reloader#143
100 év előny? Az nem előny, az hátrány. Pont ez a dolog pikantériája.
Vizsgáljuk meg csak egy kicsit ezt a száz évet ami szerinted olyan nagy előny.
Az internet kb. olyan 15-20 éve játszik egyre jelentősebb szerepet a marketingben, a média olyan 35 éve. Ezek durva saccolások, bátran ki lehet javítani.
Volt ez alatt a száz év alatt két Világháború, mikor sokan nem azzal voltak elfoglalva, hogy éppen melyik könyvet olvassák el.
Ebben a régióban közel negyven éven keresztül el volt nyomva a Sci-Fi, pont a nagy írók korában, mert ugyebár ide nem szívesen engedték be a tudomáényos irodalmat a nagy szocializmusban. Ezt már leírtam korábban, ennek azon egyszerű oka van, hogy veszélyesnek tartották az álmodozást, nehogy a végén valakit valami rendszerellenes tettre vigyen egy ilyen könyv.
Ezt jól meg lehet figyelni egyes orosz írók műveiben, ahol a kommunizmust éltették, és egy olyan jövőbeli világról akottak képet melynek alapja a ez a rendszer.
Tehát ez az 100 év nemhogy előny, hanem csúnya hátrány, nem beszélve arról, hogy egy élő, aktuálisan sztárolt valakit természetes, hogy több helyen említenek meg, de hogy egy 60 éve elhunyt ember még le is körözze. . .
Ehhez hozzátartozik az általad említett példa is, se Asimov, se Poe már nem él, tehát egyáltalán nem lepődök meg a számokon, inkább azon lepődtem meg még én is, hogy Wells még így is lekörözi Rowlingot.
MInden egyes szegmenst vizsgálj meg, és azokat a dolgokat is vedd bele amire felhívtam a figyelmedet.
Ha Poe kapna fele annyi reklámot mint Rowling ma, akkor 12-14 millió találat lenne belőle.
Ez a nagyság.
Örülök, hogy kitértél a hazai viszonylatra, bár én ebből nem vontam le semmit, én elsősorban a világviszonylatot vettem alapul.
Asimov sok magyarnak ismertebb név mint Wells(no nem azért mert jobb író, egyszerűáen ismertebb), és persze később is született, tehát még frisebb az emlékezet, ha úgy tetszik.
Olyan Ő mint Lem, bár szvsz Lemnél jóval több jobb művet írt Asimov, de Lem-et is befuttatták, no persze nem annyira mint most Rowlingot.