Bizonyos csillaghalmazokban található csillagok egyszerűen nem jöhettek létre ilyen "rövid" idő alatt!
Én az ősrobbanás elméletet látom egyre inkább viccesnek, ahogy olyan dolgokat kénytelenek belerakni, amit még sehol senki nem látott!
Pl ahhoz, hogy ezt az elméletet a kvantum mechanikával legalább egy kicsit össze lehessen párosítani, be kellett vezetni a felfúvódás jelenségét.
Ez azt jelenti, hogy ha ez nincs akkor a világegyetem, a kezdeti nagyon sűrű és forró állapotból nem tud kiszabadulni. A gond az vele hogy ezt a folyamatot nem lehet reprodukálni, ráadásul nem az anyagnak, hanem a téridőnek kell a fénysebességet meghaladó módon tágulnia!!!!
(Ezek után, ha ezt a tudósok teljes melszélességgel elfogadják, akkor nem értem mit problémáznak pl az örökmozgókon, meg a kanálhajlítgatókon???;))))
Én általánosan azt látom problémának, hogy az ősrobbanás elmélet megszületésekor egyszerűen kifelejtették a kvantummechanikát a dologból. Talán Stephen Hawking volt az első emberke, aki a csillagászati, a kozmológiai elméleteket és a kvantummechanikát megpróbálta összehozni.
A probléma viszont valójában mélyebb, mivel nincs kísérletekkel is alátámasztott kvantum-gravitációs elmélet, márpedig csillagászati léptékekben a gravitáció az ami az anyag mozgását befolyásolja. Vagy is van egyszer a fa meg egy vaskarika külön, amiről valakik azt állítják hogy ezek ugyan azok.;)))
A gravitációt pl el lehet egy fajta járulékos erőnek is képzelni. Lehet hogy a gyenge kölcsönhatás nagyléptékekben megjelenő változata(????)
A gond ezzel az, hogy ha a gravitáció valamelyik ismert, a kvantummechanikával is leírt kölcsönhatás/erő nagy léptékek esetén megjelnő egyfajta módosulása, akkor az egész ősrobbanás elméletet ugy ahogy van el kell felejteni, a fekete lyukakkal együt. Mert ez azt jelentené, hogy ilyen extrém gravitációs jellemzőkkel rendelkező objektumok nem vagy nem olyan formában jöhetnek létre, mint ahogy azt a rel elm a maga látványos egyszerűségével leírja.
Einstein utálta a szingularitást -ez a fekete lyukak és az ősrobbanást megelőző univerzum "magja"-, ezt a pontot inkább tekíntette az elméletének látványosan (a végtelenbe tartó függvények formájában megmutatkozó) korlátjának, mint valós fizikai jelenségnek.