assdf#89
Amugy én simán kitaláltam hogy mozoghat vmi a fénysebesség két háromszorosával vagy gyorsulhat ugyanennyivel vagy akár a többszörösével :)
Ugye azt tudjuk hogy a fény sebessége nem mindig ugyanannyi, attól függ hogy hol mérjük. Az ürben a leggyorsabb jelenleg (300ezer km/s).
Na most mi van akkor ha van pl egy olyan galaxis aminek más a vonatkoztatási rendszere mint a miénké. Szóval hogy ott a fény sebessége nem 300ezer, hanem mondjuk ennek a 3szorosa?Ez esetben ez a galaxis mozoghat a mi fénysebességünk kétszeresével mert nem éri el a saját rendszerében a fénysebességet csak annak kb a 70%át. Mi viszont innen a földről ezt majd ugy látjuk hogy jéé ez a 2c-vel mozog, ez lehetetlenség nosza rajta gyerünk gyártsunk vmi jó kis képletet, amivel kijön hogy még a 100 lábunak is mindig csak maximum 2 lába van.(nem vicc tényleg alkottak ilyen képleteket,amikor kiderült hogy bizonyos galaxisok a fénysebesség többszörösével távolodnak tölünk)
Na ezt az elméletet persze csak nemrég szültem meg,meg semmi bizonyiték rá, csak arra akartam rámutatni hogy mehet ám vmi ugy is gyorsabban a "fénynél" hogy valójában mégsem megy gyorsabban.