• Luminas
    O_o
    Szerintem jók a HP könyvek - először én is úgy álltam hozzá, hogy divatkönyvet nem olvasok, aztán vhogy a kezembekerült, és az első pár oldaltól kezdve megfogott. A filmek ellenben mind gyengék lettek.. Nem igazán értem miért kell ezt a 12-es korhatárt ennyire erőltetni. Pontosabban értem, a pénz miatt, hogy többen nézzék meg. De egyszerűen nem tetszik :(
    Asimov könyvei is zseniálisak, de mondjuk az "Én a Robot" eléggé érdekesen lett megfilmesítve - nem rossz, de nincs túl sok köze a könyvhöz imho.
    A Gyűrűk Ura meg tényleg nagyon jó film lett, nem igazán értem miért kell szapulnotok - ez vhol olyan gondolkodás, hogy minden jó, csak az nem ami népszerű.. (Btw, hogy én is eltérjek a divattól^^, én nem olvastam el se előtte se utánna a könyvet, pedig szeretek olvasni. Egyszerűen nem fogott meg. Ennek ellenére abszolút nem mondom, hogy szar, mert Tolkien hatalmasat alkotott, és nem véletlenül szeretik ennyien.)

Egyébként magáról Rowlingról: (Meg ne kövezzetek, nem is lenne szabad egy mondatban említeni a kettőt, de most muszály megtennem) Madách is gyakorlatilag egy művet írt (illetve egy lett népszerű), mégis a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja. Tehát szerintem attól, mert vki nem "gyártja" a remekműveket, még lehet jó író.
    A másik meg az, hogy attól, hogy vki már a halála előtt is népszerű, szintén nem azt jelenti, hogy értéktelen.. (lásd Jókai)

Építő jellegű kritikát én is szívesen olvasok, de az ilyen értelmetlen, "Ki ő XY-hoz képest" szerintem csak felesleges indulatokat szül..
    Peace