• fiszko
    #97
    Van egyszerűbb magyarázat is az univerzum gyorsulva tágulására, és még a fekete energiára, vagy a fekete anyagra sincs szükség hozzá.
    Képzeljük el, hogy az ősrobbanás után a mi három térdimenziós világegyetemünk egy negyedik dimenzióban egy gömbfelületen tágul. Ha így szemléljük a tágulását, minden nagyon egyszerű lesz. Írok egy példát
    Mondjuk a föld felszíne lesz az a gömbhéj, amin az univerzumunk tágul. A déli sarkon földrengés van, és minden irányba elindul egy hatalmas hullám, egy cunami. Két hullámlovas meglovagolja ezt a hullámot, csakhogy az egyik Ausztrália, míg a másik Amerika felé indul
    Menet közben, ahogy figyelik egymást, azt tapasztalják, hogy a köztük lévő távolság egyre nő, sőt egyre gyorsuló ütemben nő. Pedig ők „egyenes vonalú egyenletes mozgást végeznek”. Elkezdenek morfondírozni, és kiokoskodják, hogy kettejük között taszítóerő lép fel, sőt egy sötét energiafajta, ami nem látható, egyre gyorsuló ütemben taszítja el őket egymástól. Itt tartunk most mi is. Ez egészen addig így lesz, míg el nem érik az egyenlítő vonalát. Akkortól ez a „taszítóerő” hirtelen vonzóerővé alakul, és a két hullámlovasunk egyre gyorsuló ütemben kezd egymás felé száguldani, végül az északi sarkon egymás nyakába borulhatnak.
    Ez szerintem elég egyszerű, és elfogadható hipotézis, és magyarázatot ad arra is, hogy a szétrepülő anyag, hogyan fog újra egyesülni.
    Remélem érthetően írtam le az elképzelésemet.