• NEXUS6
    Na mingyá nem leszek olyan általános!;)

Ahogy azt BiroAndris írta, aminket körülvevő teret egy euklidészi simaságú térként írjuk le/érzékeljük?.
    Ez egy sima végtelenbe tartó asztallapként írható le.

Matematikailag viszont leírhatunk teljesen más tereket is: pl helyettesítsük a világegyetemet egy szóbával, a jelenlegi világegyetem szobályának falai gyak. végtelen messzeségbe vannak. Egy másik univerzumban viszont a falak nem csak hogy véges távolságra vannak de a görbült tér miatt esetleg össze is kapcsolódnak. Pl ha kimész a baloldali ajtón akkor bejösz a baloldalin. Ezen kívül még meg is lehetnek csavarodva, vagy is amikor bejösz fejjel lefelé, vagy vagy a jobb és paloldalad fel van cserélődve, esetleg időben is visszafelé haladsz, ha még a téridőt is bevesszük;)))

A rel elm (és az ősrobbanás is) egy euklidészi simaságú térrel dolgozik, a kvantummechanika viszont nem ilyen terekkel dolgozik, szal lehet hogy vannak 10-11 dimenziók, de ezek általában bezáródó "tereket" írnak le!

Én viszont inkább híve vagyok annak, hogy a világegyetem egésze is önmagába záródó teret alkot.