A téma használatának egyszerű módja:

- Átnézed a bannerban található két nagy kék linket

- Ha esetleg nem találod benne amit szeretnél, akkor kérdezel.

- Ha 48 órán belül nem válaszol senki, írj mégegyet, hátha csak véletlen kihagytuk.

- Várakozási idő tehát 48 óra, NEM 2-3 perc.

Kösz.

• Saddalim #9253
    elnézést a hosszú hallgatásért, sokat kutattam ezután. nem olvastam mindent végig, ha esetleg olyat írok amit már kizártál, akkor bocs, ugorj :-)

legvalószínűbb probléma a memóriahiba, lévén egy rossz memóriaszektor akármilyen műveletet el tud szúrni. egy bootolható memtest lehet a megoldás, ez a windows kikerülésével teszteli a memóriát.

ha ez nem segít, akkor mindenekelőtt van egy segédprogramja a windowsnak, ami az ilyen hibák okának felderítéséért felel, még én se használtam, de találtam róla szépeket. szóval valahogy el kell jutnod a windowsba. bootoláskor (még a fekete-fehér résznél) nyomkodj F8-at. ott próbálj ki először egy olyat hogy legutóbbi működőképes beállítások, ha nem megy akkor csökkentett mód. ha valamelyik módszerrel sikerül bejutnod a windowsba, akkor a windows/system32/verifier.exe-t futtasd. innentől imprózunk. találtam egy kisebb leírást a használatáról, lényeg hogy mindent meg kéne vele nézetni, nem dob-e valamire hibát. először egy standardot javasolnék, ha az nem találna semmit, akkor custom és mindent bele :-)
    ha nem indulna a verifier (pl csökkentett módban), akkor start->futtatás, írd be: cmd. navigálj el a windows/system32 mappába (DOS-parancsok: cd.. - egy mappát fel | cd [név] - belépés adott könyvtárba | c: - adott meghajtóra ugrás). és innentől paraméterezés következik, ha boldogulsz vele akkor itt a leírás hozzá, ha nem, akkor szólj :-)

ha már van windowsod, esetleg egy rendszer-visszaállítást is megpróbálhatsz

---

ha ez sem hozna eredményt, akkor ott a hardverhiba lehetősége:

- amit csak lehet, nem szükséges részek, lehúzod a gépről (nem rendszervincsi, tvtuner, előlapi panel, cd/dvd, floppy, kártyaolvasó, gyakorlatilag a videokártyán kívül minden PCI/PCIE kártya). ha így esetleg elindul, akkor szépen egyesével mindent vissza, minden új elem rákötése után új próbálkozás. amelyiknél elszáll, az volt a bibis. ha esetleg mindet visszakötötted és még mindig nem szállt el, akkor lehet hogy csak kontakthiba :-)

- ha minden egyéb lehúzása után még mindig rossz, akkor (és egyébként ennek nagy a valószínűsége) valamelyik fontosabb alkatrész szállt el. ilyenkor havertól, vagy valahonnan kerítesz cserealkatrészt és azzal megnézed. (ha nagyon nem találsz, esetleg tőlem is kérhetsz, van itt pár elfekvő roncs, de főleg régebbi dolgok :P). ezeket is egyenként, tehát egyszer csak a procit cseréled, aztán csak az alaplapot, stb.

---

a dolgokat nem valószínűségi sorrendben írtam le, hanem ahogy logikus őket végignézni. pl nagy valószínűséggel az utolsó pontban fogsz hibát találni, de ha esetleg nem akkor ne keress potyára alaplapot, stb.

ha valamit kihagytam volna vagy nem világos, írj