• hopp
    #79
    nexus te álomvilágban élsz.. az emberek 95%-ának halvány lila fingja nincs arról, hogy mi van a grafikus felületen túl, és nem is akarnak tudni róla, mert nem érdekli őket. most ne a gamerekről meg hacker-wanna-be-kről beszéljünk, hanem matildról, az átlagos titkárnőről. nem dolga neki, hogy tudja hol vannak a rendszerfájlok és hogy mit csinálnak. neki az a dolga, hogy klikkelgessen.

    szerintem meg abban érthetünk egyet, hogy egy xp-t még egy titkárnő is fel tudna rakni, ha ezen múlna az állása, míg egy linuxot már nehezebben. tény, hogy vannak jó gui-val megáldott disztribúciók, de általában azért bonyolultabb mint egy win. arról nem is beszélve, hogy az egyszerű halandók wint látnak, az ismerős nekik. és ugye az emberek félnek attól, amit nem ismernek...

    mindenesetre én alapból baromságnak tartom a win vs linux vitát, mert az emberek nagy része elvakultan áll ki valamelyik mellett. nekem is volt egy korszakom 17 évesen, amikor rámjött a szabadvagyok mint a pingvin feeling és csak linuxot használtam desktopon. aztán el kellett fogadnom, hogy linuxon nagyon sok olyan dolog nincsen, ami nekem kellene, ráadásul közben kijött az xp is, ami elég jól használható desktop rendszer, ezt kár lenne tagadni.

    régebben szilárd meggyőződésem volt, hogy szerverre csak linux/bsd, aztán láttam win2003-as szervert isa2004-es tűzfallal.. meg láttam windowsos szervereket 1év+ uptime-mal.

    nem térített el a gonosz, nem gyűlöltem meg a linuxot, csak nem istenítem. belátom, hogy a windows is lehet jó akár szerverkörnyezetben is, csak karban kell tartani (biztonsági frissítések, stb - de ez ugyanúgy kell linuxhoz is). abba kéne hagyni egymás rendszerének a fikázását.. mindenki használja azt, ami neki kényelmes, és hagyja békén a másikat.