• BiroAndras
    "Arról nem is beszélve, hogy minél távolabbi galaxisokat figyelnek meg, azoknak sokkal közelebb kéne látszódni egymáshoz, mint ami az észlelt valóság, ha valóban volt ősrobbanás."

Ez egy kicsit zavaros. A megfigyelés különbözik az észlelt valóságtól???
    Egyébként meg nem szabad elfelejteni, hogy a tér maga tágul, ami hatásal van a felénk közeledő fényre is. Emiatt nem olyan képet látunk, mintha a galaxisok az egyébként statikus térben repülnének szét.

"Az meg csak hab a tortán, hogy arra a szélhámosoknak még mindig nem sikerült magyarázatot adni, hogy ha volt ősrobbanás, akkor az a valami, ami felrobbant, az hogyan lett. És mitől és miért robbant fel."

Megint értelmetlen dolgot mondassz. Ráadásul ezt is tisztáztuk már néhányszor.
    Ennek analógiájára mondhatnánk, hogy csak a fizikusok egy kis csoportja mondhat olyat, hogy "süt a Nap", mert csak ők tudják, hogy pontosan mitől, és hogyan süt.

"a szélhámosok sosem állnak le az alapállításokról vitatkozni, mert akkor az összes, arra épülő kamu is egyből megdőlne. A taktikájuk az, hogy zavaros, egyértelműen nem bizonyítható részletekre próbálják terelni mindig a vitát. De ebbe nem kell belemenni."

Igen, én is ezt figyeltem meg. De attól tartok te nem pont ugyanazokra gondoltál, mint én.