Equ#29
"Érdekes lesz majd 5-6 év múlva összehasonlítani a Kliper és a CEV űrhajókat, illetve a költségvonzatukat."
Szerintem is. Kiváncsi lszek, hogy amikor nem csak játékból felrepülünk-és-visszaesünk szintű kihívásokat kell majd teljesíteni, akkor mire lesz elegendő az "amatőr" munka és az ilyen mértékű olcsóság a védelem teljes hiánya stb-stb. Valószínűleg semmire, így vagy irdatlanul megemelkednek majd a költségek vagy a biztonság olyan alacsony szintű lesz, hogy senki nem akar majd azzal menni.
"Lehett tippelni melyik jut majd fel olcsóbban az ISS-re... "
Aztán pedig, hogy 100 felszállásból melyiknél mennyi baleset lesz... (vagy pedig a fentiek miatt mégsem lesz annyira olcsó és akkor megint más megvilágításba kerül az egész)
"Viszont ez a tapasztalatanyag nem áll korlátlanul Rutan birtokában"
Azért nem nehéz belátni, hogy ha a nasa által felfedezett dolgok, tapasztalatok nem állnának - akár csak részben is - butan (és a világ) rendelkezésére ma legfeljebb a kezében modellrepülőkkel játszhatna...
"Akkor nézd meg még 1x, hogy mire is ment a reakció részemről. "
Szerintem ez egy komoly szakértőtől elég gyenge érv erre a bulvár szintre süllyedésre. Szerintem neki is csak el kellett volna magyarázni, hogy nincs értelme a kettőt egy lapon emlegetni. Semelyik oldalról se.