• Tuvok #863
    K*urvaistenit hát bezárta magát a böngészőm, pedig beírtam egy tök hosszú szöveget

Szóval azt akartam írni, hogy mielőtt még bárki megjelölné a b)-t, ami a lehető legrosszabb válasz inkább elmondom, hogy ez egy olyan kérdés, amire egyik válasz sem jó, de mind jó válasz .
    Számos ilyen kérdésre kell válaszolni, viszont hibapont nincs, az adott válaszokból a pszichológus leszűri az agresszivitásod / passzivitásod mértékét, és ebből vonja le a következtetést .

Kérdésre visszatérve a b) ugye totál rossz, mert sebességhatárt átlépni tilos, mivel a vonatod, és ezzel az utasaid épségét kockáztatod . De alapvetően egyik sem rossz, mert egyrészt a szabályzatot tartod be, másrészt az utasaid épségét tartod szem előtt .
    Az általános eljárás a d), lévén nincs alapod feltételezni, hogy az autós nem áll meg, viszont ha veszélyforrásnak ítéled meg, adhatsz le újabb kürtjelzést, így a c) sem minősülhet rossz válasznak . Fékezést feltételezésre alapozva nem kezdhetsz meg, kivéve ha az autós egyértelműen veszélyezteti a vonatot, azaz az átjárón van a tilos jelzés ellenére; illetve ha már a baleset bekövetkezett .

Ha valamit nem jól tudok, lesszives kijavítani . Egyébként érdekes kérdés, egy órát gondolkodtam rajta, a tesztnél erre egy perc sincs, a vonaton pedig 2 másodperced van dönteni ...