Foci EB 2008
  • Breki33
    Az olasz válogatott középpályása, Andrea Pirlo erősen kritizálta Roberto Donadoni taktikai húzásait. Sokan kritizálták az olasz mestert, hogy az AS Roma csillaga, Daniele De Rossi helyett az AC Milan korosodó játékosát, Massimo Ambrosinit szerepeltette a középpályán.

"Ez egy nagyon rossz kezdés volt" - mondta Pirlo a mérkőzés után. "De nem szabad elkeserednünk, hiszen még van két meccsünk, amelyeket reményeim szerint megnyerünk" - folytatta a Milan karmestere. "Ha De Rossi lehetőséget kap, akkor én feljebb játszottam volna, és akkor talán máshogy alakul minden. De nem én hozom a döntéseket, hanem Roberto Donadoni" - magyarázta a 29 éves klasszis.

Sokat javult a világbajnoki címvédő játéka, miután pályára lépett Fabio Grosso, és Donadoni átszervezte a védelmet. Pirlo szerint is jónak bizonyultak a cserék, de szerinte már sokkal előbb változtatni kellett volna.

Pirlo szerint egyébként az első gól egyértelműen les volt. A másik két találatot pedig kontrából szerezték, ami egyértelműen mutatja a védelem gyengeségét - vélekedett a középpályás. "Csalódottak vagyunk, de ennek a meccsnek már vége, ki kell elemeznünk a hibáinkat, és gondoskodnunk kell róla, hogy ne ismétlődjenek meg" - idézte a Független Hírügynökség a játékost.