Tiberius B#246
arról szólt volna hogy sokan itt jobban értesültek, mint én vagy nem.
röviden:
1. a relativitáselmélet Bolyai-féle negatív görbületű térrel manipulál, ami pngyolán nyereg alakú, nem euklideszivel
2. a fénysebesség nem egy fal, hanem egy kerítés amin át lehet majd vmikor ugrani, sztem
3. a fénynél észleltek, közvetetten, gyorsabb részecskéket is már, tachionok
4. ajánlottam az Isten egyenlete című könyvet ami pont erről szól
5. éljen a modern tudomány, amit nem ért mindenki, de nem is kell, mert működik, bármennyire is kevesen értik
6. éljen a Star Trek-féle tudomány, tudjátok ti hány nagy tudású, akár több PhD-s ember van a Star Trek fan klubbokban??? nagyon sok, ennek a sorozatnak volt a nagyobb hatása sztem a mai világra, nem a Star Wars-nak, ami szintén egy másik elméletet dolgoz fel, ami egyszerűbb, ergo jobban eladható a népnek kitalációként, a Star Trek fizikája viszont nem fogalmaz félre, pl. fénykard, lézerpuska, hanem modern, többnyire már működőként elfogadott elméleten alapul, egy kis tudományos fantasztikummal, ami még mindig nagyrészt megmagyarázható
7. a határozatlansági reláció nem elméleti fogalom, hanem technológiai hiányosság
8. Ajánlom figyelmetekbe a Talentum Tudományos Könyvtár könyvsorozatot, a modern fizikáról szól, és IGEN, én hiszek a modern fizikában
Egy-két személyes adat, csakhogy ne kelljen rákeresni, 16 éves vagyok, 4.6-os átlagú tanuló(a német nem megy), és fizikusnak készülök, és mindezek ellenére nagyon tájékozatlannak érzem magam, mert jobban szeretek olvasni, mint társaságba menni, a suliban 2 helyett 4 emelt szintű tantárgyra járok, és most éppen középfokú informatikusi szakot tanulok heti 3 órában. Hogy ez túl sok, nem. még nyelvvizsgatanfolyamra is járok. Év eleje óta folyamatosan témazárókat írunk, és csak úgy szerzem az ötösöket(tanulás nélkül, emelt szinten).
Mindezt nem felvágásnak szántam. Csak azért írtam, hogy senki ne hurrogjon majd le, hogy általánosiskolás könyveimből szedem a hülyeségeimet. A modern fizika most lépi át a filozófia határát. Örüljünk együtt, hogy itt lehetünk, mikor egy új klasszikus fizika születik.