• reloader
    De ki nevezi Madách-ot nagy alaknak? Pár okostojás?
    Azért ismerik, mert minden tankönyben benne van. Ennyi.

Ez most úgy tűnhet, hogy leszólok mindenkit ezerrel. Csak én olvastam olyan emberkék könyveit amiből egy volt jó a többi meg szemétbe való, és ebben az arányban nem tudom úgy tekinteni, hogy valóban tehetség, hanem inkább úgy tekintem, hogy szerencséje volt.

Nem, egyáltalán nem jelenti azt, hogyx értéktelen, csak bizonyosságot majd x év múlva szerezhetünk, hogy valóban értékes volt-e.

Nálam egy könyv nem könyv. Aki egy könyvet írt(vagy egy sorozatot azonos szereplőkkel és témával), az nálam még nem viszi a prímet, mert ergo lehet, hogy csak szerencséje volt.

Ha a munkássága odáig vezet, hogy valóban 2-3 vagy több jó könyvet ír akkor azt mondom rá, hogy igen, jó író.

Asimov egyszer egy társának elmondta egy történetét, amit akart írni, még a legeljén, és a barátja egyből azzal kezdte, hogy "Elkérném azt a könyvet".

Rowling leült volna bárki mellé és elkezdi mesélni a HP-t tuti, hogy nem szakították meg volna a harmadik mondata után, hogy add ide nekem is ezt a könyvet.

De, hogy mindenkinek tiszta legyen, aggályaim kiindulópontja az, hogy 20-as betűmérettel van megjelőlve a sztárnő, egy Asimov feldolgozásnál meg apró bettűkkel van kiiírva 3 másodpercig, a film elején, hogy:"Based on: Asimov. . ."

Mintha Asimov csak valami kis szir-szar emberke lenne.
    Jurassic Park-ot, vagy a 13. harcost, vagy a Dr. Moreou szigetét vajon tudjátok ki írta?

Asszem Asimov is megérdemel annyi tisztelet, hogy bizony ott legyen a neve a rendező alatt ugyanolyan betűmérettel, de bárki, aki olyan linket tud nekem hozni, ahol ez meg is valósul, akkor be is fejezem ezt a témázást itt.