gyanús volt hogy ennyivel megnyerte Landis a szakaszt, mikor előző napon sehol sem volt. És már akkor sejtettem, hogy doppingolt, hát most már eléggé nagy a valószínűsége...